Apa ecomobilitas lan sepira pentinge?

Ecomobilitas

Tambah akeh polusi ing kutha-kutha gedhe lan efek serius saka perubahan iklim lan pemanasan global, meksa kutha supaya transportasi kurang ngrugekake lingkungan. Umume sumber emisi gas polusi ing kutha-kutha asale saka transportasi. Kanthi pirang-pirang yuta kendaraan sing isih ana sirkulasi, konsekuensi sing dialami warga lan lingkungan pancen serius.

Kanggo ngatasi masalah kasebut, ecomobility tuwuh. Iki babagan mobilitas sing luwih berkelanjutan sing dilebokake ing kutha-kutha kanggo nyuda pengaruh ing lingkungan transportasi. Apa sampeyan pengin ngerti apa sing kalebu ecomobility lan ciri apa?

Apa sing diarani ecomobility?

Apa sing diarani mobilitas ekologis

Kaya sing wis disebutake sadurunge, ecomobility muncul amarga kudu ngenalake konsep ekologi ing transportasi. Mobilitas kutha gumantung karo jinis bahan bakar sing digunakake, jaringan dalan, kasedhiyan jalur sepeda, kapasitas transportasi umum, lsp. Mula, kudu nyakup langkah-langkah kanggo nyuda polusi.

Ecomobility kalebu sistem media sing nuntun wong lan samubarang saka sawijining papan menyang papan liya, ngreksa lan nglindhungi alam lan lingkungan. Mobilitas sing luwih sehat iki mbantu kita terus ing wektu sing adoh banget nyuda polusi kanthi terus-terusan. Konsep pangembangan berkelanjutan uga mlebu ing ecomobilitas. Sampeyan kudu transportasi yen bisa nyukupi kabutuhan saiki tanpa mbebayani tumrap generasi mbesuk kanggo memenuhi kebutuhane.

Ecomobility uga dikenal minangka mobilitas berkelanjutan. Sampeyan bisa uga ora sepisanan sampeyan ngrungokake. Nanging, biasane bingung karo kegiyatan kayata mlaku-mlaku, nggunakake transportasi umum utawa muter. Sejatine manawa telung tumindak kasebut bisa nyuda polusi lan mobilitas berkelanjutan. Nanging ecomobilitas ora mung iki. Minangka kombinasi sarana transportasi sing kurang polusi lan jaringan dalan sing nggampangake transit.

Pentinge ecomobility

Sepeda minangka transportasi berkelanjutan

Transportasi kutha berkelanjutan iku penting yen pengin ngindhari kematian prematur amarga polusi. Polusi udara diarani agen bisu sing tanggung jawab kanggo mateni wong. Opo maneh, nambah kasus asma, alergi lan masalah ambegan lan jantung liyane. Amarga alasan iki, transportasi kita kudu paling bisa nggunakake ekologis.

Saben dina ecomobilitas nambah bobot awak ing masarakat. Umum banget yen ndeleng kepiye jeneng wong lan kalebu bagean saka kosa kata sing umum. Tapak ekologis sing ditinggalake transportasi kita mundhak saben taun. Ing level individu ora ateges apa-apa, nanging akeh banget kita global.

Panggunaan mobil lan kendaraan liyane sing mbutuhake bahan bakar polusi asring banget. Saben kendaraan pribadi ngetokake ton CO2 menyang atmosfer saben dina. Kajaba iku, kita kudu nggatekake transportasi barang. Sanajan ana gandhengane karo ekonomi lan pertumbuhan (kanthi nggawe lapangan kerja), iki minangka sektor sing cukup polusi. Ana ing cabang transportasi kasebut, kudu ngleksanakake tumindak sing mbantu ecomobilitas.

Pentinge ecomobility ana ing kebutuhan kanggo ningkatake kualitas udara lan kesehatan ing kutha-kutha. Meh 40% emisi gas polusi ing kutha-kutha asale saka transportasi komersial.

Beda karo sing dipikirake, panggunaan kendharaan sing ngregedi ora mung mengaruhi lingkungan utawa kesehatan, nanging uga ekonomi lan sosial. Iki amarga kenaikan tingkat kacilakan, ketimpangan lan ilang daya saing amarga kakehan kendaraan ing sirkulasi.

Solusi sing ngusulake mobilitas berkelanjutan

Bis listrik

Mobilitas berkelanjutan ora mung babagan bersepeda, numpak bis utawa mlaku-mlaku. Iki yaiku babagan ngusulake solusi sing beda supaya bisa luwih awet. Supaya sampeyan bisa ndeleng conto, ing kongres kasebut negesake manawa ing dalan sing wiyar 3,5 meter, 2.000 wong bisa liwat mobil sajrone 1 jam. Yen padha sepeda, 14.000; wong mlaku, 19.000; kanthi rel ringan, 22.000 lan ing bis, 43.000. Lan akeh liyane kanthi metro, sing luwih akeh rereged tinimbang bus.

Ora masalah milih transportasi sing cukup, nanging ngevaluasi jumlah wong sing bisa lelungan ing dalan sing padha. Yen milih kendaraan sing bisa ngenggoni luwih akeh wong, kita bakal nyuda polusi.

Sawetara tumindak sing ditindakake dening ecomobility yaiku:

  • Gunakake sistem sepeda umum ing pirang-pirang kutha.
  • Prioritasake transportasi umum tinimbang pribadi.
  • Tambah wilayah pejalan kaki.
  • Batesi mlebu mobil menyang bagean kutha tartamtu.
  • Yen nggunakake mobil, apa kanthi maksimal hunian.

Faktor liyane sing kudu dipikirake ing mobilitas berkelanjutan yaiku tata letak dalan. Rel kudu diselehake kanthi cara kaya ngono jarak plancongan lan lalu lintas minimal. Buktine, kemacetan lalu lintas luwih akeh polute tinimbang lalu lintas dalan.

Saliyane, perkenalan kendaraan sing bahan bakar kurang polusi lan tanpa emisi nol dianggep prioritas utama. Kita ngomong babagan kendaraan listrik. Yen produksi listrik asale saka bahan bakar fosil, mula bakal dadi polusi nalika nggawe, nanging ora digunakake. Nanging, yen sumber energi asale saka nganyari maneh, kendharaan bakal duwe emisi nol.

Sertran lan ecomobility

Sertran kanthi kendaraan sing luwih berkelanjutan

Kaya sing kasebut sadurunge, mobilitas nganggo transportasi nyumbang 40% saka emisi polusi kutha. Amarga alasan iki, Sertrans wis ngenteni pirang-pirang taun ing transportasi barang kanggo barang sing tetep. Sajrone pirang-pirang taun iki, nindakake tumindak sing nyuda pengaruh lingkungan saka kegiyatane.

Salah sijine yaiku ngrencanakake rute sing bener. Kanggo nyuda wektu transportasi, Sertrans ngrancang rute paling cedhak sing dimaksud ora mung ing kilometer, nanging ing emisi CO2. Driver nggunakake teknologi anyar lan nggunakake koreksi sing diwenehake dening driver liyane. Kanthi cara iki, jarak transportasi saya suda.

Tumindak liyane yaiku optimalisasi kathah. Truk transportasi luwih gedhe lan bisa ngemot luwih akeh momotan sekaligus. Kanthi iki, jumlah lelungan bisa dikurangi lan luwih cedhak karo tujuan keberlanjutan.

Pungkasan, wong Sertran transportasi intermodal wis tambah. Iki minangka kombinasi transportasi darat karo jinis transportasi liyane supaya ora luwih polusi.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ecomobility penting banget saiki lan ora mung adhedhasar panggunaan transportasi umum lan sepeda.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.