Energi batubara lan konsekuensi minangka sumber energi

Energi batubara

Energi batu bara wis dadi sumber utama sajrone puluhan taun kanggo generasi listrik mula dadi penyebab utama polusi udara lingkungan lan perubahan iklim.

Nanging,carane energi batubara mengaruhi lingkungan lan apa akibate kanggo kita kabeh? Ayo dideleng.

Dampak lingkungan daya batubara

Tanduran kanggo ngasilake energi saka batubara

Tanduran listrik dhasare yaiku batu bara kanggo ngasilake energi, kabeh bahan karbon dioksida nganti pirang-pirang ton bisa dicemari nganti ewonan ton.

Ing AS wae ana 600 pembangkit listrik tenaga batu bara lan ing jagad iki ana ewonan tanduran sing nggunakake batubara minangka sumber energi, sing nerangake kerusakan lingkungan lan kualitas urip sing cepet saka bagean gedhe ing saindenging jagad.

Iki minangka bahan bakar paling akeh polusi ora mung amarga ton karbon dioksida nanging uga amarga zat beracun liyane kayata merkuri, jelaga, lan liya-liyane sing ana ing swasana. Emisi kasebut duweni akibat serius tumrap kesehatan masarakat sing ana ing sacedhake tanduran kasebut.

Kelemahan tenaga batubara

Batu bara

Salah sawijining kekurangan batubara kanggo ngasilake listrik yaiku efisiensi energi sing kurang amarga mung dietung paling ora 35% total batubara digunakake sing digunakake.

Nanging kenapa isih digunakake sanajan aspek negatif kasebut? Wangsulane gampang, akeh banget amarga ana cadangan gedhe lan luwih murah kanggo ngekstrak lan ngolah tinimbang sumber liya sing resik lan bisa dianyari, saliyane, tanduran lawas isih digunakake tanpa nandur investasi.

Ing sawetara negara, kegiatan iki disubsidi, sing nyuda konversi menyang energi terbarukan kayata Sumber energi.

Masa depan tenaga batubara

Kanggo mungkasi ing perubahan iklim lan degradasi lingkungan Penting, tanduran adhedhasar batu bara dihentikan lan mbaka sethithik diganti sumber energi liyane, amarga konsekuensi lingkungane elek banget.

Energi batubara minangka pelaku utama pembakaran minyak polusi lingkungan global lan wong sing tanggung jawab kanggo ketidakseimbangan planet sing konsekuensine wiwit katon.

Saben tanduran minyak sing dibukak utawa kilo batubara sing ditambang minangka warta sing ora apik kanggo wong sing prihatin lingkungane. Pancen mbesuk kliwat mandheg nggunakake energi batubara ing dina iki lan totoan, saya akeh sumber energi sing bisa dianyari.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Puspa ngandika

    KABEH energi duwe akibat lan batubara kudu dadi salah siji saka sawetara solusi sing digoleki kanggo nambah efisiensi kabeh wektu lan uga pengaruh ing lingkungan.

    Dheweke wis bisa sinau tanduran hidroelektrik lan kerusakan ekosistem

  2.   Eloi ngandika

    KABEH energi duwe akibat lan batubara kudu dadi salah sawijine pengaruh lingkungan. Energi kudu disedhiyakake kanthi skala cilik lan kanthi cara distribusi: mini-hidro, mini-angin, panel surya ing omah, lsp. lan mandegake taman taman listrik sing gedhe.

  3.   camila andrea gabilan muñoz ngandika

    Akibate apa sing bakal terus nggunakake minyak lan batu bara minangka sumber energi klasik

  4.   panci ngandika

    mangan poronga mungil telek dhek blog sing disenengi bocah wadon mangsuli ukuran 5 meter

  5.   Ulfrid ngandika

    Dilat kula Gatpooooo anjing

bool (bener)