dina groundhog

marmotilla

Nganti saiki, kita kabeh ngerti luwih utawa kurang babagan sing misuwur dina groundhog. Umume kasus, iki bisa uga amarga film hit Bill Murray, Stuck in Time. Sanajan acara kasebut cukup populer ing Amerika Serikat, upacara kasebut wis ngliwati wates. Kita bisa uga seneng ramalan Groundhog Phil babagan warta Eropa saiki. Iki minangka salah sawijining tradhisi sing paling menarik lan ditunggu-tunggu ing Amerika.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Groundhog Day lan pentinge.

dina groundhog

asal saka groundhog

Iki minangka tradhisi budaya Amerika sing menarik. Kanggo ngerti Groundhog Day lan apa tegese, kita kudu bali ing wektu. Nyatane, asal-usule dumunung ing Eropah, utamané ing Candelaria. Sajrone riyaya iki, ana tradhisi religius yaiku para pandhita nyebarake lilin.

Ing wekdal punika kacariyos, manawi enjing langit cerah, mangsanipun langkung suda. Tradhisi iki diterusake menyang Jerman, sing nambahake yen srengenge dhuwur, landak apa wae bisa ndeleng bayangane. Pungkasane, tradhisi kasebut nyebar menyang Amerika. Kira-kira taun 1887, para petani AS kudu prédhiksi kapan mangsa bakal rampung supaya padha ngerti apa sing kudu dilakoni karo panenane, lan padha adaptasi karo tradhisi iki kanthi ngganti sethithik.

Kanggo nggawe ramalan iki, dheweke mutusake kanggo ngandelake prilaku kewan. Groundhog dadi referensi utama. Dheweke mirsani carane nindakake sawise hibernasi lan nemtokake pungkasan mangsa adhedhasar iku. (Wong Game of Thrones bisa uga ngerti ...)

Punika pitados bilih nalika groundhog metu saka burrow, iku nanggapi ing rong cara. Yen ora bisa ndeleng wewayangane amarga mendhung, dheweke bakal ninggalake bolongane lan ora suwe bakal musim dingin. Nanging, yen wis srengéngé, manuk lemah bakal weruh wewayangané banjur bali ndhelik ing kuburan. Opsi kapindho tegese kita isih kudu ngenteni nem minggu nganti musim dingin rampung.

Nanging, thanks kanggo film Bill Murray kasebut ing ndhuwur, Groundhog Day njupuk makna liyane. Ing film iki, protagonis tansah macet ing dina sing padha. Mulane, kanggo akeh, dina iki digandhengake karo nindakake perkara sing padha saben dina kanthi cara mekanik utawa mboseni.

Nalika Groundhog Day

dina groundhog

Tradhisi iki dirayakake ing saindhenging Amerika Serikat lan Kanada, sanajan paling populer ing Punxsutawney. Ing kono manggon groundhog misuwur, Phil. Iki minangka kewan sing ditresnani lan saben taun dheweke njupuk metu saka burrow kanggo mriksa prilaku. Penasaran kapan Groundhog Day? Dina iki tandha kira-kira separo antarane solstice mangsa lan spring equinox. Mulane, Dina iki dirayakake tanggal 2 Februari saben taun.

ngendi iku dirayakake

Tradhisi iki dirayakake ing Amerika Serikat lan Kanada. Groundhog Day, disebut Groundhog Day ing basa Inggris, minangka adat populer. Tanggal 2 Februari, kabeh wong Amerika ngenteni ramalan Phil the Groundhog. Nanging, akeh populasi ing wilayah kasebut duwe marmut dhewe kanggo nggawe prediksi spesifik dhewe.

Mesthine ing pungkasan kiriman iki sampeyan bakal mikir yen dheweke pancen bener. Kaget, prakiraan duwe akurasi antarane 75% lan 90%. Kanthi cara iki, kita bisa mesthekake yen, ing pirang-pirang kasus, tradhisi populer bisa dadi referensi kanggo ndeleng sepira wektu sing isih ana kanggo mungkasi mangsa.

dina groundhog Kanada

Ana sawetara marmot sing misuwur ing Kanada: Brandon Bob, Gary the Groundhog, Balzac Billy lan Wiarton Willie, sanajan Nova Scotian San diarani duwe prognosis paling dhuwur.

Ora preduli, ana band, spanduk, panganan, lan nyenengake ing saben perayaan. Aku wis cemas ngenteni apa ramalan taun iki.

Groundhog Day ing Penxutonne, Pennsylvania

Senajan saben negara sing mengeti dina wis groundhog dhewe, salah siji panggonan karo nomer akeh peserta Punxsutawney (Pennsylvania), tradisi sing wis maintained wiwit 1887, sing nganggep Punxsutawney Phil Just groundhog kene resmi.

Akeh wong sing lelungan saka macem-macem wilayah kanggo melu acara Groundhog Day sing diatur dening Punxsutawney Groundhog Club. Ing dina iku asring wong ing tuksedo lan topi ndhuwur katon nglaras upacara kupeng music lan pangan.

Saben tanggal 2 Februari, wartawan, turis lan anggota klub ngumpul kanggo ngenteni Phil muncul lan menehi ramalan cuaca.

Punxsutawney Phil

groundhog dina asal

Groundhog kasebut diarani njupuk jenenge kanggo ngurmati Raja Philip, Adipati Edinburgh, lan manawa bener utawa ora, dheweke ninggalake omahe ing Gobbler's Knob ing wilayah deso cedhak kutha saben. taun ing 2 Februari kanggo ngelekake karo bayangan apa cuaca bakal kaya.

Yen Phil bali menyang guwa nalika ndeleng bayangan, iku liyane enem minggu mangsa. Ing sisih liya, yen sampeyan ora bisa ndeleng, musim semi bakal teka.

Phil misuwur amarga film taun 1993 sing diarani Groundhog Day, sing ndadékaké munculé Groundhog ing Oprah's Show ing taun 1995. Dheweke uga kalebu ing peran ing seri MTV.

Reputasi dheweke saya tambah akeh, nganti ing taun 2013, jaksa penuntut Ohio malah nuntut dheweke kanthi "misrepresentasi awal musim semi," njaluk paukuman pati, lan loro waran penahanan ditanggepi kanggo ramalan palsu (2015 lan 2018).

Bakal nyenengake yen bisa rawuh ing salah sawijining acara kasebut lan nyekseni langsung, nanging amarga ora kabeh wong bisa nindakake, mula kita kudu nggawe: nerbitake crita Phil, nonton film sing diwakili utawa mung menehi kabar seneng dina tikus bumi.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, Groundhog Day nduweni asal-usul lan wigati ing jaman biyen lan saiki. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan Groundhog Day, apa ciri-cirine, sepira pentinge lan kepiye carane dirayakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.