Bedane energi pasang surut lan energi gelombang

Ombak 5 meter

Kaloro energi kasebut asale saka segara, nanging sampeyan ngerti saka endi energi pasang surut lan energi gelombang?

Sejatine, gampang banget ngerti apa energi kasebut lan jeneng kasebut menehi akeh pitunjuk, kayata pasang surut, asale saka pasang pasang surut lan pasang, wis rada angel, teka ombak.

Singkat lan informasi dhasar sing kudu sampeyan simpen yaiku Energi banyu laut Kaya sing wis diandharake, asale saka ombak, gerakan sing kalebu mundhak segara lan diproduksi nganti kaping pindho saben dina kanthi daya tarik rembulan.

Panganggone jinis energi kasebut pancen banget padha karo tenaga listrik tenaga listrik (Kita bakal mbahas mbesuk). Sawise duwe bendungan sing ana ing muara (cangkeme muara kasebut digawe dening lengen jembar sing bentuke corong) kanthi gerbang lan turbin hidrolik dipasang, mula kita bakal menehi wigati kanggo dhuwur sing pasang ombak.

Yaiku, nalika pasang pasang bakal tekan (pasang mundhak), gerbang dibukak kanthi muter turbin nganggo banyu sing mlebu muara banjur nglumpukake banyu sing cukup mula bisa nutup gerbang sing nyegah banyu saka bali menyang segara.

Sawise pasang surut (pasang surut), banyune dibebasake liwat turbin.

Gerakan banyu iki nggawe turbin bisa muter sajrone proses mlebu lan metu saka banyu lan sing ngasilake produksi energi listrik iki.

skema energi pasang surut

Ing energi pasang kita bisa nemokake kaluwihan lan kekurangan.

Ing bathi kasebut bisa diarani minangka energi terbarukan lan energi kasebut minangka energi sing teratur banget, amarga mesthi ana gerakan pasang surut tanpa preduli taun.

Nanging, drawbacks luwih gedhe, kayata produksi energi intermiten, sampeyan kudu ngenteni awal lan pungkasan dina kanggo ngasilake, ukuran lan biaya fasilitas sampeyan, lsp.

Ing tangan liyane, kita duwe energi gelombang, sing ora liya energi gelombang kaya sing wis dakkandhakake sadurunge lan ombak segara ngemot energi akeh asale saka angin, saengga lumahing segara bisa dideleng minangka kolektor energi angin sing dicelupake.

Iki minangka salah sawijining jinis energi terbarukan sing paling ditliti saiki lan ana sawetara piranti kayata Rakit Cockerell lan Bebek Salter kanggo ngonversi gerakan gelombang dadi listrik

Bebek Salter minangka float ing bentuk bebek (mula jenenge) ing endi bagean sing paling sempit nentang gelombang supaya bisa nyedhot gerakane uga bisa. Ngapung iki muter kanthi tumindak ombak ing sumbu sing nyedhiyakake gerakan muter ing sumbu, ngatur pompa minyak, kanggo ngoper turbin.

Bebek Salter

Kosok baline, rakit Cockerrel kasusun saka platform sing diartikulasikan sing siap nampa pengaruh ombak. Rakit iki munggah lan mudhun nggunakake gerakan iki kanggo nyopir mesin sing mindhah generator liwat sistem hidrolik.
Nanging, ana uga kaluwihan lan kekurangan, minangka keuntungan sing ditemokake pengaruh lingkungane meh ora ana, akeh fasilitas pesisir bisa dilebokake ing pelabuhan utawa kompleks liyane tanpa ujar manawa sumber energi terbarukan.

Minangka kekurangan; Energi gelombang ora bisa diprediksi kanthi akurat, amarga ombak gumantung karo kahanan cuaca, ing instalasi offshore, kompleks banget kanggo ngirim energi sing diprodhuksi menyang daratan, lsp.

Kaya sing sampeyan ngerteni, gampang mbedakake rong jinis energi sing diprodhuksi ing segara, sanajan kita uga bisa nggunakake energi saka arus segara, konversi energi termal segara lan uga energi saka gradien uyah, mergo kurang biasa, nanging Dina iki kita sinau kanggo entuk sing paling apik ing samodra lan nyoba ing mbesuke kabeh kutha bisa mandhiri karo jinis energi terbarukan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Joseph Ribes ngandika

    Prancis duwe pusat penyakit motor ing muara Kali Rance suwene 50 taun, lan ora beda karo Zapatero, dheweke luwih milih riset babagan energi iki, kanthi pengalaman siji, tinimbang menehi miliaran alas kaki ing energi, diselidiki, lan tanpa duwe bathi. Yen kita wis ngerti manawa mbesuk bakal duwe bathi, mula kita bakal nandur modhal ing teknologi.

    1.    Daniel Palomino ngandika

      Aku ora bisa setuju luwih karo sampeyan Josep.

      Salam lan matur nuwun kanggo komentar.