Cara nggawe biodiesel krasan

Kaleng nganggo biodiesel bio-fuel

Gawe biodiesel dhewe nganggo minyak anyar utawa bekas bisa uga sanajan duwe masalah tartamtu.

Ing artikel iki, aku bakal menehi pitutur marang kowe carane nggawe biodiesel saliyane masalah sing disebutake, nanging luwih dhisik yaiku ngerti apa sing bakal digawe.

Biodiesel yaiku a Biofuel cair sing dipikolehi saka minyak nabati Rapeseed, sunflower lan soybeans saiki minangka bahan baku sing paling akeh digunakake, sanajan entuk panen ganggang uga diteliti.

Properti biodiesel mirip banget karo diesel otomotif ing babagan kerapatan lan nomer cetane, sanajan duwe titik lampu kilat sing luwih dhuwur tinimbang diesel, sawijining karakteristik sing bisa nyampur karo bahan bakar sing terakhir. Digunakake ing mesin.

Masyarakat Amerika kanggo Standar Pengujian lan Materi (ASTM, asosiasi internasional kanggo standar kualitas) nemtokake biodiesel minangka:

"Ester monoonoilil asam lemak rantai dawa asale saka lipid sing bisa dianyari kayata minyak nabati utawa lemak kewan, lan digunakake ing mesin pengapian kompresi"

Nanging, ester sing paling umum digunakake yaiku metanol lan etanol (dipikolehi saka transesterifikasi jinis minyak nabati utawa lemak kewan utawa saka esterifikasi asam lemak) amarga regane murah lan kaluwihan kimia lan fisik.

Bedane karo bahan bakar liyane yaiku bahan bakar biofuel utawa bahan bakar hayati kalebu khasiat nggunakake produk sayuran minangka bahan baku, lan akibate penting banget kanggo njupuk karakteristik pasar pertanian.

Lan mulane, kudu dielingake yen pangembangan industri biofuel Iki ora mung gumantung karo kasedhiyan bahan baku lokal, nanging ana kebutuhan sing cukup.

Kanthi njamin ana panjaluk biofuel, pangembangan pasar sampeyan bisa digunakake promosi kabijakan liyane kayata pertanian, luwih seneng nggawe lapangan kerja ing sektor utami, fiksasi penduduk ing padesan, pangembangan industri lan kegiyatan pertanian, lan sekaligus nyuda efek sepi amarga nandur tanduran energi.

Biodiesel saka rapeseed

Tanduran energi rapeseed

ASTM uga nemtokake macem-macem tes sing kudu ditindakake kanggo bahan bakar supaya operasi bisa bener amarga kanggo nggunakake biodiesel minangka bahan bakar otomotif, karakteristik ester sing luwih padha karo diesel kudu dipikirake. Minyak nabati sing durung dimodifikasi .

Kaluwihan lan kekurangan biodiesel

Salah sawijining kaluwihan utama sing bisa ditemokake saka nggunakake biofuel iki tinimbang diesel yaiku Konservasi sumber daya alam Bumi amarga sumber energi terbarukan.

Kauntungan liyane yaiku ekspor biofuelYen kedadeyan ing Spanyol, kanthi cara iki, katergantungan energi kita ing bahan bakar fosil, yaiku 80%, uga bakal dikurangi.

Kajaba iku, luwih milih pangembangan lan fiksasi populasi pedesaan sing khusus kanggo produksi biofuel iki.

Saliyane, mbantu nyuda emisi CO2 menyang swasana, uga ngilangi masalah udan asam amarga ora ngemot belerang.

Minangka produk sing biodegradable lan non-beracun, iku nyuda kontaminasi lemah lan risiko keracunan ing saben tumpahan tanpa sengaja.

Nyumbang keamanan luwih amarga duwe pelumas sing apik banget lan titik lampu kilat sing luwih dhuwur.

Minangka kanggo rasa ora nyaman, kita bisa nyebut sawetara kayata biaya. Saiki, iku ora kompetitif karo solar konvensional.

Babagan sifat teknis, duwe nilai kalori sing luwih murah, sanajan ora ateges ngilangi tenaga utawa mundhak akeh konsumsi.

Ing tangan liyane, wis stabilitas oksidasi ngisor, iki penting banget nalika nyedhiyakake, lan nduweni sifat adhem sing luwih elek, sing ndadekake ora kompatibel ing suhu sing sithik banget. Nanging, rong sifat pungkasan iki bisa dibenerake kanthi nambah aditif.

Kepiye cara nggawe biodiesel dhewe

Goleki biodiesel kita iku mbebayani banget kanggo produk kimia sing kudu digunakake lan amarga iki, aku mung bakal ngandhani langkah-langkah ing ndhuwur supaya sampeyan ora mikir nindakake ing omah kajaba sampeyan tundhuk karo kabeh langkah keamanan saliyane legalize ing Spanyol, amarga ora sah ngasilake biofuel iki.

Sing pertama yaiku miwiti nyoba nganggo liter minyak anyar amarga iki luwih gampang tinimbang minyak bekas, sanajan kita arep nggunakake minyak terakhir iki kanggo kaloro. Yen sampeyan duwe kendali babagan minyak anyar, sampeyan bisa pindhah menyang minyak bekas lan sing sampeyan butuhake saiki yaiku blender, elinga yen sampeyan ora bisa nggunakake kanggo apa wae, mula blender kudu kalebu salah siji sing lawas utawa sing murah.

Proses iki

Kaya sing wis diandharake sadurunge, biodiesel dipikolehi saka lemak asal sayuran sing saka sudut pandang kimia dikenal minangka trigliserida

Saben molekul trigliserida digawe saka 3 molekul asam lemak sing ana gandhengane karo molekul gliserin.

Reaksi sing dituju (diarani transesterifikasi) kanggo pambentuk biofuel kita yaiku misahake asam lemak iki saka gliserin sing mbantu katalis, bisa uga NaOH utawa KOH, mula bisa nggabungake lan nggabungake masing-masing dadi molekul methanol utawa etanol.

Produk sing dibutuhake

Salah sawijining produk sing bakal digunakake yaiku alkohol. Iki bisa dadi metanol (sing mbentuk metil ester) utawa etanol (sing mbentuk ester etil).

Ing kene ana masalah pertama amarga sampeyan milih nggawe biodiesel minangka methanol, aku bakal ngandhani yen sampeyan ora bisa nggawe krasan iki amarga sing kasedhiya asale saka gas alam.

Nanging, etanol bisa diproduksi ing omah lan sing kasedhiya asale saka tanduran (sisane saka minyak).

Kaleng kimia

Kekurangane yaiku nggawe biodiesel kanthi etanol luwih rumit tinimbang karo metanolmesthi ora kanggo pamula.

Kalorone metanol lan etanol lagi beracun amarga sampeyan kudu tetep eling.

Bahan kimia kasebut minangka bahan kimia beracun sing bisa nggawe buta utawa mateni sampeyan, lan kaya ngombe, uga mbebayani kanthi nyedhot kulit lan ambegan uap kasebut.

Kanggo tes ing omah, sampeyan bisa nggunakake bahan bakar bakar-bakar sing ngemot metanol sanajan sampeyan kudu eling derajat kemurnian paling ora kudu 99% lan yen ngemot zat liyane, ora bakal nindakake etanol.

KatalisKaya sing wis diandharake, bisa uga KOH utawa NaOH, kalium hidroksida lan soda kaustik, sing luwih gampang ditemokake tinimbang liyane.

Kaya metanol lan etanol, soda bisa dituku kanthi gampang nanging luwih angel ditangani tinimbang kalium hidroksida, sing dianjurake banget kanggo para pamula.

Loro-lorone minangka hygroscopic, tegese gampang nyedhot kelembapan saka udhara, nyuda kemampuane kanggo ngatasi reaksi. Mesthi kudu disimpen ing wadhah sing ditutup kanthi hermetis.

Prosese padha karo KOH karo NaOH, nanging jumlahe kudu 1,4 kaping luwih dhuwur (1,4025).

Campuran metanol karo kalium hidroksida dadi sodium methoxide sing banget korosif lan perlu kanggo produksi biodiesel.

Kanggo methoxide, gunakake wadhah sing digawe saka HDPE (polietilen kerapatan tinggi), kaca, stainless steel, utawa enamel.

Bahan lan perkakas (kabeh kudu resik lan garing)

  • Siji liter minyak sayur seger lan durung dimasak.
  • 200 ml metanol murni 99%
  • Katalis, sing bisa dadi kalium hidroksida (KOH) utawa natrium hidroksida (NaOH).
  • Campuran lawas.
  • Keseimbangan kanthi resolusi 0,1 gr (luwih apik kanthi resolusi 0,01 gr)
  • Ngukur gelas kanggo metanol lan minyak.
  • Wadhah setengah liter HDPE putih lan tembus lan tutup sekrup.
  • Rong corong sing pas karo cangkeme HDPE, siji kanggo metanol lan siji kanggo katalis.
  • Botol plastik PET rong liter (banyu normal utawa botol soda) kanggo sedimentasi.
  • Rong botol plastik PET rong liter kanggo dicuci.
  • Thermometer.

Keamanan, penting banget

Kanggo iki, kita kudu njupuk sawetara langkah keamanan uga bahan proteksi kayata:

  • Sarung tangan sing tahan karo produk sing bakal kita tangani, mesthine kudu dawa supaya bisa nutupi lengen klambi lan banjur tangan dilindhungi kanthi lengkap.
  • Apron lan kacamata protèktif kanggo nutupi awak kabeh.
  • Tansah duwe banyu mili ing cedhak nalika nangani produk kasebut.
  • Papan makarya kudu apik banget.
  • Aja ambegan gas. Kanggo iki, ana topeng khusus.
  • Bisa uga ora ana wong ing njaba proses, bocah, utawa ingon-ingon ing sacedhake.

Apa sampeyan bisa nggawe biodiesel ing omah wae?

Nambahake guyon kanthi serius ing seri "La que se avecina" kanthi gampang banget kanthi ukara "wave sing gerund" nanging nyatane ora babar pisan, kajaba mbebayani banget, lan sampeyan mung duwe katon dhasar, bahan kasebut.

Tanpa menehi pandhuan sing luwih rinci, aku bisa njamin manawa isih ana cara sing luwih dawa kanggo nggawe biodiesel wiwit pisanan nyaring minyak bekas (sing dadi minat kita), mula kita kudu mbentuk sodium methoxide, nindakake reaksi sing dibutuhake, nggawe transfer lan pamisahan.

Kajaba iku, kita kudu mriksa kualitas produk sing digawe kanthi tes ngumbah lan pungkasane garing.

Biodiesel krasan ing Spanyol

Senadyan kaluwihan sing bisa diwenehake biodiesel, ing Spanyol saiki ilegal kanggo mlebu ing omah.

Sawetara negara ngidini produksi biofuel iki lan malah adol kit manufaktur supaya sapa wae sing duwe langkah keamanan sing cocog bisa ngatasi.

Produksi biodiesel krasan

Secara pribadi, iki ana 2 faktor ilegalitas biodiesel krasan.

Kapisan yaiku Spanyol peduli karo kita lan dheweke nglarang pabrik kasebut amarga mbebayani sing dibutuhake nalika nangani bahan kimia sing mbebayani.

Kapindho yaiku Spanyol ora kasengsem ing kasunyatan manawa ana warga sing bisa ngasilake biofuel Kapentingan ekonomi.

Ing kasus apa wae, mesthine nuduhake rem kanggo owah-owahan energi sing bisa ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.