energi dharma

energi dharma

Energi surya tambah akeh dipromosikan dening perusahaan lan proyek sing nyoba nggawe energi iki luwih maju. Salah sawijining perusahaan sing taruhan ing energi surya yaiku energi Dhamma. Grup Dhamma Energy ngembangake, mbangun lan ngoperasikake pembangkit listrik tenaga surya.

Ing artikel iki kita bakal nyritakake babagan sejarah energi Dhamma, proyek sing paling penting lan cara kerjane.

Wiwitan

paket solar energi dhamma

Operasi Dhamma Energy ing Prancis lan Spanyol dituku ing Oktober 2021 dening Eni gas e luce, anak perusahaan 100% saka Eni SpA. Dhamma Energy saiki duwe pembangkit listrik tenaga surya 120 MWp ing Prancis.

Dhamma Energy miwiti operasi ing Prancis lan Spanyol luwih saka sepuluh taun kepungkur, ing ngendi dheweke ngembangake proyek solar pisanane. salajengipun, Dhamma Energy nambah aktivitase ing Prancis, ing ngendi dheweke mbangun taman solar dhewe.

Ing 2013, Dhamma Energy mbukak anak perusahaan ing Meksiko, sing wis ngembangake pembangkit listrik tenaga surya 470 MWp lan saiki duwe portofolio 2 GWp. Sauntara kuwi, grup kasebut lagi nggarap proyek fotovoltaik pisanan ing Afrika, taman solar 2 MWp ing Mauritius, sing dibukak ing 2015.

Nganti saiki, Dhamma Energy wis ngrampungake pembangunan pembangkit listrik fotovoltaik 650 MW, utamane ing Meksiko, Prancis lan Afrika. Dhamma Energy saiki duwe pipa 2 GWp sing beroperasi ing Meksiko. Tim Dhamma Energy dumadi saka manajer proyek, insinyur lan spesialis teknis ing sektor fotovoltaik.

Proyek energi Dhamma

pembangkit listrik tenaga surya dhamma

Sajrone pirang-pirang taun, kanthi pengalaman sing dipikolehi, dheweke dadi pimpinan independen ing pangembangan pembangkit listrik fotovoltaik lan produksi energi surya. Minangka pangembang, pembangun, operator lan investor pabrik fotovoltaik, padha nutupi kabeh siklus urip proyek kasebut: saka panelusuran kanggo tanah kanggo pangopènan lan manajemen taman photovoltaic.

Tim kasebut nyakup kabeh tahapan pangembangan proyek PV solar, kalebu studi kelayakan, survey topografi, studi lingkungan, evaluasi situs, konsep instalasi, evaluasi teknis, analisis kebijakan lan peraturan, kelayakan finansial, panyiapan tuku daya (PPA).

Dhamma Energy kerja sama karo pemasok internasional utama (modul fotovoltaik, inverter, sistem panyimpenan). Salah sawijining lapangan kegiatan Dhamma Energy yaiku manajemen konstruksi proyek fotovoltaik. Dhamma Energy uga ngiringi mitra investasi nganti tahap wiwitan proyek kasebut.

Makarya karo spesialis lan installer sing duwe pengalaman ekstensif ing lapangan. Dhamma Energy wis kasil ngembangake lan mbangun proyek solar ing rooftop lan lemah sing saiki digunakake.

Struktur lan pendanaan energi Dhamma

taman surya

Salah sawijining tahap utama proyek kasebut yaiku struktur lan pendanaan. Ing perusahaan tenaga surya iki, dheweke duwe pengalaman, kawruh lan katrampilan kanggo ngamanake pendanaan lan ngamanake pendanaan sukses pembangkit listrik tenaga surya medium lan gedhe miturut peraturan sing beda-beda. Pengalamane nyakup pendanaan ekuitas uga perjanjian utang jangka panjang karo bank komersial lan organisasi multilateral.

Dheweke melu kabeh siklus urip proyek lan ngawasi wiwitan pembangkit listrik tenaga surya lan yen wis tekan tahap komersialisasi, dheweke ngembangake lan ngoperasikake proyek kasebut. Produksi energi surya minangka bagean saka bisnis.

Saiki dheweke duwe macem-macem pembangkit listrik tenaga surya sing beroperasi, kalebu tanduran medium lan gedhe sing dipasang ing lemah, uga tanduran ing atap, utamane ing Prancis.

Distribusi hidrogen ing Spanyol

Distribusi hidrogen ijo ing proyek Eropa bakal diwiwiti ing Spanyol kanthi partisipasi Enagás, Naturgy lan Dhamma Energy. Proyek HyDeal Ambition ngarahake ngembangake rantai distribusi Eropa kanggo hidrogen ijo kanthi rega sing kompetitif ing Spanyol, ing ngendi pembangkit listrik bakal diwiwiti taun ngarep, kanthi target 10 megawatt saben taun.

Asal saka sumber energi sing bisa dianyari iki yaiku produksi hidrogen ijo liwat elektrolisis solar, sing bisa digayuh rega kompetitif liwat program kasebut, sing bakal ditindakake ing taun 2022 lan tujuane nggayuh 85 GW. kapasitas solar lan 67 GW. saka tenaga surya. watt pembangkit listrik tenaga listrik ing 2030.

Iki nuduhake 3,6 yuta ton hidrogen ijo saben taun, padha karo rong sasi konsumsi lenga ing Spanyol, sing bakal disebarake liwat panyimpenan gas alam lan jaringan transportasi saka perusahaan sing melu inisiatif. Rega kanggo pelanggan kira-kira 1,5 EUR / kg, sing bisa dibandhingke karo rega bahan bakar fosil saiki nanging, ing bali, ora ngasilake polusi.

Saliyane telung perusahaan Spanyol Enegás, Naturgy lan Dhamma Energy, perusahaan gedhe liyane saka wilayah Eropa uga melu, kayata Falck Renewables (Italia), Gazel Energie (Prancis), GTTGaz (Prancis), HDF Energie (Prancis) , Hydrogen de France , McPhy Energy (Prancis), OGE (Jerman), Qair (Prancis), Snam (Italia), Teréga (Prancis), Vinci Construction (Prancis)… nganti 30 perusahaan sing melu. Iki minangka perusahaan saka macem-macem sektor kayata pangembangan solar, pabrik peralatan elektrolisis, teknik, uga dana infrastruktur lan konsultan.

Energi Dhamma lan konstruksine

Taun iki 2021 ing sasi Mei, energi Dhamma njaluk ijin kanggo instalasi listrik pembangkit listrik tegangan dhuwur sing diarani "Cerrillares I photovoltaic solar plant". Pangembangan proyek kasebut, sing bakal ana ing antarane kotamadya Jumilla lan Yecla, nuduhake investasi kira-kira 30 yuta euro, sing 28 yuta euro cocog karo instalasi listrik voltase kurang saka tanduran solar photovoltaic ing lemah, ngiring horisontal bebarengan siji sumbu.

Ing sisih liya, 1 yuta euro bakal nandur modal ing jalur transmisi eksternal kanggo ngevakuasi energi sing diasilake (dawa 12.617 meter) lan 742.000 euro ing gardu. Taman surya bakal nduwe total 95 hektar lan, yen wis dioperasi, bakal ngasilake 97,5 GWh listrik saben taun. Produksi iki padha karo konsumsi udakara 30.000 rumah tangga.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan energi Dhamma lan proyeke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)