Cyclalg entuk 12 kg biomassa pisanan saka mikroalga

rencana

Teknisi departemen Biomassa ing nedha bengi (Pusat Energi Terbarukan Nasional), sajrone semester pertama 2017, dheweke wis bisa nindakake proyek kasebut ("Cyclalg") saka budaya mikroalga ing fasilitas Pusat Biofuel generasi kaping loro utawa luwih dikenal kanthi jeneng CB2G, kabeh saka protokol budidaya sing dikembangake ing Neiker-Tecnalia, Institut Basque kanggo Riset lan Pembangunan Pertanian.

Ing proyek iki biomassa mikroalga seger sing anyar 12kg wis dipikolehi kanthi asil sing luwih dhuwur tinimbang sing diarepake ing babagan konsentrasi padatan lan konten lipid, kanthi nilai sing luwih dhuwur tinimbang 50% sing terakhir.

Sajrone kabeh wektu investigasi iki, evaluasi minyak sing diekstrak mikroalga sing dibudidayakake, ditindakake dening mitra proyek, Qatar-CRITT, kanggo produksi biodiesel.

Kajaba iku, perusahaan sing darmabakti kanggo sektor biofuel saiki sing tanggung jawab nyoba utawa nyoba kualitas biodiesel iki dipikolehi, uga evaluasi kemungkinan daya tarik sing ana ing produk iki kanggo sektor industri.

Proyek kasebut Cyclalg dibiayai dening Program Operasional Kerjasama Teritorial Spanyol-Prancis-Andorra, POCTEFA, sajrone 2014-2020.

Tujuan saka proyek kasebut

El tujuan utama Cyclalg yaiku saka ngembangake lan ngetrapake macem-macem proses teknologi rampung ngarahke kanggo ngetrapake produksi biodiesel kanthi budidaya mikroalga kaya sing wis dingerteni.

Kajaba iku, saliyane Cener lan Neiker-Tencalia (sing wis dadi koordinator proyek), Yayasan Tecnalia, AIN (Asosiasi Industri Navarra), Catar-CRITT (Center d'Application et de Transfromation des AgroRessource) lan Apesa (Association pour l 'Environnement et la Sécurite en Aquitaine) minangka bagean saka konsorsium Cyclalg.

Tanggal 18 lan 19 Juli, rapat pungkasan kabeh mitra dianakake ing kantor pusat Cener ing Sarrigurren (Navarra), iki minangka rapat lanjutan proyek kaping telu.

Ing gambar iki, sampeyan bisa ndeleng mitra proyek sing nginep ing Cener sajrone rapat kasebut.

nedha bengi

Sajrone rong dina iki, para pamiarsa, ing tangan siji, nuduhake lan bareng dianalisis asil sing digayuh lan, ing tangan liyane, padha tekan ing kesepakatan tumindak sing dibutuhake kanggo maju ing kegiatan sing direncanakake sabanjure.

Solusi inovatif

Cyclalg nyumbang karo solusi inovatif kanggo kemajuan pangembangan sumber alternatif energi terbarukan, mula luwih disenengi kesinambungan ekonomi proses global kanggo entuk biodiesel saka mikroalga uga kelestarian lingkungan.

Karakter inovatif saka Cyclalg adhedhasar pendekatan kanggo pabrik mikroalga. Kajaba iku, ora diwatesi mung kanggo panggunaan minangka sistem energi sing produktif, nanging luwih becik ngupayakake maju kesinambungan sampeyan.

Nggayuh matur nuwun pungkasan kanggo panggunaan biomassa liwat alga kanthi cara sing komprehensif, saengga entuk spektrum sing akeh bioproduktor sing bisa duwe nilai komersial kanggo macem-macem sektor ekonomi ing wilayah POCTEFA, kayata: kosmetik, pupuk, sektor pakan ternak, lan liya-liyane, lan industri kimia, utamane kanggo perekat lan polol.

Nanging, pendekatan inovatif Cyclalg ditindakake kanthi adhedhasar a model ekonomi bunder kanggo proses, saengga ngupayakake efisiensi sumber daya maksimal wis digunakake, kanthi tujuan kanggo nggayuh paradigma sampah nol, saengga ngurmati lingkungan lan kanthi cara sing efisien.

Proyek iki bakal dikembangake sajrone 3 taun kanthi anggaran 1,4 yuta euro, sing 65% anggaran kasebut dibiayai bareng karo ERDF, yaiku Dana Pembangunan Regional Eropa, liwat Program Interreg VA Spanyol-Prancis-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

karya laboratorium

Kasunyatan bilih biodiesel bisa dipikolehi saka mikroalga sing dibudidayakake tegese langkah gedhe kanggo produksi energi alternatif, ing kasus iki biomassa, ninggalake utawa paling ora nyuda kanthi cara tartamtu wilayah-wilayah kasebut isih bisa nandur jinis-jinis tanduran kayata tebu umum lan ninggalake dheweke kanggo tetanen.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.