Energi laut uga ngasilake energi terbarukan

 

ekosistem laut sing dibentuk dening macem-macem jinis flora lan fauna

Sejatine segara duwe kapasitas gedhe banget ngasilake energi. Sayange, iki ora dieksploitasi amarga macem-macem sebab.

Energi laut utawa energi segara yaiku macem-macem asal usulKayata ombak, pasang, arus samodra, gradien termal lan gradien uyah.

Kita bisa dibagi dadi pirang-pirang klompok, kayata instalasi angin sing ana ing segara, uga panggunaan biomassa laut, sanajan kanggo tujuan iki bakal ana ing sela-sela amarga dudu panggunaan masin banyu uyah sing ora cocog.

Jinis energi laut

Tenaga gelombang

Uga umume diarani "motor gelombang"Iki minangka teknologi sing paling maju, lan teknologi liyane sing dikembangake nuduhake minat sing gedhe ing sektor energi terbarukan.

Energi gelombang ditegesi minangka energi laut sing dipikolehi liwat panangkepan energi kinetik sing ana ing gerakan perairan segara lan segara.

Ombak minangka asil saka efek angin ing lumahing banyu. Angin iki asale saka input energi utama planet: energi saka srengenge. Energi sing ana ing gerakan osilasi banyu segara gedhe tenan. Ing panggonan tartamtu sing akeh aktifitas gelombang, energi kinetik sing disimpen ing gerakan iki ngluwihi 70MW / km2.Pangembangan energi terbarukan saka samodra durung dikembangake

Energi pasang pasang

Uga dikenal kanthi jeneng "pasang surut"Apa energi sing njupuk kauntungan saka munggah lan tiba banyu segara sing diprodhuksi dening tumindak gravitasi srengenge lan rembulan kanggo ngasilake listrik kanthi resik. Mula, iku minangka sumber energi sing bisa dianyari lan ora entek sing nggunakake energi pasang surut sing diproduksi ing segara kita.

turbin kanggo pembangkit listrik pasang surut ditambah apik

Ing kasus iki, kekurangan utama yaiku papan panggonan sing ana bedane dhuwur sing cukup gedhe dadi bathi saka sudut pandang ekonomi kanggo ngoperasikake fasilitas.

turbin sing luwih apik kanggo tenaga pasang

Aliran samodra

ing Aliran samodra Iki minangka fénoména sing kedadeyan ing massa segara minangka akibat saka panggunaan banyu saka banyu saka wilayah sing jero.

Asal-usul kasebut uga ditemokake ing tumindak angin ing awak banyu, sing nyuda intensitas kaya jeru.

Gradien uyah

Babagan kecerunan, saiki ana rong cara kanggo nggunakake tenagane.

Ing tangan siji, bedane suhu ing antarane massa banyu permukaan lan sing jero, kanthi teknis bisa ditindakake ing papan-papan sing ana ing khatulistiwa utawa ing wilayah tropis, utamane amarga kelanjutan suhu ing sadawane saindhenging taun.

Gradien uyah mung bisa digunakake ing papan sing ana macem-macem jinis banyu sing asine asin. Umume kedadeyan ing cangkeme kali.

Cara nggunakake energi iki

Yen kita fokus ing panggunaan sumber daya energi laut, sing meh tanpa wates ing saindenging jagad.

Tenaga ombak sing luwih maju, sanajan ora ateges energi pasang surut Wis pirang-pirang taun ora digunakake kanthi cara sing signifikan, nanging mung ing sawetara papan sing kondhisi khusus, amarga panggunaan ana hubungane karo pengaruh lingkungan sing dhuwur, lan papan kasebut nduweni nilai lingkungan sing luar biasa.

Ing wilayah sing duwe sumber daya samodra saiki, masalah kasebut bisa uga dadi masalah liyane, lan masalah iki gedhe banget Kapadhetan lalu lintas maritim sing bisa diduweni ing papan kasebut, sanajan ambane wilayah sing cukup, masalahe bisa minimal.

Panggunaan gradien laut, saiki, iku ora bathi. Sanajan, ora amarga alesan kasebut mandheg nyinaoni.

Eropa wis dadi wilayah pelopor ing panggunaan ombak, khusus wilayah Skotlandia y Portugal, sanajan mengko negara liya wis ditambahake, kalebu España, umume Komunitas Otonomi ing pesisir Cantabrian, uga Galicia.

Ana akeh proyek sing diluncurake nganti saiki, kanthi asil sing beda, nanging dhukungan saka macem-macem pamrentah kanggo pangembangan sektor iki. Kajaba iku, ana minat sing gedhe saka industri pembaruan sing gedhe, sing minangka prekara kanggo sukses ing jangka menengah, kanthi nggunakake energi sing bisa dianyari maneh ing campuran listrik negara kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.