Energi saka banyu limbah

Kanggo kabeh kutha ing donya banyu limbah Dheweke minangka masalah utama sing kudu diadhepi kanthi nginstal tanduran perawatan kanggo debugging. Nanging wis pirang-pirang taun kepungkur, teknologi, metode lan sistem wis diteliti lan digawe sing nguntungake sampah iki kanggo dadi dhasar kanggo ngasilake energi.

Kemungkinan nggunakake maneh banyu limbah yaiku macem-macem kayata entuk biogas, listrik, AC kanthi panas terus saka banyu, listrik sing diproduksi dening bakteri sing ditemokake sampah lan liyane

Sawetara conto sing lagi dienggo yaiku:

  • Ing kutha Wolfsburg ing Jerman duwe sistem sing entuk energi saka limbah cair sing dipikolehi biogas sing digunakake ing tanduran kasebut dhewe, lan kompos uga bisa dipikolehi kanggo panggunaan pertanian.
  • Ing kutha Basel, Swiss, teknologi dikembangake supaya bisa ngasilake panas saka banyu limbah sing ngliwati perawatan pemurnian. Panas iki digunakake maneh kanggo dadi panas. Pengalaman sing padha kedadeyan ing Jerman.
  • Ing Amerika Serikat, proyek kanthi teknologi beda digunakake kanggo njupuk keuntungan saka metana sing diprodhuksi kanthi nyampur banyu limbah lan sampah organik. Metana kagayuh liwat mikroorganisme sing ngrusak sampah lan gas digawe.

Cara liyane kanggo entuk energi yaiku nggawe sel bahan bakar mikroba. Proses kasebut kalebu mikroorganisme sing metabolisme residu organik limbah, nerbitake elektron sing ngasilake daya listrik.

Iki mung sawetara pengalaman sing lagi dites ing jagad iki, kanggo nyuda sampah saka banyu sing tercemar lan ing wektu sing padha nggawe sumber energi anyar, sanajan kanggo panggunaan khusus utawa diwatesi.

Penting kanggo terus riset, nggawe lan nggawe cara kanggo nggawe gas, listrik, kompos kanthi biaya sing terjangkau, nggunakake sistem alternatif kayata liwat banyu sing tercemar.

Yen bisa nambah lan nggawe sumber produksi energi anyar kanthi cara ekologis, sawetara masalah lingkungan bakal ditanggulangi lan kapasitas energi ing jagad bakal ditambah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Edith ngandika

    Aku ngadeg kanthi apik, ana akeh peneliti sing bisa nggunakake kabeh banyu amarga dibutuhake banget lan kita ora kudu sampah lan sing menehi kabar apik banget, matur nuwun kanthi sanget amarga aku wis nguripake akeh banyu iki penting banget kanggo kabeh manungsa.

  2.   Vladimir ngandika

    Apa sing bakal nggawe energi saka banyu liwat elektrolisis lan ngubungake karo baterai hidrogen?