Daur ulang popok lan ngasilake biogas

ing popok pakai Dheweke dadi masalah serius amarga akeh sampah sing diproduksi saka elemen iki.

Kira-kira bayi butuh 6000 popok sajrone 24 wulan kapisan urip kira-kira. Amarga alesan iki jutaan lan jutaan lampin dibuwang ing planet iki.

Ngadhepi kasunyatan kasebut, perusahaan Prancis Suez Environnement nglakokake program pilot sing diarani Happy Nappy sing tujuane Daur-ulang ing popok bekas y ngasilake energi, kompos lan bahan liyane kanggo digunakake maneh.

Popok dudu sampah sing gampang didaur ulang amarga ing tangan siji ana sampah organik bayi uga ing sisih liyane komponen plastik lan bahan sing nggawe popok.

Dadi sampeyan kudu misahake saben bagean supaya bisa daur ulang kanthi bener.

Proses kasebut diwiwiti kanthi ngremekake supaya bisa misahake saben bagean banjur nindakake perawatan sing cocog.

Sampah organik diresiki lan biyasane ngasilake biogas lan pupuk kanggo tetanen.

Sawise plastik daur ulang bisa digunakake maneh kanggo nggawe produk liyane.

Penting banget kanggo mbantu perusahaan sing minat ndaur ulang produk kompleks kayata popok, amarga yen entuk proses lan teknologi sing efisien lan duwe bathi, masalah sampah sing serius bisa dirampungake.

Popok minangka masalah ing saindenging jagad, ing pirang-pirang negara, dheweke dibuwang kanthi ora bener lan tanpa perawatan amarga dikubur ing landfill utawa diobong, loro-lorone bentuk kasebut minangka polusi.

Inisiatif popok daur ulang iki lan ngasilake energi ing wektu sing padha minangka ide sing bisa ditrapake sing bisa nyuda sampah ing donya.

Sampeyan uga penting manawa pabrikan nggunakake komponen biodegradable lan komponen sing luwih gampang daur ulang supaya bisa dipilih maneh dadi proses produksi.

SUMBER: Menarik banget


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria ngandika

    Aku kepengin ngerti luwih akeh lan nyambung karo popok sing seneng