Carane supaya owah-owahan iklim

panas banget

Owah-owahan iklim minangka masalah paling gedhe sing diadhepi manungsa ing abad iki. Iklim kita ganti lan kabeh variabel meteorologi lan pola atmosfer. Penyebab utama owah-owahan iklim iki utamane amarga manungsa. Aktivitas ekonomi manungsa sansaya ngrusak lan ngrusak ekosistem alam. Saben wong minangka wong bisa nindakake macem-macem tumindak kanggo nyegah iki mundhak. Akeh wong gumun carane supaya owah-owahan iklim.

Mula, kita ngrembug pedoman sing paling apik kanggo sinau supaya ora owah-owahan iklim.

Tumindak kanggo sinau carane nyegah owah-owahan iklim

langkah-langkah kanggo sinau carane nyegah owah-owahan iklim

Nyuda emisi

Yen sampeyan pengin melu aktif ing perang nglawan owah-owahan iklim, gunakake mobil kanthi moderat. Gunakake sarana transportasi sing lestari, kayata sepedha utawa nggunakake transportasi umum. Ing babagan jarak sing adoh, sing paling lestari yaiku sepur, lan ing ndhuwur pesawat, tanggung jawab kanggo sebagian besar emisi karbon dioksida menyang atmosfer. Yen sampeyan kudu nggunakake mobil, Elinga yen saben kilometer sampeyan nyepetake nambah CO2 lan biaya banget. Saben liter bahan bakar sing dikonsumsi dening mobil nggambarake kira-kira 2,5 kilogram karbon dioksida sing dipancarake menyang atmosfer.

Ngirit energi

Kanthi sawetara pedoman cilik ing omah, kita bisa sinau babagan nyegah owah-owahan iklim kanthi ngirit energi. Ayo ndeleng apa pedoman kasebut:

  • Aja ninggalake TV lan komputer ing mode siyaga. Televisi urip telung jam saben dina (rata-rata, wong Eropa nonton televisi) lan siyaga nganti 21 jam isih, nganggo 40% saka total energi ing mode siyaga.
  • Aja ninggalake pangisi daya seluler tansah kepasang menyang sumber daya, sanajan ora disambungake menyang telpon, amarga bakal terus nganggo daya.
  • Tansah nyetel termostat, dadi panas utawa AC.

Piranti kontrol

Apa sampeyan ngerti manawa kanthi nggunakake peralatan listrik kanthi sadar lan tanggung jawab ing omah sampeyan bisa menehi kontribusi kanggo nglawan owah-owahan iklim? Kita menehi sawetara tips:

  • Tutup panci nalika masak minangka cara sing apik kanggo ngirit energi. Luwih apik yaiku kompor tekanan lan kukusan, sing bisa ngirit 70% energi.
  • Gunakake mesin cuci piring lan mesin cuci mung nalika padha kebak. Yen ora, gunakake program singkat. Ora perlu nyetel suhu dhuwur, amarga deterjen saiki efektif sanajan ing suhu sing kurang.
  • Recuerda que kulkas lan mesin pembeku bakal nggunakake luwih akeh energi yen lagi cedhak geni utawa ketel. Yen wis tuwa, defrost kanthi periodik. Sing anyar duwe siklus defrost otomatis sing meh kaping pindho luwih efisien. Aja nglebokake panganan panas utawa anget ing kulkas: sampeyan bakal ngirit energi yen sampeyan adhem dhisik.

Ganti lampu LED

Ngganti bolam tradisional nganggo lampu hemat energi bisa nyimpen luwih saka 45 kilogram karbon dioksida saben taun. Nyatane, sing nomer loro luwih larang, nanging luwih murah ing urip sampeyan. Miturut Komisi Eropa, salah sijine bisa nyuda tagihan listrik nganti 60 euro.

Cara ngindhari owah-owahan iklim kanthi daur ulang

carane supaya owah-owahan iklim

Tujuan 3R kanggo nyederhanakake perang nglawan owah-owahan iklim liwat telung tumindak:

  • Konsumsi kurang lan luwih efisien.
  • Gunakake pasar bekas kanggo menehi kesempatan liyane kanggo barang sing ora digunakake maneh utawa entuk barang sing ora dibutuhake wong liya. Sampeyan bakal nyimpen dhuwit lan sampeyan bakal bisa ngurangi konsumsi. Uga praktek komunikasi.
  • daur ulang kemasan, sampah elektronik, lsp. Apa sampeyan ngerti yen sampeyan bisa ngirit luwih saka 730 kg karbon dioksida saben taun kanthi daur ulang mung setengah saka sampah sing diasilake ing omah sampeyan?

Kurang packing

  • Pilih produk sing kurang kemasan: botol 1,5 liter ngasilake sampah luwih sithik tinimbang botol 3 liter.
  • Nalika sampeyan blanja, gunakake tas sing bisa digunakake maneh.
  • Aja nggunakake tisu teles lan kertas sing akeh banget. Yen sampeyan nyuda sampah nganti 10%, sampeyan bisa nyegah emisi 1.100 kg karbon dioksida.

Ngapikake diet

Diet rendah karbohidrat tegese mangan sing luwih cerdas lan ngatasi owah-owahan iklim.

  • Ngurangi konsumsi daging - Peternakan minangka salah sawijining polutan paling gedhe ing atmosfer - lan nambah konsumsi woh-wohan, sayuran lan sayuran.
  • Tuku produk lokal lan musiman: Waca label lan gunakake produk sing asale saka toko supaya ora ngimpor sing ngira emisi transportasi tambahan.
  • Uga nganggo produk musiman kanggo ngindhari cara produksi liyane sing kurang lestari.
  • Coba konsumsi produk organik luwih akeh amarga luwih sithik pestisida lan bahan kimia liyane sing digunakake ing proses produksi.

Sukarelawan

Ing perang nglawan owah-owahan iklim, perlindungan kelompok alas kudu ditindakake:

  • Ngindhari laku sing bisa nyebabake geni, kaya panggangan ing papan alam.
  • Yen sampeyan kudu tuku kayu, nang karo sertifikat utawa segel asal sustainable.
  • Tandur wit. Saben wit bisa nyerep nganti pirang-pirang ton karbon dioksida, dadi sampeyan bakal mbantu nglawan owah-owahan iklim.

Gunakake kurang banyu panas lan ndhukung energi terbarukan

nganggo sepedha

A jumlah gedhe saka energi dibutuhake kanggo panas banyu. Iki sawetara tumindak nglawan owah-owahan iklim sing uga bakal ngirit dhuwit:

  • Pasang pengatur aliran banyu ing padusan lan sampeyan bakal ngindhari emisi luwih saka 100 kilo karbon dioksida saben taun.
  • Cuci nganggo banyu adhem utawa anget lan sampeyan bakal ngirit 150 kilo CO2.
  • Sampeyan ngirit banyu panas lan nggunakake kaping papat kurang energi yen sampeyan adus tinimbang adus.
  • Pateni tap nalika nyikat untu.
  • Priksa manawa kran sampeyan ora bocor. A netes bisa ilang banyu cukup kanggo ngisi bathtub ing sasi.

Pungkasan, tumindak liyane kanggo nglawan owah-owahan iklim sing bisa ditindakake yaiku milih energi ijo lan ningkatake generasi energi sing bisa dianyari kayata solar, angin, hidrolik, lsp.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nyegah owah-owahan iklim.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)