Definisi kehutanan

definisi kehutanan

Kehutanan minangka ilmu sing ngatasi pertanian lan konservasi lingkungan. Sing tanggung jawab njaga tanduran ing alas lan ningkatake eksploitasi alas. Ing definisi kehutanan Kita ngerti manawa tujuan utamane yaiku konservasi lingkungan lan alam kanthi ningkatake kualitas lingkungan lan produksi barang-barang alami.

Ing artikel iki, kita bakal mulang babagan definisi kehutanan, panggunaan lan pentinge kanggo ngreksa lingkungan.

Definisi kehutanan

perawatan alas

Ing definisi kehutanan, kita bakal weruh manawa kegiyatan sing tanggung jawab tumrap budidaya lan pangopènan alas. Tujuan utamane yaiku nglindhungi lingkungan alam kanthi nandur alas, ningkatake kualitas lingkungan lan produksi lan perawatan peternakan ternak. Ing negara kita, kehutanan wis ngasilake pangembangan kayu lan gabus sing penting banget tanpa ngrusak ekosistem alam.

Ing antarane kegiyatan kalebu ing kehutanan, kita nemokake tanduran, pangopènan, lan pangembangan palawija alas sing wiwit saka alas lan gunung. Kanggo tujuan praktis, iki dianggep minangka ilmu kulawarga bebarengan karo tetanen, sanajan beda-beda. Bedane pertama lan paling gedhe yaiku metode produksi. Pertanian mbutuhake produksi massal lan produksi woh-wohan lan tanduran mung sawetara wulan, dene kehutanan mbutuhake puluhan taun supaya bisa asil. Wektu iki bisa beda-beda gumantung karo spesies sing ditandur.

Temenan, gumantung karo iklim lan ekosistem sing kita pilih kanggo tuwuh spesies, bisa uga butuh luwih kurang wektu kanggo entuk sumber daya alam iki. Spesies sing ngasilake lemah organik uga digunakake kanggo reboisasi alas.

Kegiatan kehutanan kalebu kegiyatan kayata budidaya alas kanthi cara perawatan lan teknik sing beda. Pangopènan lan panggunaan bahan lan sumber daya alam dirancang supaya bisa dioptimalake kanggo lingkungan lan ora bisa rusak. Kanthi cara iki, definisi kehutanan wis ditemtokake hubungan sing apik antara kesejahteraan lan produktivitas ing macem-macem ekosistem alas. Kita ora mung nyoba ngrawat lingkungan lan nglindhungi sumber daya alam, nanging uga entuk paedah ekonomi.

Dianggo lan ekonomi

eksploitasi alas

Perlu digatekake manawa kegiyatan iki bisa lestari ing jangka panjang, kudu duwe untung ekonomi. Pengelolaan alas lan alas bisa duwe pengaruh ekonomi positif ing lingkungan sekitar lan nggawe lapangan kerja. Kanthi perawatan lan perawatan iki, sawetara layanan sing dituntut dening masarakat bisa diproduksi kanthi permanen. Layanan ekosistem yaiku sing ditawakake sistem alam lan ing sawetara cara menehi mupangat kanggo lingkungan lan ekonomi.

Pengelolaan alas lan alas adhedhasar prinsip kelestarian lingkungan kualitas ekosistem lan kualitas aset alami. Kanggo tujuan kasebut, dheweke nggunakake macem-macem cara lan alat pangolahan, saengga bisa digunakake tanduran kanggo macem-macem tujuan lan digunakake sajrone wektu sing suwe.

Saben jinis panen duwe fungsi sing ditemtokake minangka tujuan utamane. Mula, para alas bakal fokus nggunakake saben fungsi kanggo ngoptimalake asil lan mupangat. Contone, Saka palawija, bahan kayata kayu, kayu bakar utawa woh-wohan bisa dipikolehi.

Tujuan utama definisi kehutanan yaiku nggunakake papan alas sing kasedhiya kanggo nandur wit lan entuk sawetara mupangate. Sampeyan bisa ngekstrak kayu, gabus, utawa kertas saka wit kasebut. Sampeyan kudu dipikirake manawa produksi bisa dawa banget, gumantung karo jinis panen sing bakal disebar. Sawetara tujuan ekologis sing diidini dening kehutanan yaiku produksi jangka panjang pirang-pirang tanaman supaya netepake keseimbangan tartamtu ing antarane kebutuhan biologis, ekologis lan ekonomi saka tanduran. Mangkene carane nganyari terus-terusan sumber daya lan konservasi spesies tartamtu saka flora lan fauna.

Iki tegese sumber daya ora bakal kakehan digunakake. Kanthi tembung liyane, tingkat ekstraksi sumber daya saka palawija ora bakal ngluwihi tingkat regenerasi alami.

Definisi kehutanan: jinis lan ciri

definisi kehutanan

Ana macem-macem jinis kehutanan gumantung saka wilayah sing dibutuhake kanggo saben wilayah:

  • Kehutanan intensif: Iki minangka salah sawijining teknik sing nggunakake macem-macem teknik kanggo njamin produktivitas sing luwih gedhe ing wilayah kasebut. Kanthi tembung liyane, kita nyoba ngasilake sumber paling akeh nalika nglindhungi lingkungan.
  • Kehutanan ekstensif: Sing tanggung jawab nindakake sawetara kegiyatan ing papan sing kalebu kegiyatan ekonomi lan sosial liyane. Tujuan utama kanggo nindakake kegiyatan kasebut yaiku supaya masarakat ngerti perlindungan lingkungan ing wilayah sing tuwuh. Kajaba iku, uga nawakake sawetara layanan kanggo populasi kayata pariwisata lan pendhidhikan lingkungan. Amarga iki, produksi lan pangopènan alas bisa dijamin kanthi cara berkelanjutan lan suwe-suwe.

Kaluwihan lan kekurangan

Kita nemokake manawa reforestasi utawa aforestasi minangka salah sawijining kaluwihan utama ing wilayah sing meh ora ana wit-witan. Iki uga digunakake kanggo mulihake wilayah ara-ara samun kasebut. Minangka bagean saka sumber panguripan kanggo pirang-pirang jinis tanduran lan kewan. Iki carane nggawe ekosistem sing apik lan sehat.

Bisa ngresiki udhara kanthi luwih becik liwat fotosintesis ing tanduran, sing duwe pirang-pirang mupangat lingkungan. Uga menehi panganan kali lan nyedhiyakake banyu ngombe kanggo macem-macem wilayah.

Nanging, bisa uga duwe sawetara kekurangan. Kekirangan kasebut katon utamane nalika manajemen alas kurang. Yen ora dikelola kanthi bener, mula bakal ngrusak lingkungan lan mbebayani spesies tanduran lan kewan. Manungsa bisa nyebabake ora seimbang karo ekosistem alam minangka asil saka manajemen sing ora apik. Contone, bisa ngrusak ekosistem kanthi cara ngangkut kayu gedhe, tanduran sing ora kompatibel lan / utawa spesies invasi, lsp.

Kabeh kerugian sing muncul saka kegiatan iki, kedadeyan yen manajemen ora rampung kanthi cara sing bener. Sajrone ditindakake kanthi cara sing imbang, mula bakal entuk mupangat. Bisa digunakake ing wilayah sing paling asor kanggo nggunakake sosial, ekonomi lan lingkungan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan definisi kehutanan lan pentinge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.