Entuk minyak saka wedhi tar

Ora kabeh ekstraksi minyak Iki padha amarga ing wilayah tartamtu luwih gampang lan kurang mbebayani lingkungan tinimbang ing papan liya.

Jeblugan saka minyak wedhi tar Iki angel banget sacara teknis lan nyebabake kerusakan lingkungan paling gedhe. Amarga mbutuhake tambang terbuka, gunakake sumber daya alam sing akeh kayata energi lan banyu saliyane bahan kimia sing mbebayani.

Ing Alberta, Kanada samesthine miwiti ngekstrak minyak saka pasir tar, ngasilake oposisi sing signifikan saka para lingkungan lan klompok sosial liyane ing negara kasebut.

Proses ekstraksi jinis iki yaiku petroleum iku luwih akeh polusi tinimbang sing diekstrak ing sumur negara Arab utawa Venezuela. Ing mentah saka wedhi saka bitumen utawa bitumen Banyu lan bahan kimia sing akeh kudu dicuci kanggo misahake bitumen saka pasir lan lempung.

Bitumen iki banjur diolah kanggo malih dadi bahan bakar nanging butuh energi luwih akeh tinimbang bitumen konvensional.

Masalah ing Kanada saliyane kontaminasi Sing bakal diprodhuksi yaiku pasir tar iki ditemokake ing sangisore ewonan km alas, mula bakal dibebayani kanggo ekstraksi minyak.

Uga yen diowahi dadi bahan bakar Minyak mentah iki wis kabukten ngasilake emisi luwih akeh nalika diobong, mula nambah polusi lingkungan.

Ing Uni Eropa lan AS ana oposisi sing kuat kanggo ngimpor minyak iki saka pasir bitumen amarga pengaruh lingkungan sing gedhe.

Pamrentah China lan Kanada minangka pihak sing ngumumake eksploitasi jinis iki ing taun-taun ngarep.

Ekstraksi minyak dhewe minangka kegiyatan sing nyebabake pengaruh lingkungan sing negatif nanging luwih-luwih nalika ditindakake ing pasir bitumen.

Iki nuduhake manawa perusahaan minyak lan pamrentah luwih seneng bisnis tinimbang ngurus lingkungan lan kesehatan masarakat kanthi menehi wewenang kanggo eksploitasi sing mbebayani.

SUMBER: BBC


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.