Carane kaca digawe

kaca pecah

Ing lingkungan kita, ana akeh kaca ing endi wae. Nanging, ora akeh wong sing ngerti carane kaca digawe. Ing artikel iki, kita bakal sinau carane kaca lan kristal digawe lan diprodhuksi lan apa bedane antarane saben wong. Dina iki kita nggunakake nomer akeh obyek digawe saka kaca lan kristal. Dodolan omah, mobil, kaca spion, botol obat, botol, layar televisi, lampu sorot, loket toko, jam tangan, vas, ornamen lan liya-liyane.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani carane kaca digawe lan apa sing kudu digatekake.

Carane kaca digawe

produksi botol kaca

Kaca digawe saka wedhi, lan wedhi sing ngandhut unsur sing diarani silika, sing dadi dhasar kanggo nggawe kaca. Sampeyan uga penting banget kanggo ngerti carane mbedakake kaca lan kristal. Sing diarani "kristal" uga kaca, nanging ditambahake timbal. Nanging ayo ndeleng kabeh iki luwih apik.

Kaca digawe saka silika ing pasir lan zat liyane kayata natrium karbonat (Na2CO3) lan watu gamping (CaCO3). Kita bisa ngomong sing dumadi saka 3 zat, campuran wedhi kuarsa, soda lan jeruk. Telung unsur kasebut dilebur ing tungku kanthi suhu sing dhuwur banget (kira-kira 1.400ºC nganti 1.600ºC). Asil fusi iki minangka pasta kaca sing wis ngalami macem-macem teknik cetakan, yaiku teknik cetakan, kaya sing bakal kita deleng ing ngisor iki. Minangka bisa dideleng, bahan mentah kanggo kaca yaiku pasir.

Produksi kaca

carane kaca digawe

Kita bakal weruh 3 teknik mbentuk kaca sing paling akeh digunakake, utawa uga, nggawe produk kaca.

  • Molding jotosan otomatis: Bahan kaca (kaca molten) mlebu ing cetakan kothong, sing lumahing internal nduweni wujud sing arep kita wenehi kaca, utawa luwih tepate, wujud obyek pungkasan. Sawise jamur ditutup, hawa sing dikompres disuntikake ing njero kanggo adaptasi materi menyang tembok. Sawise adhem, bukak cetakan lan copot obyek kasebut. Nalika sampeyan bisa ndeleng, kaca molten wis preformed ing kawitan, lan pungkasanipun bagean isih, disebut lampu kilat, Cut adoh. Ing sisih ngisor kaca, sampeyan duwe video, supaya sampeyan bisa ndeleng teknologi kasebut. Teknologi iki digunakake kanggo nggawe botol, kendi, gelas, lsp. Teknologi iki digunakake kanggo nggawe botol, kendi, gelas, lsp.
  • Dibentuk kanthi flotasi ing bath timah: Teknik iki digunakake kanggo njupuk piring kaca, contone kanggo nggawe kaca lan jendhela. Tuang bahan cair menyang kaleng sing isine timah cair. Wiwit kaca nduweni kapadhetan sing luwih murah tinimbang timah, disebarake liwat timah (ngambang) kanggo mbentuk serpihan, sing di-push menyang tungku annealing kanthi sistem roller, ing ngendi dheweke digawe adhem. Sawise adhem, lembaran dipotong.
  • Diwangun dening rollers: Bahan molten ngliwati sistem gulungan laminasi sing mulus utawa granular. Teknik iki digunakake kanggo nggawe kaca safety. Iku bener padha karo cara sadurunge, prabédan ing ngendi piranti nglereni dumunung, kita duwe roller sing bisa mbentuk lan / utawa kekandelan sheet sadurunge nglereni.

Sifat kaca lan kristal

kaca tingal kristal

Karakteristik kaca sing paling penting yaiku: transparan, tembus, anti banyu, tahan kanggo kondisi lingkungan lan reaktan kimia, lan pungkasane hard nanging banget rapuh. Atos tegese ora gampang gores lan rapuh, gampang pecah kena benjolan.

Penting kanggo mbedakake antarane kaca lan kristal. Kaping pisanan, kita kudu ngerti bedane kaca lan kristal. Kristal ana ing macem-macem wujud ing alam, kayata kuarsa utawa kristal, saengga minangka bahan mentah.

Nanging, kaca minangka bahan (digawe kanthi tangan) amarga minangka asil fusi komponen tartamtu (silika, soda lan jeruk). Secara kimiawi, uyah, gula lan es uga kristal, uga permata, logam lan cat neon.

Nanging jeneng kaca asring digunakake minangka istilah umum kanggo barang kaca sing bentuke luwih elegan tinimbang kendi utawa botol kaca sing digunakake saben dina. Sing umume diarani "kristal" yaiku kaca sing ditambahake timbal (timbal oksida). Jinis "kaca" iki sejatine "kaca timbal." Jinis kaca iki regane banget amarga daya tahan lan dekoratif, sanajan ora kudu duwe struktur kristal. Iki diarani kristal lan minangka kristal umum kanggo kaca tingal lan dekorasi.

Kanggo ngindhari kesalahan, 3 standar wis ditetepake kanggo nambani kaca timbal kaya kristal. Peraturan kasebut dirumusake ing taun 1969 dening klompok perdagangan utama ing Uni Eropa. Amerika Serikat ora tau nyetel standar dhewe, nanging nampa standar Eropa kanggo tujuan bea cukai.

Telung kondisi kanggo nimbang kristal kanggo kaca timbal yaiku:

  • Isi timbal ngluwihi 24%. Elinga, iku mung kaca timbal.
  • Kapadhetan luwih saka 2,90.
  • Indeks bias 1.545.

Nanging, ana uga kacamata sing digawe ing alam, kayata obsidian sing dibentuk saka panas sing diasilake ing gunung geni, padha karo kaca.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kita salah nyebut kaca timbal utawa kaca optik amarga transparansi niru kaca alami. Tiruan iki mesthi dadi tujuan utama produsen kaca. Kita ngirim ora sijine obyek kaca kristal utawa timbal ing wadhah daur ulang kaca. Contone, bolam utawa lampu, lampu neon, lan gelas anggur digawe saka kaca tinimbang kaca. Nanging, kaca pawon umum biasane digawe saka kaca.

Ana akeh kebingungan umum ing populasi kanthi nelpon kaca kaca lan kosok balene. Sawise kita ndeleng proses pambentukan saben siji, kita wis bisa ndeleng kabeh beda antarane wong-wong mau, saliyane kanggo ciri. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nggawe kaca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.