Energi sing bisa dianyari kanggo AC: Energi panas bumi

aeroterma

Sadurunge, aku wis ngomong babagan macem-macem energi sing bisa dianyari. Energi panas bumi, biomassa, lsp. Nanging, ana sumber energi terbarukan liyane sing ora nyebar amarga panggunaane luwih lokal lan kanggo papan-papan cilik kaya omah.

Ing kasus iki ayo ngobrol babagan aeroterma. Apa sing diarani energi aeroterma, cara kerjane, kaluwihan sing ditawakake lan kinerja.

Apa sing diarani aeroterma?

Aku ujar manawa aerotermy yaiku jinis energi terbarukan amarga praktis tanpa wates lan kanggo ngasilake, kita mung butuh udakara listrik ¼. Iki yaiku babagan nggunakake energi sing ana ing udara njaba, kanggo dadi panas interior kanthi nggunakake pompa panas kanthi efisiensi tinggi.

Pompa panas bisa digunakake kanthi ngekstrak energi saka sak papan kanggo diwenehake menyang papan liyane. Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh unit ruangan lan siji utawa luwih unit njero ruangan. Energi sing ana ing udhara kanthi cara alami bisa digunakake kanthi cara sing ora entek amarga ditampilake ing bentuk suhu. Yen ngetokake panas saka udhara, srengenge bakal panas maneh, mula bisa diarani sumber sing ora bisa entek.

operasi aeroterma

Energi sing ana ing udhara kanthi alami, kasedhiya kanthi cara sing meh ora entek, amarga bisa ngasilake kanthi cara alami (dadi panas srengenge), saengga energi aeroterma bisa dianggep bisa dianyari energi Nggunakake energi iki, bisa ngasilake panas lan banyu panas kanthi cara sing ora polusi, nggayuh penghematan energi nganti 75%.

Kepiye cara kerja aeroterapi?

Biasane digunakake kanggo AC utawa AC. Kanggo nindakake iki, kita nggunakake pompa panas. Iki tanggung jawab kanggo dadi panas utawa adhem udhara ing papan kasebut. Bisa digunakake amarga pompa panas jinis sistem banyu-udara sing ditindakake yaiku ngekstrak panas sing ana ing udhara njaba (hawa iki ngemot energi) lan pindhah menyang banyu. Banyu iki nyedhiyakake sistem pemanas kanthi panas kanggo dadi panas ing papan kasebut. Banyu panas uga digunakake kanggo keperluan kesehatan.

pompa aeroterma

Pompa panas biasane duwe kinerja lan efisiensi sing cukup dhuwur meh 75%. Sanajan ing mangsa adhem, bisa digunakake ing suhu sing sithik banget lan kurang efisiensi. Kepiye sampeyan bisa anget saka hawa adhem nalika musim salju? Iki minangka pitakon sing asring ditakoni wong nalika krungu babagan aeroterma. Nanging, iki kedadeyan amarga pompa panas. Anehe, hawa, sanajan suhu sithik banget, ngemot energi ing bentuk panas. Energi iki diserap dening lemari es sing sirkulasi ing njero pompa panas, ing antarane unit ruangan lan ruangan.

Umume, unit ruangan minangka evaporator ing musim salju lan unit njero ruangan tanggung jawab dadi kondensor sing mindhahake panas menyang banyu ing sirkuit pemanas. Nalika nerangake adhem tinimbang dadi panas, cara liyane

Nggunakake aeroterma ing endi?

Sistem udara dirancang kanggo digunakake ing papan cilik. Sanajan duwe efisiensi lan kinerja sing apik, regane kalori ora akeh kanggo panasake area sing akeh. Biasane diproduksi kanggo digunakake ing omah kulawarga siji, sawetara bangunan cilik banget, kanggo papan lsp.

Efisiensi udara panas lan poin sing kudu dipikirake ing instalasi

Nalika ngomong babagan efisiensi energi, kita ngomong babagan COP (Koefisien Kinerja). Ing basa Spanyol diarani koefisien operasi. Biasane, pompa panas sing digunakake kanggo energi aeroterma duwe COP udakara 4 utawa 5, gumantung karo pabrike. Apa tegese iki? Sing kanggo saben kW-jam listrik sing dikonsumsi, peralatan aeroterma bisa ngasilake kahanan operasi sing optimal 5 kW-h termal.

Sistem dijamin bisa digunakake nganti -20ºC. Yen ora bisa nyedhiyakake suhu sing bener, dheweke bakal nggabungake peralatan dhukungan otomatis. Uga ana peralatan ing pasar sing bisa digunakake bareng karo ketel, umume kondensasi.

pompa panas aeroterma udhara menyang banyu

Sanajan wis dakcritakake sadurunge, sanajan ing musim salju, pam panas bisa ngekstrak energi lan panas saka udara njaba, nanging dirancang kanggo iklim sedheng. Kanthi tembung liyane, yen mudhun suhu ing njaba, kinerja pompa panas luwih akeh. Saiki dheweke kerja wiwit -20º C umume.

Titik paling penting sing kudu dipikirake supaya efisiensi sistem aeroterma paling dhuwur yaiku:

  • Investasi awal sing luwih dhuwur dibandhingake karo sistem konvensional
  • Lokasi unit ruangan (estetika, rame ..)
  • Ing zona iklim sing adhem banget, panen musiman dikurangi, mula disaranake nindakake panelitian ekonomi sing jero.
  • Sing paling kepenak yaiku duwe sistem pemanas suhu sithik, kayata pemanasan ngisor utawa radiator sing efisien.

Kaluwihan nggunakake energi aeroterma

Kita kudu nggatekake manawa energi aeroterma nggunakake energi saka udhara, mula bisa dianyari lan gratis. Opo maneh kita bisa duwe 24 jam saben dina. Kita nganalisa lan nyathet kaluwihane:

  1. Biaya pangopènan luwih murah tinimbang sistem tradisional liyane. Amarga pompa panas ora duwe kompor utawa ruangan pembakaran, mula ora ngasilake sampah lan ora butuh reresik.
  2. Instalasi gampang amarga ora mbutuhake area kanggo nyimpen bahan bakar.
  3. Amarga ora mbutuhake jinis saluran evakuasi gas flue, mula ora mbutuhake cerobong asep ing façade utawa ing payon.
  4. Nyumbang kanggo keamanan omah kanthi ora nyimpen bahan bakar.
  5. Nduweni katergantungan sing luwih murah kanggo bahan bakar fosil saengga duwe kontribusi sing sithik banget kanggo paningkatan efek omah kaca lan perubahan iklim.
  6. Prestasine biasane cukup dhuwur.
  7. Amarga ora ana kobong ing peralatan aeroterma, uap banyu ora diprodhuksi sing bisa nyebabake kondensasi lan kerusakan peralatan kasebut. Amarga alasan iki, ora mung ora ana watesan suhu bali, nanging disaranake supaya peralatan aeroterma bisa mudhun kanthi luwih murah, amarga kanthi cara iki kinerja (COP) mundhak kanthi cepet.

Kaya sing sampeyan ngerteni, energi aeroterma minangka sumber energi terbarukan sing apik, kayata dandang biomassa lan bahan konvensional liyane, bisa omah-omah kahanan udara lan bangunan cilik kanthi cara sing sehat lingkungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   tangga benjamin ngandika

    Halo Germán, sugeng rawuh ing artikel kasebut. Matur nuwun wis nggunakake ilustrasi saka kaca, lan kita tetep bisa nggunakake, salam saka Toshiba Aire.

  2.   Bryan rosalino ngandika

    Dear Germán Portillo, selamat ing kaca. Kontribusi sing apik banget.
    regards

  3.   Andres ngandika

    Paragraf iki saya kaget banget lan aku ora ana sing bener:

    “Sistem udara dirancang kanggo digunakake ing papan cilik. Sanajan duwe efisiensi lan kinerja sing apik, regane kalori ora akeh kanggo panasake area sing akeh. Biasane digawe kanggo digunakake ing omah kulawarga siji, sawetara bangunan cilik banget, kanggo papan, lsp. "

    Siji tangan, kabeh permukaan komersial nggunakake energi aeroterma kanggo AC. Pusat blanja 100.000m² nggunakake energi aeroterma. Lan dakkira dudu papan cilik! Nilai kalori yaiku sing dibutuhake nalika ngukur ukuran instalasi. Dheweke bisa 3kW utawa 2MW. Aku ora weruh ing endi teknologi ngalangi ukurane, ora peduli sepira gedhene utawa sepele kekarepane.