Energi angin minangka sumber sing paling gedhe nyumbang kanggo Spanyol ing wulan Januari

spanyol energi angin

Energi sing bisa dianyari ora kabeh berkembang kanthi cara sing padha, amarga gumantung banget karo wilayah sing dununge, sektor sing didedikake, jumlah wong lan entitas sing nandur modal, lsp. Sajrone wulan Januari iki, energi angin minangka energi sing ngasilake tenaga paling akeh ing Spanyol.

Apa sampeyan pengin ngerti persentase energi ing wulan Januari iki?

Sajrone wulan Januari, energi angin Iki ngasilake 24,7% saka total produksi listrik ing Spanyol. Kanthi panjaluk saben wulan 22.635 GWh, tenaga angin ngasilake 5.300 GWh, 10,5% luwih akeh tinimbang sing digawe ing wulan sing padha taun kepungkur, miturut data REE.

Sanajan kasunyatan manawa ing Spanyol ana akeh sunar srengenge, energi surya fotovoltaik kui mung cocog karo 1,9% kabeh energi.

Ing Spanyol ana luwih saka sewu peternakan angin lan, amarga badai terus-terusan sing dialami sajrone rong wulan kepungkur, dheweke tanggung jawab ngasilake 25% listrik sing dikonsumsi. Desember 2017 kepungkur, ngasilake 25,1% kabeh energi lan 24,7% Januari iki.

Tenaga angin dadi pilihan sing nyumbang listrik paling akeh kanggo sistem energi. Wiwit taun 2017, tenaga angin ing Spanyol saya saya mundhak total tenaga listrik 95,775 MW, ing endi 59,1 MW wis dipasang ing Kepulauan Canary.

Total, nyebar liwat 800 kotamadya, Spanyol duwe tenaga angin 23.121 MW.

Sayang banget, amarga badai sing kedadeyan ing Spanyol sajrone rong wulan iki, yen jumlah jam sunar srengenge sing uga digunakake, energi terbarukan bisa ngatasi energi fosil lan, nyuda nyuda polusi udara lan nyuda emisi gas omah kaca.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.