Sampeyan kudu ngerti babagan energi panas bumi

Pembangkit listrik tenaga panas bumi

Jagad energi terbarukan saya suwe saya rame ing pasar internasional amarga daya saing sing dhuwur lan efisiensi sing luwih akeh. Ana macem-macem jinis energi terbarukan (kaya sing dakkandhakake kabeh) nanging sejatine yen ing energi terbarukan, kita bakal nemokake "kondhang" liyane, kayata energi surya lan angin, lan liyane sing ora dikenal energi panas bumi lan biomassa.

Ing kiriman iki, aku bakal ngomong babagan kabeh sing ana gandhengane karo energi panas bumi. Wiwit apa iki, cara kerjane lan kaluwihan lan kekurangan ing jagad energi terbarukan.

Apa sing diarani energi panas bumi?

Energi panas bumi minangka jinis energi terbarukan sing adhedhasar ing panggunaan panas sing ana ing lemah ngisor planet kita. Yaiku, gunakake panase saka lapisan njero Bumi lan ngasilake energi. Tenaga sing bisa dianyari biasane nggunakake unsur eksternal kayata banyu, hawa lan sinar srengenge. Nanging, energi panas bumi yaiku siji-sijine sing uwal saka norma eksternal iki.

Cara Energi Panas Bumi Diekstraksi

Sumber: https://www.emaze.com/@ALRIIROR/Presentasi- Jeneng

Sampeyan ngerti, ana gradien suhu ing ngisor lemah sing kita tumpaki. Yaiku, suhu Bumi bakal mundhak nalika mudhun lan nyedhaki inti Bumi. Bener manawa swara swara paling jero sing wis tekan manungsa ora ngluwihi ambane 12 km, nanging kita ngerti manawa gradien termal mundhak suhu lemah antarane 2 ° C lan 4 ° C kanggo saben 100 meter sing mudhun. Ana macem-macem wilayah ing planet iki sing gradien iki luwih gedhe lan amarga kerak bumi saiki luwih tipis. Mula, lapisan paling jero ing Bumi (kayata jubah, sing luwih panas) luwih cedhak karo permukaan Bumi lan nyedhiyakake luwih akeh panase.

Wis, jarene apik tenan, nanging ing endi lan kepiye cara ngekstrak energi panas bumi?

Wadhah panas bumi

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, ana area planet sing ambane gradien termal luwih jelas tinimbang panggonan liyane. Iki nyebabake efisiensi energi lan generasi energi liwat panas internal Bumi luwih dhuwur.

Biasane potensial produksi energi panas bumi luwih murah tinimbang potensial energi surya (60 mW / m² kanggo panas bumi dibandhingake 340 mW / m² kanggo solar). Nanging, ing papan sing diarani gradien termal luwih gedhe, diarani waduk panas bumi, potensial produksi energi luwih akeh (tekan 200 mW / m²). Potensi produksi energi sing dhuwur iki nggawe paningkatan panas ing akuifer sing bisa dimanfaatake kanthi industri.

Kanggo ngekstrak energi saka waduk panas bumi, luwih dhisik kudu nindakake paneliten pasar amarga biaya pengeboran mundhak akeh banget kanthi jero. Yaiku, nalika ngerteni luwih jero ing gaweyan kanggo ngekstrak panas menyang permukaan tambah.

Antarane jinis celengan geologi sing ditemokake yaiku telu: banyu panas, garing lan geyser

Waduk banyu panas

Ana rong jinis waduk banyu panas: sumber lan lemah. Tilas bisa digunakake minangka siram termal, dicampur sethithik karo banyu adhem supaya bisa adus, nanging duwe masalah tingkat aliran sithik.

Saliyane, kita duwe akuarium ing ngisor lemah sing dadi wadhuk banyu sing suhu paling dhuwur lan jerone cethek. Banyu jinis iki bisa digunakake supaya bisa ngekstrak panase internal. Kita bisa nyebar banyu panas liwat pompa kanggo njupuk panas.

Sumber air panas- Wadhuk banyu panas

Kepiye eksploitasi waduk banyu panas ditindakake? Kanggo njupuk kauntungan saka energi banyu termal, eksploitasi kasebut kudu digawe kanthi jumlah sumur, saengga bisa dipikolehi saben rong sumur banyu termal lan dibalekake kanthi injeksi menyang akuifer sawise digawe adhem mudhun. Eksploitasi jinis iki ditondoi putawa durasi meh meh tanpa wates wektu amarga kemungkinan ngilangi reservoir termal meh nil, amarga banyu disuntikake maneh menyang akuifer. Banyu njaga aliran terus-terusan lan jumlah banyu ora owah, mula kita ora nyuda banyu sing ana ing akuifer, nanging nggunakake kekuwatan kalori kanggo panas lan liya-liyane. Iki uga duwe kaluwihan banget amarga ora ana kontaminasi amarga sirkuit banyu tertutup ora ngidini bocor.

Gumantung saka suhu sing ditemokake banyu ing reservoir, energi panas bumi sing diekstraksi bakal duwe fungsi sing beda:

Banyu termal ing suhu dhuwur

Kita temokake banyu kanthi suhu nganti 400 ° C lan uap diprodhuksi ing permukaan. Kanthi nggunakake turbin lan alternator, listrik bisa ngasilake lan disebarake menyang kutha liwat jaringan.

Banyu termal ing suhu sedheng

Banyu termal iki ditemokake ing akuifer kanthi suhu sing luwih murah, umume tekan 150 ° C. Pramila konversi uap banyu dadi listrik ditindakake kanthi efisiensi luwih murah lan kudu dieksploitasi kanthi cairan volatil.

Banyu termal kanthi suhu sithik

Simpenan kasebut duwe banyu udakara 70 ° C mula panase mung saka gradien panas bumi.

Banyu termal kanthi suhu sithik banget

Kita nemokake banyu sing suhune maksimal tekan 50 ° C. Energi panas bumi sing bisa dipikolehi liwat jinis banyu iki mbantu kita nutupi sawetara kabutuhan domestik kayata pemanasan omah.

Energi panas bumi

Sawah garing

Wadhuk garing minangka wilayah sing watu kasebut garing lan panas banget. Ing jinis celengan iki Ora ana cairan sing nggawa energi panas bumi utawa jinis bahan permeabel. Spesialis sing ngenalake jinis faktor kasebut supaya bisa ngirim panas. Simpenan kasebut duwe panenan sing luwih murah lan biaya produksi sing luwih dhuwur.

Kepiye cara ngasilake energi panas bumi saka lapangan kasebut? Kanggo duwe kinerja sing nyukupi lan entuk tunjangan ekonomi, perlu area ing ngisor lemah sing ora jero banget (amarga biaya operasional mundhak akeh amarga mundhake jero) lan duwe bahan garing utawa watu nanging suhu sing dhuwur banget. Bumi dilatih kanggo nggayuh bahan kasebut lan banyu disuntikake menyang pengeboran. Nalika banyu iki disuntik, bolongan liyane digawe kanggo ngilangi banyu panas kanggo njupuk energi.

Kerugian jinis celengan kasebut yaiku teknologi lan bahan kanggo nindakake praktik iki isih ekonomi ora bisa dilalekake, mula kerja saiki lagi dikembangake lan bisa dandan.

Celengan Geyser

Geysers minangka sumber banyu panas sing alami ngasilake uap lan banyu panas. Ana sawetara banget ing planet iki. Amarga sensitivitas, geyser ditemokake ing lingkungan ing endi rasa hormat lan kasarasane kudu luhur supaya ora nyebabake prestasine saya parah.

Geyser Energi panas bumi

Kanggo ngekstrak panas saka waduk geyser, panase kudu digawe langsung nganggo turbin kanggo entuk energi mekanik. Masalah karo jinis ekstraksi kasebut yaiku pengujian banyu sing wis ana ing suhu sithik nggawe magma adhem lan entek. Uga dianalisis manawa injeksi banyu adhem lan pendinginan magma ngasilake gempa cilik nanging asring.

Migunakake energi panas bumi

Kita wis ndeleng jinis waduk kanggo ekstraksi energi panas bumi, nanging durung dianalisis panggunaan sing bisa diwenehake. Saiki energi panas bumi bisa digunakake ing pirang-pirang aspek ing saben dinane. Bisa digunakake kanggo panas lan nggawe kahanan sing pas ing omah kaca lan kanggo dadi panas kanggo omah lan pusat blanja.

Uga bisa digunakake kanggo adhem lan produksi banyu panas domestik. Umume energi panas bumi digunakake kanggo spa, pemanasan lan banyu panas, generasi listrik, kanggo ekstraksi mineral lan pertanian lan budidaya akuakultur.

Kaluwihan energi panas bumi

  • Babagan pisanan sing kudu disorot babagan kaluwihan energi panas bumi yaiku jinis energi terbarukan mula dianggep energi sing resik. Eksploitasi lan panggunaan energi ora ngasilake emisi gas omah kaca lan mula ora ngrusak lapisan ozon utawa nyumbang kanggo nambah efek perubahan iklim.
  • Ora ana ngasilake sampah.
  • Biaya ngasilake energi listrik saka jinis energi kasebut murah banget. Luwih murah tinimbang tanduran batubara utawa pembangkit listrik tenaga nuklir.
  • Jumlah energi panas bumi sing bisa diasilake ing jagad iki dipercaya luwih akeh tinimbang gabungan minyak, gas alam, uranium, lan batubara.

Ekstraksi energi panas bumi

Kerugian energi panas bumi

Pungkasan, amarga ora kabeh apik, kita kudu nganalisa kerugian panggunaan energi panas bumi.

  • Salah sawijine kekurangan yaiku isih ora duwe pangembangan teknologi. Kasunyatan saiki Meh ora kasebut nalika energi terbarukan didhaptar.
  • Ana risiko sajrone ngeksploitasi kemungkinan bocor hidrogen sulfida lan arsenik, yaiku bahan polusi.
  • Watesan teritorial tegese tanduran listrik panas bumi mung kudu dipasang ing wilayah sing panas njero lemah dhuwur banget. Kajaba iku, energi sing diproduksi kudu dikonsumsi ing wilayah sing diekstraksi, Ora bisa diangkut menyang papan sing adoh banget amarga efisiensi bakal ilang.
  • Fasilitas pembangkit listrik tenaga panas bumi nyebabake gedhe pengaruh malang.
  • Energi panas bumi dudu energi sing ora bisa entek dhewe amarga panase Bumi saya akeh.
  • Ing sawetara wilayah sing diekstraksi energi iki, ana gempa bumi cilik minangka asil saka injeksi banyu.

Kaya sing sampeyan ngerteni, energi panas bumi, sanajan ora kondhang, duwe akeh fungsi lan karakteristik tanpa wates sing kudu dipikirake mbesuk energi.

Temokake jinis energi terbarukan liyane:

Artikel sing gegandhengan:
Jinis energi terbarukan

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.