Energi panas bumi ing jagad iki

La energi panas bumi Iki minangka bagean saka klompok energi alternatif sing bisa dianyari.
Jinis energi kasebut ora anyar, nanging saiki ana minat sing luwih gedhe ing jagad nggunakake sumber iki.
La energi panas bumi nggunakake panas alami saka lemah liwat banyu soko njero lemah paling sethithik 4000 meter ing sangisore permukaan lan suhu sing luwih dhuwur tinimbang normal.
Prosedur iki cukup gampang, perlu ngebor bumi ing wilayah geografis tartamtu sing suhu cukup dhuwur, banjur banyu lan kukus disalurake banjur diarahake menyang turbin sing disambungake karo generator sing ngasilake energi.
Minat energi sing luwih gedhe nyebabake ledhongan sing signifikan ing jinis energi kasebut. Keuntungan sing paling penting yaiku yaiku sumber sing bisa dianyari, nyedhiyakake aliran energi sing tetep, meh ora bisa dipancarake kontaminasi lan mbutuhake papan sithik kanggo nginstal a tanduran panas bumi.
Kerugian sumber iki mung ana ing wilayah tartamtu ing planet iki titik panas utawa wilayah geografis sing cocog kanggo ngasilake energi kanthi cara iki lan biaya konstruksi regane larang.
Ing jagad iki ana luwih saka 250 tanduran panas bumi lan ana macem-macem proyek utawa pabrik sing lagi dibangun ing saindenging jagad amarga sumber jinis iki mbantu nambah kapasitas energi ing negara kasebut.
Sumber daya panas bumi bisa dadi sumber daya sing apik banget Negara miskin bisa entuk energi amarga bagean gedhe saka wilayah planet sing duwe kualitas panas bumi kalebu negara sing durung maju, utamane ing Afrika, Asia lan bagean saka Amérika Kidul dheweke duwe potensi gedhe.
Energi panas bumi nambah kapasitas energi ing wilayah gedhe ing saindenging jagad lan negara kayata China, sing nyedhiyakake akses menyang listrik menyang jutaan wong.
Paling becik kanggo nggabungake tanduran panas bumi karo jinis sumber alternatif liya supaya bisa nambah sumber energi.
Nggunakake sumber alternatif kanthi tanggung jawab bakal mbantu ngindhari masalah lingkungan lan sosial.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   elizabeth ngandika

    apik banget

  2.   Yo ngandika

    konyol ps elizabeth