Tenaga listrik tenaga listrik ing Eropa

Europa iku wilayah ing donya kanthi kapasitas terpasang sing luwih gedhe saka generasi hidroelektrik, miturut laporan paling anyar babagan tokoh sing kasedhiya ing Asosiasi Tenaga Tenaga Internasional. Laporan kasebut ujar manawa Uni Eropa udakara udakara 260 GW saka kira-kira global 860-950 GW generasi hidroelektrik.

Wilayah liyane ditampilake kanthi jelas ing laporan kasebut, kalebu Eropa Wétan. Akeh perhatian wis fokus ing wilayah iki, sing ngembangake sumber daya banyu kanthi cepet lan dikarepake dadi jagad sing paling dhuwur ing telung taun suwene. Kasunyatane, Tiongkok, sing nuntun Asia Wétan kanggo pangembangan hidroelektrik, ngluwihi AS minangka negara sing duwe kapasitas dipasang paling gedhe. Amerika Selatan uga berkembang kanthi cepet. Kajaba iku, IHA ngramal manawa ana 127 nganti 150 kapasitas GW akumulasi dipompa global, lan pasar akumulasi pompa samesthine bakal nambah 60% sajrone limang taun sabanjure.

Umume, tanduran hidroelektrik gedhe tuwuh kanthi sithik ing persentase ing taun 2009, miturut sing paling anyar Laporan REN-21 saka kahanan jagad energi terbarukan. Ekspansi 3% iki misuwur amarga kedewasaan tenaga hidroelektrik lan basis sing cukup gedhe. Nalika pesenan peralatan listrik tenaga listrik mudhun ing taun 2009 lan 2010 wiwit 2008, pra-pesenan kanggo taun 2011 wis saya ngarepake pangarepan supaya rata-rata pesenan ing taun 2010 bakal ngluwihi taun 2000an.

Sanajan mangkono, laporan REN-21 nuduhake manawa 31 GW kapasitas hidroelektrik sing ditambahake ing taun 2009, nyiptakake paningkatan kapasitas total kabeh sektor energi terbarukan, yaiku mung nomer loro kanggo tenaga angin. Kajaba iku, ing AS 40-45 milyar dolar nandur modhal ing tanduran hidroelektrik gedhe sajrone taun.

Ing pasar maju, kayata Eropa, ing endi akeh tanduran listrik tenaga listrik umure 30 utawa 40 taun, kegiatan fokus ing pembaruan lisensi lan repowering, uga tambahan generasi ing bendungan sing ana, laporan kasebut rampung. Tren iki jelas didhukung dening kegiatan pasar sing katon ing taun 2009 lan 2010, lan kaya sing ditampilake laporan iki, sawetara pasar dadi titik panas lokal.

sumber: Reni 21


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Cristóbal Del cid ngandika

    Amarga yen kita duwe sumber liya, sumber kasebut ora digunakake lan amarga bank-bank sing ora mikir babagan alternatif iki, Panama nggawe proyek ing endi alas bakal dibersihake lan kabeh biomass dibuwang utawa dikubur, mula ora ana tujuane kabeh materi iki sing ewonan ton (saiki ana teknologi sing ngidini kita bisa nggunakake iki) nanging kita duwe Menteri Lingkungan Hidup. Kita kudu duwe program kanggo program kontingensi (banjir, kebakaran) kanggo tetanen (pupuk) kanthi ringkes, dakkira mung nggunakake cara paling gampang.

  2.   Kleber ngandika

    Panama, minangka negara cilik kanthi ekstensi wilayah lan ekonomi lan pangembangan sing akeh kemungkinan energi hidroelektrik, bisa uga ngrugekake perkara kasebut dibandhingake karo negara-negara tetanggan Amerika Tengah, nanging aku duwe solusi ing ujung jari, ora prelu nggawe prasarana kanggo ngasilake energi listrik, kanthi imajinasi sing sethithik lan kepengin mbesuk kanthi tekad, bisa ngimpor energi hidroelektrik murah saka Ekuador liwat Kolombia amarga aku ngerti manawa ana hubungane antara Panama lan Kolombia lan antarane Ekuador lan Kolombia mula nggunakake jaringan listrik Tenaga listrik Kolombia -Ekuador nganggo arus listrik kanthi lancar menyang Panama lan saengga Panama bakal duwe keamanan listrik kanthi cukup suwene pirang-pirang taun, aku mbayangake yen kanthi sesanti positif, tenaga listrik bisa diwenehake menyang kabeh Amerika Tengah: sing murah lan non-polusi mbantu planet lan pangembangan negara-negara Amerika Tengah.