Carane nggawe sabun umbah-umbah krasan

sabun alami

Sabun krasan minangka alternatif alami lan lestari kanggo sabun komersial sing bisa dituku ing toko. Iki digawe saka bahan alami, kayata minyak nabati, banyu, lan soda kaustik, lan bisa disesuaikan karo minyak atsiri lan bahan alami liyane kanggo nambah wewangian lan tekstur. akeh wong sing pengin sinau carane nggawe sabun umbah-umbah krasan.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi pitutur marang kowe apa langkah-langkah kanggo sinau carane nggawe sabun umbah-umbah krasan lan kaluwihane.

Nggawe sabun krasan

langkah carane nggawe sabun krasan kanggo sandhangan

Nggawe sabun krasan wis dipraktikake nganti pirang-pirang abad, lan akeh wong sing nemokake sabun krasan nggawe kegiatan sing bermanfaat lan terapeutik. Uga, kanthi nggawe sabun dhewe, sampeyan bisa ngontrol kualitas bahan sing digunakake lan nyetel rumus sing cocog karo kabutuhan saben wong.

Proses nggawe sabun krasan kalebu kombinasi minyak nabati lan soda kaustik, sing ngasilake reaksi kimia sing dikenal minangka saponifikasi. Sajrone proses iki, soda caustic wis neutralized karo lenga, nggawe zat ngalangi dikenal minangka sinetron. Sawise sabun wis solid, dipotong dadi bar lan diidini kanggo ngobati nganti pirang-pirang minggu kanggo ngidini saponifikasi rampung lan cairan keluwihan nguap.

Nalika nggawe sabun krasan dhewe, penting kanggo ngerti langkah-langkah safety sing dibutuhake nalika nggarap soda caustic. Penting kanggo ngetutake instruksi resep kasebut kanthi ati-ati lan nganggo piranti protèktif sing tepat supaya ora cilaka. Iku alternatif alam lan sustainable kanggo sabun komersial, lan bisa dadi kegiatan sing bermanfaat lan terapeutik. Kanthi nggawe sabun dhewe, sampeyan bisa ngontrol kualitas bahan lan nyetel rumus kanggo nyukupi kabutuhan saben wong.

Carane nggawe sabun umbah-umbah krasan

deterjen umbah-umbah cair

Kanggo nggawe sabun cuci krasan, sampeyan bisa ngetutake proses dhasar sing padha karo nggawe sabun mandi, nanging nggunakake bahan sing beda kanggo nyukupi kabutuhan reresik lan perawatan kain.

Punika conto resep sabun cuci krasan dhasar:

Úa:

  • 400 gram minyak klapa
  • 400 gram minyak zaitun
  • 200 gram minyak bunga matahari
  • 200 gram sawit (opsional)
  • 185 gram soda caustic
  • 475 ml banyu
  • 30-40 tetes minyak atsiri (opsional)

Tim:

  • Gelas safety
  • Sarung tangan karet
  • Blender tangan
  • pot gedhe
  • Termometer pawon
  • cetakan sabun
  • handuk piring
  • Piso

Pitunjuk:

  • Gabungke lenga ing panci gedhe lan panas ing medium-low heat nganti ilang lan dicampur. Buang saka panas lan ngidini adhem nganti 38 ° C.
  • Ing gelas ukur, nyampur soda caustic karo banyu lan aduk kanthi becik. Ati-ati supaya ora nyedhot uap lan priksa manawa wilayah kasebut duwe ventilasi sing apik.
  • Nalika campuran lenga kira-kira 38 ° C lan campuran soda kaustik ing suhu sing padha, alon-alon tuangake campuran soda caustic menyang campuran lenga nalika nyampur karo blender tangan.
  • Terusake nyampur nganti campuran kasebut kenthel lan duwe tekstur kaya mayonis.
  • Tambahake tetes minyak esensial lan aduk kanthi becik.
  • Tuangake campuran kasebut menyang cetakan sabun lan tutup nganggo andhuk pawon.
  • Ayo sabun ngobati paling sethithik 4 minggu, dipotong dadi bar lan simpen ing papan sing adhem lan garing.

Kanggo nggunakake sabun cuci krasan, gosok sakcukupe menyang sandhangan sing teles, banjur mbilas kanthi sak tenane. Amarga sabun iki lembut lan bebas saka bahan kimia sing atos, sabun iki becik kanggo kulit sing sensitif utawa alergi.

Kaluwihan nggunakake sabun cuci krasan

carane nggawe sabun umbah-umbah krasan

Ana sawetara kaluwihan nggunakake sabun cuci krasan tinimbang sabun komersial. Ing ngisor iki sawetara kaluwihan sing paling umum:

  • Bahan alami: Kanthi nggawe sabun umbah-umbah krasan dhewe, sampeyan bisa ngontrol bahan-bahan sing sampeyan gunakake lan mesthekake yen bahan-bahan kasebut alami lan bebas saka bahan kimia sing mbebayani. Iki bisa migunani kanggo wong sing duwe kulit sensitif utawa alergi.
  • Biaya efektif: Sabun umbah-umbah krasan bisa luwih murah ing jangka panjang tinimbang sabun komersial. Kanthi nggawe sabun dhewe, sampeyan bisa tuku bahan kanthi akeh lan nggawe jumlah gedhe bebarengan, sing bisa nyuda biaya ing jangka panjang.
  • Kustomisasi: Sampeyan bisa ngatur sabun umbah-umbah krasan kanggo nyukupi kabutuhan reresik lan umbah-umbah khusus. Sampeyan bisa nambah minyak atsiri kanggo nambah wewangian lan tekstur, utawa nyetel rumus supaya luwih ngresiki jinis kain tartamtu.
  • Keberlanjutan: Nggawe sabun umbah-umbah krasan dhewe uga minangka cara sing lestari kanggo ngresiki sandhangan. Bahan-bahan alami lan kurang bahan kimia sing mbebayani bisa migunani kanggo lingkungan.
  • Pengurangan sampah: Nalika umume sabun komersial ana ing wadhah plastik, sabun cuci krasan bisa disimpen ing wadhah kaca utawa logam sing bisa digunakake maneh, sing bisa nyuda jumlah sampah sing digawe.

Sabun umbah-umbah krasan duwe sawetara kaluwihan, kalebu bahan alami, kustomisasi, kelestarian, lan pengurangan sampah. Kanthi nggawe sabun dhewe, sampeyan bisa ngontrol kualitas bahan lan nyetel rumus kanggo nyukupi kabutuhan reresik lan umbah-umbah.

Keuntungan ekonomi

Nggawe sabun umbah-umbah krasan bisa murah banget dibandhingake karo tuku sabun komersial. Mangkene sawetara alasan kenapa nggawe sabun dhewe bisa cocog karo anggaran sampeyan:

  • Tuku Bahan Massal: Tuku bahan akeh bisa luwih murah tinimbang tuku sabun komersial kanthi jumlah cilik. Sampeyan bisa tuku lenga lan soda caustic kanthi rega sing luwih murah lan digunakake kanggo nggawe sabun gedhe, sing nyuda biaya saben unit.
  • Ngirit ing biaya pengiriman: Nalika sampeyan tuku sabun komersial, sampeyan biasane kudu mbayar biaya pengiriman utawa tuku akeh kanggo entuk pengiriman gratis. Kanthi nggawe sabun dhewe, sampeyan bisa tuku bahan kasebut ing toko lokal lan ngindhari biaya pengiriman.
  • Panggunaan bahan sing efisien: Nalika nggawe sabun dhewe, sampeyan bisa ngontrol jumlah bahan sing digunakake lan mesthekake ora ana sampah. Sampeyan uga bisa nggunakake sisa lenga masak kanggo nggawe sabun tinimbang dibuwang, sing bisa nyuda biaya pembuangan sampah.
  • Kustomisasi: Nalika nggawe sabun dhewe, sampeyan bisa ngatur rumus kanggo nyukupi kabutuhan umbah-umbah lan reresik. Iki tegese sampeyan bisa nggawe sabun khusus kanggo ngumbah sandhangan putih, liyane kanggo sandhangan warna, lan siji maneh kanggo sandhangan alus, sing bisa ngirit dhuwit kanggo tuku macem-macem jinis sabun komersial.
  • Durasi sabun: Sabun umbah-umbah krasan bisa tahan suwe yen disimpen kanthi bener. Sampeyan bisa nggawe pirang-pirang sabun sekaligus lan disimpen ing papan sing adhem lan garing. Iki tegese sampeyan ora kudu tuku sabun kaya asring, sing bisa ngirit dhuwit ing jangka panjang.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan carane nggawe sabun umbah-umbah krasan.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.