Dimmer

cahya ing omah

Dina iki kita bakal ngomong babagan piranti teknologi sing wis ngowahi urip kita lan cara ruangane murup. Babagan babagan dimmer. Iki uga dikenal kanthi jeneng dimmer lan minangka instrumen sing migunani banget kanggo entuk kenyamanan optimal ing omah. Bisa digunakake kanggo adaptasi pencahayaan gumantung saka wayahe sing pengin nggunakake luwih akeh cahya.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh fitur, operasi lan kaluwihan sing dimmer.

Karakteristik utama

jinis dimmer

Kita ngerti manawa cahya sing madhangi ruangan bisa nyebabake kahanan taun umume wong lan ana gandhengane langsung karo konsumsi listrik. Instrumen sing dikenal kanthi jeneng Dimmer iki mbantu kita entuk kenyamanan optimal ing omah. Is babagan rodha cilik sing bisa ngontrol padhange saben wektu. Kanthi cara iki, kita bisa adaptasi pencahayaan miturut wektu sing dikarepake.

Biasane saklar biasane dadi roulette lan, yen wis diuripake, nyebabake padhange lampu saya suwe saya mundhak utawa mudhun. Ayo ndeleng kahanan sing luwih asring yaiku Dimmer bisa dadi elemen sing migunani banget:

  • Kamar bocah kasebut cocog kanggo nyelehake piranti kasebut. Lan bisa digunakake kanthi intensitas beda-beda gumantung karo wayah awan lan kegiatan sing lagi ditindakake. Yen bocah nindakake peer, saiki lampu bisa diuripake kanthi intensitas sing luwih dhuwur supaya mripate ora rusak lan bisa tetep siyap. Iki uga mbantu sampeyan fokus ing PR. Kosok baline, yen bocah-bocah bakal ana ing kasur, intensitas cahya bisa surem kanggo nggayuh cahya anget sing nggawe swasana supaya bocah bisa santai kanthi sethithik nyeret turu.
  • Kahanan liyane nuduhake wong diwasa. Ora padha karo wayahe romantis ing kamar kanthi padhang kanthi intensitas tinimbang karo cahya sing luwih anget. Piranti iki ora mung cocog kanggo bocah, luwih becik, lampu sing luwih alus ngajak sampeyan santai lan ngeculake.

Instalasi Dimmer

dimmer

Ana macem-macem lampu sing ngemot Dimmer internal lan ngidini sampeyan nyetel intensitas loro miturut pangguna. Ing kasus lampu sing dipasang ing omah, masalahe beda. Biasane dimmer dipasang bebarengan karo saklar. Yen omah nggawa surup, kudu dipasang kanthi kapisah. Proses nginstal lan ngoper dimmers kudu dianyari ing saindenging omah. Pramila instalasi biasane kalebu ing lokasi kabeh ngalih konvensional. Lan piranti kasebut butuh saklar sing beda kanggo nginstal dimmer.

Jinis dimmer

surem

Ana macem-macem jinis Dimmer gumantung saka panjaluk. Nanging, sanajan ana macem-macem jinis, asil pungkasane padha. Ing kabeh kasus, tujuan utama yaiku kanthi alon-alon ngatur intensitas cahya sing bakal madhangi ruangane. Sampeyan bisa nemokake tliti lengkap nalika nyetel intensitas. Ing kasus apa wae, sing owah ing macem-macem jinis Dimmer yaiku operasi internal lan dudu sing eksternal.

Ayo goleki jinis Dimmer utama sing ana:

  • Dimmer tradisional: Iki minangka piranti sing nyuda voltase saengga intensitas cahya kasebut luwih sithik. Iki bisa diatur karo kabutuhane pangguna kapan wae.
  • Dimmer LED: Piranti kasebut sensitif banget marang perubahan intensitas saiki. Thanks kanggo iki, bisa uga modulasi padhange LED tanpa kena pengaruh saiki. Kanthi jinis piranti iki sampeyan bisa ngirit luwih akeh energi tinimbang karo piranti konvensional. Sampeyan uga bisa ngirit luwih akeh cahya tinimbang lampu pijar utawa bohlam LED konvensional. Minangka pilihan paling modern lan canggih sing ana lan paling disaranake yen pengin ngoptimalake tagihan listrik. Yen sampeyan ora nginstal bolam LED ing omah, sampeyan kudu nggawe investasi awal kanggo instalasi lampu kasebut.

Biasane, sampeyan pungkasane ngirit luwih akeh babagan tagihan listrik ing jangka panjang tinimbang yen bisa ngganti kabeh bolam. Ing kasus lampu pijar, lampu halogen lan lampu neon, gampang banget kanggo ngganti lan surem intensitas cahya. Mula, yen duwe lampu jinis iki, luwih becik tuku dimmer jinis iki.

Operasi

Ayo ndeleng apa sing Dimmer kerjane. Panjelasan ilmiah rada angel digambarake amarga teknik sing rumit. Sirkuit sing digunakake mengaruhi fungsi voltase. Pangurangan nilai efektif bolam dipikolehi kanthi clipping sinyal wayahe munggah ing titik sing dipilih. Contone, yen kita pengin nglereni sinyal nalika gelombang listrik tekan 60V, bohlam bakal murup. Conto liyane yaiku yen kita pengin ngethok gelombang nalika tekan 200V. Ing kahanan kasebut, kita bakal weruh bohlam kasebut meh nganti maksimal.

Instalasi peralatan kasebut biasane kalebu kabeh lokasi ngalih. Nanging, kanggo jangka panjang, iki bisa nambah efisiensi energi ing omah, amarga listrik ora bakal digunakake lan bisa ngirit tagihan kasebut. Nganti saiki, minangka salah sawijining piranti sing paling modern lan efisien sing bisa nyuda konsumsi listrik ing omah. Ora mung nggayuh hemat iki, nanging uga kurang polute lan nyetel jumlah cahya ing kabeh wektu.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sanajan mbutuhake instalasi dhisikan kanggo ngganti saklar, iku regane. Sampeyan bisa nyoba tuku lampu kanthi dimmer internal kanggo ndeleng apa gunane.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan dimmers lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.