Daur ulang gabus putih

polyexpan

Spanyol minangka produser gabus paling gedhé kaloro ing donya lan duwé seprapat donya ing gabus oak. Mulane, duwe pakulinan saka daur ulang gabus putih Bisa dadi cara sing apik kanggo ndhukung industri iki lan ningkatake lingkungan kita. Cork ana ing bebaya amarga asring diganti karo bahan sintetik. Nalika oak gabus ora migunani kanthi ekonomi, ana bebaya lan bisa dadi ancaman.

Mulane, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan daur ulang gabus putih, karakteristik lan pentinge.

Daur ulang gabus putih

daur ulang gabus putih menyang wadhah

Kaya sing dicritakake dening Ecoembes (sistem manajemen daur ulang kemasan Spanyol), para konsumen kudu nyimpen produk sing digawe saka gabus alami ing kemasan organik, kemasan coklat, supaya ora ngalangi daur ulang kemasan, nanging njamin yen ora entuk sumbat gabus. Perusahaan daur ulang banjur tanggung jawab kanggo ngatur lan ngirim menyang TPA sing dikontrol utawa sawetara sistem pemulihan energi.

Corks sing wis digunakake ora bisa digunakake maneh, utamané yen padha ngemot Cairan utawa ninggalake ampas ing kontak karo pangan utawa bahan organik utawa anorganik liyane, amarga wis rusak utawa wis teka menyang kontak karo ampas produk lan industri ora bisa nampa maneh. Sanajan bisa didaur ulang, yaiku, materi kasebut bisa digunakake sawise perawatan sing tepat.

Nanging, sistem daur ulang kaca utawa kemasan kurang, sanajan ana sawetara pengalaman ing lapangan iki, saiki ora ana struktur sing apik kanggo daur ulang gabus, sing saiki larang lan bisa nyebabake polusi.

Daur ulang gabus sing ora digunakake nduweni keuntungan lingkungan lan ekonomi. Iku nganggep konservasi sumber daya, konversi utawa transportasi. Kajaba iku, nalika gabus alam bisa didaur ulang utawa malah digunakake, saliyane kanggo kaluwihan sing wis kasebut, industri uga bakal generate proyek ijo.

Sanajan isih ora bisa daur ulang sumbat gabus alami sing wis digunakake, kita menehi sawetara ide kanggo nggunakake sumbat gabus, salah sawijining produk sing paling akeh digunakake saka bahan iki yaiku sumbat gabus.

Karakteristik utama

daur ulang gabus putih

Gabus putih utawa polystyrene sing ditambahi (EPS), uga dikenal minangka polystyrene utawa polystyrene, yaiku bahan plastik berbusa sing asale saka polystyrene, digunakake kanggo nggawe wadhah lan kemasan utawa minangka bahan insulasi termal lan akustik.

Antarane fitur-fitur kasebut padha nyorot entheng, kebersihan, tahan kelembapan, tahan uyah, tahan asam utawa lemak, lan kemampuan kanggo nyerep kejut, dadi bahan sing cocog kanggo kemasan produk sing rapuh. Uga, amarga dudu substrat nutrisi kanggo mikroorganisme, ora bakal rot, jamur utawa decompose. Iki ndadekake materi becik kanggo packaging produk seger, supaya kita bisa gampang golek produk ing format tray ing sayuran, woh-wohan, butchers, fishmongers utawa parlors es krim. Ing pasar swalayan bisa gampang ditemokake ing wangun nampan ing bakul iwak, tukang daging, woh-wohan, sayuran lan toko es krim.

Carane daur ulang gabus putih

biodegradable

Gabus putih utawa polystyrene minangka bahan sing bisa didaur ulang lan 100% bisa digunakake maneh. Kanthi, sampeyan bisa nggawe blok saka bahan sing padha lan nggawe bahan mentah kanggo produk liyane. Sawise digunakake, kudu disimpen ing wadhah kuning khusus kanggo wadhah plastik.

Telung cara daur ulang utama sing dikenal kanggo gabus putih:

  • Cara daur ulang utama wis digunakake pirang-pirang dekade, kang kalebu mechanically shredding materi banjur nyampur karo bahan anyar kanggo mbentuk blok EPS sing ngemot nganti 50% bahan daur ulang.
  • Teknologi liyane sing saiki digunakake kanggo daur ulang yaiku densifikasi mekanik, sing kalebu nggunakake energi termal lan mekanik menyang busa supaya luwih kompak lan gampang ditangani.
  • Uga Cara anyar kanggo mbubarake busa ing macem-macem pelarut diteliti kanggo nggampangake penanganane.

Papan sing didaur ulang gabus putih yaiku wadhah kuning. Kaya sing wis dingerteni, akeh sampah plastik, kaleng, nampan aluminium, kantong plastik lan liya-liyane bisa ditemokake ing wadhah iki. Mulane panggonan paling apik kanggo nyimpen sampah polyexpan yaiku wadhah kuning. Perusahaan daur ulang bakal cepet mbuwang lan nggawe panggunaan anyar.

Sektor gabus ing Spanyol

Minangka kita ngandika, Spanyol iku salah siji saka prodhusèn gabus utama ing donya, lan alas Cork Oak utama ditemokaké ing pesisir Mediterania, Extremadura lan Andalusia. Industri gabus minangka industri khusus sing malah nguntungake keanekaragaman hayati, amarga ilang ek gabus bakal nyebabake karusakan serius ing lingkungan. Contone, keanekaragaman hayati atusan spesies kewan lan tanduran bakal kena pengaruh, lingkungan alam bakal luwih rentan kanggo erosi lan desertifikasi, kemampuan kanggo nyerep karbon dioksida bakal ilang, tingkat lapangan kerja ing deso bakal mudhun, utawa lanskap Mediterania sing apik bakal rusak.

Miturut wong sing tanggung jawab, ana sekitar 3.000 karyawan ing industri kasebut. Saliyane ngasilake stopper kanggo botol (85% saka turnover), industri sing beda-beda uga nggunakake gabus kanggo sifat insulasi, daya apung lan entheng.

Daur ulang saka polyexpan

Sawise ngerti ngendi gabus putih dibuwang, kita wiwit ngerti carane proses daur ulang gabus putih. Saiki, ana nganti telung cara kanggo daur ulang gabus putih.

Tilas minangka sing paling populer lan wis diproduksi nganti pirang-pirang taun. Cara iki kalebu misahake gabus putih dadi bagean sing luwih cilik. Alesan utama yaiku ing mangsa ngarep bagean cilik anyar bakal dirakit kanggo nggawe blok gabus putih anyar. Perlu dicathet yen proses iki minangka salah sawijining sing paling cepet lan paling efektif babagan daur ulang.

Perlu dicathet yen, dibandhingake karo proses sadurunge, biasane kira-kira 50% saka blok gabus putih anyar bakal dadi stopper gabus daur ulang. Kanthi cara iki, kita nerusake diskusi babagan cara kapindho. Proses kasebut adhedhasar densifikasi mekanik.

Pungkasan, cara nggunakake bahan kimia minangka pelarut dikenalake. Iki nduweni tujuan sing padha karo cara sadurunge, sing nggunakake bahan kimia kanggo nggampangake transportasi gabus putih anyar.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara daur ulang gabus putih.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.