Emisi CO2 dideteksi ing wilayah garing sing mengaruhi siklus karbon

zona garing saka cabo de gata nijar

Sajrone dekade pungkasan, ana akeh panelitian sing fokus ing pertukaran gas omah kaca ing antarane atmosfer lan biosfer. Saka gas sing paling ditliti, mesthi ana CO2 pisanan amarga iku sing paling nambah konsentrasi lan nambah suhu planet.

Sepertiga kabeh emisi CO2 sing disebabake amarga kegiyatan manungsa diserap dening ekosistem daratan. Contone, alas, alas udan, lahan basah lan ekosistem liyane nyerep CO2 sing dipancarkan manungsa. Uga, sanajan kayane ora kaya ngono, ara-ara samun lan Tundras uga.

Hubungan antara angin lan ventilasi lemah

Peran wilayah garing kayata ara-ara samun, nganti saiki durung dielingi dening masarakat ilmiah, sanajan ana panliten sing nuduhake manawa dheweke duwe pengaruh gedhe ing saldo karbon global.

Panliten saiki wis nuduhake pentinge ventilasi lemah sing motivasi dening angin, sawijining proses sing umume diabaikan sing kalebu udhara udhara CO2 saka njero lemah menyang atmosfer nalika lemah garing banget, umume ing musim panas lan ing awan .

Situs eksperimen ing Cabo de Gata

Papan sing ditindakake eksperimen kasebut yaiku spartal semi-garing sing ana ing Taman Alam Cabo de Gata-Níjar (Almería) ing endi para peneliti nyathet data CO2 sajrone nem taun (2009-2015).

Nganti saiki, kapercayan mayoritas ilmuwan yaiku keseimbangan karbon ekosistem semi-gersang netral. Kanthi tembung liyane, jumlah CO2 sing dipancarkan dening ambegan kewan lan tanduran diimbangi karo fotosintesis. Nanging, panliten iki nyimpulake Ana akeh jumlah CO2 sing nglumpukake ing lemah lan nalika angin gedhe dipancarake menyang atmosfer, nyebabake tambahan emisi CO2.

Pramila penting ngerti emisi CO2 saka sistem garing kanggo luwih ngerti keseimbangan CO2 global.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.