Carane nggawe lilin

carane nggawe lilin wangi

Kita ngerti manawa kanggo dekorasi, lilin minangka ide sing apik. Apamaneh yen arum. Dheweke duwe tampilan dekorasi sing apik banget lan cocog karo macem-macem kombinasi sing bisa ditindakake. Sampeyan bisa ngowahi papan kasebut dadi papan sing luwih nyenengake lan nggawe gaya sing cocog karo sampeyan. Ana sawetara wong sing pengin sinau carane nggawe lilin kanthi cara sing gampang lan efektif.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi pitunjuk babagan cara nggawe lilin lan ciri khas apa.

Lilin wangi

carane nggawe lilin

Lilin wangi duwe aroma sing anget, yaiku bedane ruangan sing dihias kanthi apik lan omah sing anget lan ramah. Karo wong-wong mau, kita bisa ngowahi lingkungan apa wae dadi papan sing santai lan gaib, nyebabake wektu lan papan liyane. Amarga alasan iki, lilin wangi wis dadi elemen liyane ing dekorasi kita lan minangka hadiah sing apik banget kanggo diwenehake nalika Natal utawa ing saben taun liyane.

Nanging ora mung iku: lilin uga minangka simbol pembaruan, pencerahan lan pemurnian. Mula asring digunakake ing macem-macem tradhisi tata cara ing saindenging jagad, mula digunakake kanggo ningkatake tapa utawa nggawe swasana sing luwih sugestif lan romantis. Kajaba iku, gumantung saka wewangiane, bisa uga duwe efek vitalitas, decongestion, istirahat utawa stimulasi kanggo kita, lan nambah emosi tartamtu.

Sejarah lilin diwiwiti wiwit wiwitan peradaban kaping pisanan. Saka lilin minyak Roma nganti pabrik liyane sing luwih apik digawe saka pucuk, ekstrak tanduran, utawa wong Mesir sing nggunakake cabang lembu utawa wedhus sing lemu. Kanggo kabeh budaya kasebut, Iki minangka sarana utama kanggo iluminasi lan uga digunakake ing upacara lan korban agama.

Anane minangka simbol Natal uga duwe sejarah atusan taun. Lilin digunakake kanggo ngusir roh jahat lan mboko sithik dadi salah sawijining unsur khas nalika preinan kasebut. Nyatane, ana bukti yen ing lilin abad kaping XNUMX dipasang ing wit Natal Jerman kanggo dekorasi ruangan kasebut.

Wiwit ditemokake minyak ing taun 1850, lilin digawe saka parafinMengko, nalika minyak tanah lan listrik katon ing omah kita, kabeh owah. Mangkene carane lilin njupuk grail suci sing luwih hiasan lan aromatik, ora mung alat pencahayaan.

Cara nggawe lilin ing omah

dekorasi ing omah

Yen sihir lilin uga narik kawigaten sampeyan, mula sampeyan wis ngerti manawa ana ewonan model, wujud, ukuran lan warna ing pasar. Nanging, iki uga bisa digawe ing omah, lan sejatine kerajinan asli lan asli sing sampurna minangka hadiah. Ayo ndeleng apa bahan penting sing dibutuhake kanggo sinau babagan nggawe lilin:

  • Lilin utawa lilin parafin olahan (Sampeyan bisa nemokake ing toko kerajinan utawa online.) Jumlah kasebut gumantung saka lilin sing pengin digawe lan ukurane.
  • Werna, nada sing sampeyan pilih.
  • Siji utawa luwih cetakan kanggo mbentuk lilin.
  • Intine aromatik. Sampeyan bisa nggunakake minyak esensial, nanging priksa manawa kualitas paling murah yen ora bakal oleh asil sing apik.
  • A jar lilin sing ilang rod pandhuan (uga didol kanthi online lan ing toko khusus), spatula kayu lan sumbu (jumlah kasebut gumantung karo lilin sing pengin digawe).

Cara nggawe lilin kanthi langkah demi langkah

lilin ing omah

Perlu sawetara wektu kanggo sinau cara nggawe lilin wangi, nanging ora rumit. Priksa manawa ngetutake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • Sing pertama sing kudu sampeyan lakoni yaiku panas lilin ing wajan, ing panas sedheng utawa sedheng, nganti leleh. Gagasan sing apik yaiku nindakake ing jedhing banyu (lebokake wadhah kanthi lilin ing pot sing luwih gedhe) lan aduk nganggo spatula.
  • Banjur, nalika lilin wis adhem, lebokake pewarna panganan lan sawetara tetes rasa sing disenengi. Ati-ati aja kakehan, yen ambu sing sampeyan wenehake bakal kuwat banget lan ngganggu.
  • Sabanjure, saiki wayahe nyipta: tuang lilin sing wis ilang, roso lan wernane menyang cetakan sing sampeyan pilih (dhisik, aja lali ndhuk ngisor lan sisi cetakan nganggo tetes minyak goreng).
  • Banjur sambung sumbu menyang lilin lan taleni pucuk lilin menyang rod pandhuan. Sampeyan bakal weruh bolongan ing rod sing bisa nembus sumbu lan terus menyang pucuk cetakan liyane. Sawetara anyaman dilengkapi basis sing rata supaya gampang dipasang ing lilin, luwih-luwih yen pengin dilebokake ing wadhah.
  • Pungkasan, ngethok pucuk sumbu, priksa manawa ninggalake potongan ing ndhuwur supaya sampeyan bisa nguripake tanpa ana masalah.
  • Saiki wayahe ngladeni lilin, proses iki bisa mbutuhake sawetara jam. Kanggo nyuda wektu tunggu, dheweke kudu dilebokake ing papan sing adhem lan peteng adoh saka sinar matahari.
  • Yen sampeyan pengin ngeculake lilin (contone, sampeyan uga bisa milih ninggali ing gelas utawa toples keramik), lebokake maneh ing cetakan banjur tutul nganggo driji utawa potlot kanggo mbuwang banyu kanthi alon-alon lan alon-alon. metu saka cetakan, iki ngalangi lilin ora rusak utawa rusak.

Keamanan

Nggawe lilin ing omah biasane ora mbebayani banget, nanging kita kudu eling yen nggunakake parafin, yaiku produk sing gampang kobong, yen wis dadi cairan, suhu kasebut bakal tekan suhu sing dhuwur banget. Mula, dianjurake supaya ngetutake pancegahan ing ngisor iki:

  • Disaranake nganggo sarung tangan lan kacamata protèktif.
  • Aja nganti ninggalake geni ora dijaga.
  • Disaranake nggunakake thermometer pawon kanggo verifikasi manawa kita ora ngluwihi watesan flammability kapan wae.
  • Yen lilin kobong, tutup wajan nganggo kain banjur mateni bensin. Aja nambah banyu ing kahanan apa wae, amarga iki mung bakal ngobong geni.
  • Pungkasan, tetep nganggo peralatan sing digunakake kanggo nggawe lilin. Ora preduli sampeyan nyampur karo panganan kanggo masak.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nggawe lilin kanthi langkah demi langkah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.