Energi alternatif sing kudu sampeyan ngerteni

Tenaga alternatif sing dibutuhake

Polusi planet lan degradasi terus-terusan nyebabake bencana. Bahan bakar fosil wis entek lan ditinggalake efek negatif sing kuat ing swasana, perairan lan lemah. Amarga kita ora bisa terus ngandelake mung bahan bakar fosil, kita butuh energi alternatif. Energi sing bisa dianyari saiki saya relevan karo ekonomi kita. Nanging, kiriman iki dudu babagan energi sing bisa dianyari, nanging babagan energi alternatif liyane.

Apa sampeyan pengin ngerti macem-macem jinis energi alternatif sing ditliti lan kepiye cara kerjane?

Alesan kanggo golek energi alternatif

Energi sing bisa dianyari kanthi bahan bakar fosil

Saben wektu sing ana luwih cendhek. Bahan bakar fosil tekan watese lan menehi syarat anyar. Kita kudu mikir manawa konsekuensi serius kayata perubahan iklim ing tingkat global lagi dialami kanthi polusi sing akeh banget. Polusi iki bisa dikurangi yen energi terbarukan luwih apik lan dikembangake.

Nganti saiki, kita wis ngerti kepiye proses terbarukan ing pasar internasional. Dheweke duwe kapasitas sing luwih akeh lan desaine luwih canggih. Nanging, kita uga butuh osumber energi alternatif sing ora ngrusak lingkungan.

Energi alternatif dianggep minangka sing bisa ngasilake energi tanpa ngregeti lingkungan. Kajaba iku, yen nggunakake energi alam utawa sampah (kaya biomassa) bakal luwih efisien.

Mesthi sampeyan wis ngerti energi terbarukan kayata tenaga surya, angin, PLTA, pasang surut, panas bumi, energi gelombang, lsp. Nanging, dheweke ora mung sumber energi alternatif sing bisa ditemokake ing jagad iki. Ing alam ana sumber energi sing ora dingerteni utawa wis biasa digunakake. Sabanjure kita bakal ndeleng dhaptar energi alternatif.

Banyu Asin

Energi sing dipikolehi liwat banyu uyah

Iki dikenal minangka energi banyu uyah utawa energi laut. Iki babagan entuk energi saka osmosis banyu segara. Iki minangka sumber energi sing janjeni mbesuk minangka energi terbarukan. Durung dieksploitasi kanthi lengkap amarga energi sing akeh kudu diinvestasikan kanggo ngilangi banyu.

Ing prekara iki, sing digoleki ngasilake energi yaiku kosok baline: nambah uyah ing banyu. Nalika nambah uyah ing banyu seger liwat proses sing dikenal minangka elektrodialisis, energi bakal diasilake. Sumber alternatif iki durung dieksploitasi amarga macem-macem sebab. Salah sijine yaiku kekurangan banyu tawar ing planet iki. Ana akeh papan ing donya sing kurang banyu seger. Mula, sampeyan ora bisa ngombe banyu seger lan dadi ora migunani kanggo ngasilake energi. Yen proses osmosis kanggo desalan banyu ora intensif banget, mesthine saiki bakal dicoba.

Heliokultur

energi heliokultur

Heliokultur minangka jinis energi alternatif sing luwih penasaran. Wis digunakake dening perusahaan Joule Biotechnologies. Energi iki bisa digayuh kanthi nggawe bahan bakar hidrokarbon. Kasedhiya kanthi nyampur banyu payau, organisme fotosintesis, nutrisi, karbon dioksida, lan sinar srengenge.

Apa sing diraih sawise nyampur kabeh iki yaiku bahan bakar langsung sing ora kudu disaring. Proses fotosintesis alami digunakake kanggo ngasilake bahan bakar sing siap digunakake.

Piezoelektrik

Piezoelektrik diproduksi kanthi mlaku

Luwih akeh wong sing ana ing jagad iki, mula akeh gerakane saben dina. Kita luwih saka 7.500 yuta wong sing terus maju. Kanggo ngasilake energi, kita bisa njupuk kauntungan saka gerakan lan pamindahan manungsa kasebut. Piezoelektrik minangka kemampuan sawetara bahan kanggo ngasilake jinis medan listrik kanggo nanggepi stres mekanik.

Yen kothak digawe saka bahan kanthi sifat piezoelektrik dibangun, bisa dilebokake ing rute sing paling akeh ditempuh. Kanthi cara iki, kanthi ngusap tlapak sikil Kita bisa ngasilake tenaga nalika mlaku-mlaku. Kita bakal kaya tanduran listrik sing mlaku.

Energi termal laut

Energi kanthi banyu segara termal

Energi termal laut yaiku sing diprodhuksi dening sistem konversi hidrenergetik sing nggunakake prabédan suhu sing ana ing antarane banyu sing cethek lan sing luwih jero kanggo nggawe mesin panas.

Yen sampeyan bisa nggawe platform segara utawa infrastruktur ing segara sampeyan bisa njupuk kauntungan saka lapisan termal sing musataken ing telenging samodra.

Watu sing kobong

Energi kanthi watu sing kobong

Jinis energi iki luwih dingerteni. Iki yaiku nggunakake energi saka watu panas. Iki minangka energi panas bumi sing diekstrak kanthi mompa banyu asin lan adhem tumuju watu-watu sing duwe suhu dhuwur amarga kontribusi panas saka jubah bumi. Nalika banyu digawe panas, uap banyu sing digawe ing proses kasebut digunakake kanggo ngasilake listrik ing turbin uap.

Salah sawijining kaluwihan saka jinis energi kasebut yaiku bisa dikontrol kanthi sampurna.

Energi penguapan

Energi sing nguap saka tanduran

Para ilmuwan wis sukses nggawe lembar sintetis sing bisa ngasilake listrik amarga banyu sing nguap. Kanggo nindakake iki, gelembung udara dipompa menyang godhong lan listrik digawe. amarga bedane sipat antarane banyu lan godhong.

Geter pusaran

Energi getaran laut

Energi alternatif iki njupuk energi saka arus sing alon ing banyu. Nalika aliran arus, dijupuk liwat jaringan rol. Rol kasebut dununge cara alternatif kanggo meksa lan narik obyek munggah utawa mudhun. Sampeyan uga bisa nindakake ing sisih kanthi cara nggawe energi mekanik.

Kaya iwak nglangi bolak-balik, energi digawe ing kene kanthi gerakan iki.

Tenaga surya extraterrestrial

Tenaga surya extraterrestrial

Srengenge ora mung madhangi kita ing njero Bumi, nanging uga madhangi njaba. Ing njaba Bumi, panel surya ora bakal kena pengaruh awan lan wengi. Dheweke uga ora bakal kena pengaruh iklim utawa saringan sing digawe awan utawa gas atmosfer. Gagasan kasebut yaiku nggawe panel surya sing bisa ngorbit Bumi supaya terus nampa energi surya.

Tenaga alternatif luwih penting lan kita bisa melu sampeyan nganyari maneh. Kanthi cara iki, kita bisa duwe planet sing bisa digunakake kanthi energi alami, non-polusi utawa energi terbatas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.