Energi surya lawan sumber energi terbarukan liyane

Perbandingan energi sing bisa dianyari

Kabeh energi terbarukan duwe kaluwihan, uga kekurangane, nanging kepiye yen mbandhingake energi surya karo pembaruan liyane?

Contone, ing tenaga listrik tenaga listrik lan angin ana bedane gedhe dibandhingake karo tenaga surya.

Akeh prabédan kasebut bisa dideleng kanthi umum ing pirang-pirang negara sing wis nginstal, nanging yen ndeleng Spanyol, prabédan iki bakal luwih gedhe.

energi hidrolik

Ngomong sethithik babagan saben energi sing kasebut, aku bisa ngomong yen ing energi hidrolik kanthi duwe waduk operasional sing cukup kanggo ngasilake energi iki kita bisa tekan ora kurang saka tokoh 20.000 MW

Nanging, mesthi ana nanging, kaya sing dakkandhakake, tembung sulap ing kene "operatif" amarga ora kabeh wadhuk bisa mlaku Lan aku ora nuduhake masalah pangopènan utawa operasi (sing uga bakal ana) nanging banyu, sumber daya alam langka sing dibutuhake kanggo ngasilake energi kasebut.

Kanthi panen sing cedhak karo waduk sing njupuk banyu kanggo irigasi, kabutuhan dhasar lan kekeringan khas negara kita utawa paling ora sebagian, nggawe akeh waduk ora bisa diwiwiti.

Iki tegese karo energi iki ora bisa dietung kanthi terus-terusan Amarga kasunyatan manawa kondhisi presipitasi lan panyimpenan banyu dibutuhake kanggo nggawe air terjun lan ngasilake energi sing dibutuhake kudu dipenuhi.

Wadhuk kanggo energi

Tenaga angin

Ing tangan liyane energi eolik, duwe kapasitas infrastruktur gedhe saka energi iki sing bisa ditindakake ngasilake udakara 40% saka total prelu, sing bakal padha karo 23.000MW, lan mula bisa nyedhiyakake bagean gedhe saka wilayah Spanyol.

Maneh, ana tembung gaib liyane sing bisa uga wis sampeyan pikirake, "angin", ing dina tanpa angin ora ana sing ngasilake lan kita mung duwe sawetara turbin angin tanpa nindakake apa-apa.

Taman Eolico

Energía Surya

Nanging, lan aku ora maneh nyedhiyakake pembaruan sadurunge, kita duwe energi surya.

Ora preduli ing endi dununge pabrik produksi, ing sembarang titik geografis Spanyol energi bakal diprodhuksi saben dina ing taun iki.

Spanyol minangka negara Matahari lan kita kudu nggunakake kauntungan kasebut kanthi sawetara cara.

Ing kene sampeyan bakal menehi katrangan, apa ora ana tembung gaib ing energi surya kaya "mendhung"?

Mesthi ya, nanging Sanajan mendhung, kedadeyan cahya tetep teka lan tetanduran surya uga bisa nggunakake energi kasebut, temenan bakal ngasilake kapasitas luwih sithik tinimbang ing wayah awan, nanging bisa ngasilake.

Lan "wengi"? Ing kasus iki, kita bisa ujar manawa sejatine energi surya ora akeh digunakake ing wayah wengi, tegese ora diprodhuksi, nanging uga bener sajrone periode iki, permintaan energi sithik banget.

Srengenge lan energi
Yen sampeyan kepengin weruh kenapa energi surya durung dikembangake kanthi luwih akeh dibandhingake karo energi angin, bakal dakkandhani biaya

Kita kabeh bisa ndeleng kanthong lan yen mung fokus, biaya siji lan liyane energi beda banget.

Wis berjuang kanggo nyuda dheweke Lan dheweke mudhun sawetara taun kepungkur nalika nerangake energi surya, nanging biayane luwih dhuwur tinimbang energi angin.

Kayane kaya ngono luwih nguntungake kanggo ngetrapake energi angin energi surya sanajan ndeleng kauntungan gedhe sing wis kasebut sadurunge, yen pirang-pirang dina energi angin ora bakal ngasilake apa-apa amarga kurang angin, yen energi surya luwih tetep ing produksi.

Kajaba iku, kita melu politik kanthi cara sing alus banget, aku ora pengin nggunakake topik kasebut kanthi maksimal amarga macem-macem alasan, mula mung bakal menehi stroke sikat cilik.

Ngerti Spanyol, yen biaya energi surya luwih murah tinimbang angin, Kayane aku tenaga angin bakal terus menang amarga amarga ide duwe produksi energi terus-terusan minangka salah sawijining sebab utama kenapa energi surya kadang-kadang stagnan.

Tuladha sing jelas Murcia sing wis lumpuh nganti pirang-pirang taun sanajan duwe area istimewa kanggo nginstal energi kasebut.

Kayane kabeh maju lan mandheg wis mandheg, nanging alangan sing wis ditindakake pancen nyengsemake.

Negara sing katon ora adil, Ora ngakoni gelem nggunakake tenogo iki kanggo "konsumsi diri" lan bisa nyuda nomer sing nguwatirake kanggo akeh kulawarga faktur.

Nganti saiki, aku duwe refleksi pungkasan iki lan mung ngandhakake, sanajan kayane aku mung seneng karo Surya (yen diiringi piknik sing luwih apik) ora kaya ngono, aku yakin kabeh tenaga sing bisa dianyari, sawetara luwih apik tinimbang liyane, sanajan gumantung ing dununge lan sampeyan kudu duwe kabeh energi kasebut supaya bisa nyedhiyakake kabeh wong.

Amarga mbesuk bisa dianyari

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carlos ngandika

    Nerangake kanthi cetha lan, mesthine pancen setuju karo apa sing dikomentari.
    Kita kabeh ngerti masalah politik ... sanajan mengko, ora dingerteni kenapa, ora ditampilake ing kothak kertu suoro. Nanging, kita isih wedhus miturut pangandikane para pangon

    1.    Daniel Palomino ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget Carlos, aku seneng sampeyan seneng.

      Masalah utama yaiku lan pungkasane bisa dianyari lan tumindak liya kanggo ningkatake kualitas urip, pancen isih ditinggalake.

      Para pangon, kaya sing sampeyan ucapake, ora kepenak banget makarya lan Spanyol asring ngerteni.

      A Salam.

  2.   Mario ngandika

    Mbandhingake karo tenaga angin babagan ngasilake kurang luwih ora angel banget. Menarik banget kanggo nyedhiyakake perbandingan sawetara nomer, kayata faktor tanduran rata-rata siji lan liyane ing Spanyol. Kajaba iku, ana faktor sing biasane ora dianggep nalika dibandhingake, kayata lahan sing dikuwasani lan panggunaan sing cocog karo instalasi.

    1.    Daniel Palomino ngandika

      Aku mung fokus ing perbandingan produksi listrik amarga iku sejatine bisa "ndeleng" yen bisa ngasilake energi.

      Mesthi wae kita bisa mbandhingake energi kasebut lan sisane karo faktor liyane sing kudu dipikirake, kayata medan, biaya produksi, pengaruh sing disebabake, kaluwihan lan kekurangan lan liya-liyane.

      Masalahe, sampeyan mung kudu fokus marang siji, amarga yen ngomong babagan kabeh, mula kita kudu nulis buku.

      Salam Mario, matur nuwun kanggo komentar.