Energi surya kanggo dipasang ing atap utawa ing lemah?

Promosi paling gedhe ing tenaga surya, pangirangan biaya lan kemungkinan entuk kamardikan energi nambah minat lan penasaran akeh wong kanggo teknologi surya, mula ana keraguan babagan sistem kasebut.

Salah sawijining keraguan sing asring nginstal sistem energi surya ing omah yaiku apa luwih becik nginstal solar panels ing langit-langit utawa ing lantai. Ora ana siji-sijine wangsulan kanggo pitakon iki, gumantung ing saben kasus.

Umumé, para ahli nyaranake nginstal panel surya ing atap amarga luwih becik njupuk sinaran surya lan dheweke luwih efisien tinimbang sing diselehake ing lantai. Nanging ana omah sing ekstensi atap ora cukup kanggo ngasilake energi sing cukup utawa orientasi kanggo njupuk energi sing akeh banget, mula dipasang ing jubin cedhak omah kasebut.

Panel surya sing dipasang ing lemah amarga ora duwe papan sing cukup lan kudu digatekake manawa papan sing bakal dipasang ora ana wit-witan utawa konstruksi liyane amarga bayang-bayang nggawe kompresi radiasi surya.

Saiki ana sawetara model panel surya kanggo atap, saliyane kothak surya lan sistem liyane kayata kaca srengenge sing ngidini struktur sing ana digunakake kanggo ngasorake biaya instalasi.

La industri fotovoltaik wis ngembangake pilihan kanggo saben kabutuhan sanajan ana macem-macem model tata surya kita ora mung milih sing duwe kinerja lan efisiensi paling dhuwur, nanging uga sing bisa kalebu estetis ing omah kanthi harmoni.

Sadurunge tuku sistem, kita kudu menehi informasi marang awake dhewe lan njaluk saran teknis supaya luwih gampang milih sistem sing paling cocog kanggo kabutuhan lan disesuaikan karo anggaran.

Saben omah duwe ciri khas sing kudu dipikirake supaya bisa njupuk kauntungan saka potensial surya lan bisa ngasilake listrik kanthi bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.