Carane humidify lingkungan tanpa humidifier

carane humidify lingkungan tanpa humidifier

Kekeringan lan kelembapan sing berlebihan ing njero omah mbebayani kanggo kesehatan, mula kita kudu golek tengah ing antarane loro kasebut. Utamané ing wilayah mangsa lan njero ruangan. Nalika lingkungan garing banget, ana macem-macem cara kanggo nambah kelembapan udhara ing omah, kanggo iki sampeyan bisa nyelehake ember banyu ing kamar, nandur sawetara tanduran ing omah utawa mbukak lawang kanggo adus. Ana cara kanggo sinau carane humidify lingkungan tanpa humidifier.

Ing artikel iki kita bakal menehi pitutur marang kowe tips paling apik babagan carane humidify lingkungan tanpa humidifier.

Carane humidify lingkungan tanpa humidifier

asor

Organisasi Kesehatan Dunia netepake manawa ing wilayah kanthi iklim garing, kelembapan udara sing cocog kanggo kesehatan yaiku 60%. Nalika kelembapan kurang saka 20%, bisa nyebabake iritasi mata, mimisan, kulit garing lan krisis alergi., utamane ing wong sing nandhang asma utawa bronkitis.

Iki minangka tips sing paling apik kanggo sinau babagan kelembapan lingkungan tanpa humidifier:

Duwe andhuk teles ing kamar

Nyebar andhuk lembab ing mburi kursi, headboard, utawa footboard minangka cara sing apik kanggo moisten hawa ing kamar. Elinga aja nggulung andhuk amarga bakal nggawe mambu sing ora nyenengake.

Sijine ember banyu sing nggodhok ing kamar

Saran iki apik, setengah ember banyu cukup ing kamar, cedhak karo sirah amben kanggo ngurangi hawa garing sing ana lan ambegan luwih apik ing wayah wengi. Sampeyan bisa nggunakake ember banyu aromaterapi lan sijine 2 tetes minyak atsiri saka lavender ing banyu, tanduran iki nduweni sifat sing mbantu sampeyan tenang lan santai.

Care kudu ditindakake supaya ora nggunakake teknik iki ing kamar bocah, amarga banyu panas bisa nyebabake lara, utamane tanpa pengawasan wong tuwa utawa diwasa.

Nandur sawetara tanduran ing omah

Tanduran minangka humectant sing apik kanggo lingkungan, utamane tanduran akuatik kaya pedhang St. George, uga dikenal minangka basa ibu mertua, lan pakis sing ningkatake kualitas udara.

Penting kanggo elinga yen tanduran butuh perawatan, banyu anggere lemah ora teles banget lan ngerti yen tanduran kudu kapapar srengenge utawa iyub-iyub.

padusan karo lawang mbukak

Kanthi adus kanthi lawang jedhing mbukak, sampeyan ngidini uap banyu nyebar menyang udhara, nglembabake lingkungan lan nggawe panggunaan banyu anget luwih efisien. Ing mangsa panas iku luwih angel kanggo siram karo banyu panas, supaya trick apik ninggalake padusan mlaku karo banyu panas kanggo sawetara menit nalika wong garing utawa bakal disandangi.

Tip liyane babagan carane humidify lingkungan tanpa humidifier

nyirami tanduran sampeyan

carane humidify lingkungan tanpa humidifier karo tetanduran

Apa sampeyan ngerti yen tanduran kasebut kedadeyan? Mbokmenawa ya, nanging kemungkinan sampeyan ora ngerti carane proses iki apik nalika nerangake humidifying kamar. Yen tanduran disiram, bakal ngasilake persentase kelembapan sing paling optimal kanggo njaga hawa ing omah sampeyan seger lan padhang.

Tanduran duwe sawetara bolongan cilik ing njero godhong kanggo fungsine. nalika sampeyan mbanyoni, padha mindhah banyu menyang oyod, lan bagean saka tanduran iki nggawa banyu menyang pori-pori.

Tugas pori-pori yaiku ngeculake kelembapan lan tetep ing kamar sing ana. Kanthi cara iki, kamar ing ngendi tanduran kasebut bakal duwe kelembapan sing luwih dhuwur tinimbang wilayah liyane ing omah sampeyan. Sembarang houseplant sampeyan seneng bakal bisa.

Isi tank iwak karo banyu

asor lingkungan

Yen sampeyan duwe tangki iwak sing gedhe, iki bisa mbantu nambah kelembapan manawa sampeyan duwe iwak utawa ora. Sampeyan mung kudu ngisi meh kebak lan nyelehake kanthi strategis ing kamar supaya ora ana dalan. Nguripake lan supaya udhara teka menyang kontak karo banyu ing tank.

Saliyane mbantu sampeyan, iki uga bisa mbantu ngubengi furnitur lan nyegah tembok utawa perabotan ora rusak amarga kurang kelembapan.

nggunakake vas

Isi vas karo banyu lan nyelehake kembang sing dikarepake. Iki bakal tanggung jawab kanggo nindakake sing padha karo tanduran. Kajaba iku, minangka obyek hiasan sing bisa nggawe ruangan katon luwih apik.

Sijine banyu ing cedhak sumber panas

Apa sampeyan duwe radiator? Kanggo nggunakake panas saka mesin ingkang ndamel benter kanggo humidify omah, mung nyimpen segelas lengkap banyu cedhak iku, utawa malah ing ndhuwur unit yen pengin. Proses iki alon-alon nguap banyu, lan uap tanggung jawab kanggo nambah kelembapan ing lingkungan lan nyegah supaya ora garing.

Keuntungan saka cara iki yaiku sampeyan bakal nggunakake panas kanggo entuk suhu sing dikarepake, nalika menehi tingkat kelembapan sing luwih apik.

Masak

iki mesthi salah siji opsi paling gampang amarga masak soko kita nindakake saben dina. Panganan masak kaya sup utawa krim utawa mung nggodhok banyu bakal ngeculake kelembapan lan nggawe lingkungan kurang garing.

nyumerepi sandhangan ing omah

Kanggo njaga tampilan sing resik lan ora njupuk akeh papan, umume wong nyumerepi sandhangane ing njaba omah. Nanging, nyumerepi sandhangan teles ing njero omah bisa mbantu nglembabake lingkungan. Kajaba iku, sampeyan bisa rendhem kamar karo deterjen digunakake.

Aja nambah suhu sing akeh banget

Njaga lingkungan rada adhem bakal menehi kelembapan sing luwih dhuwur, amarga nguripake panas minangka panyebab nomer siji saka suhu dhuwur sing nyebabake lingkungan garing. Tutup nganggo jas lan selimut lan aja ngandelake sumber panas njaba supaya sampeyan anget.

Gunakake font internal

Pungkasan, tuku banyu mancur njero ruangan bisa uga butuh dhuwit nanging uga bisa mbantu dekorasi omah sampeyan. Artefak iki teka ing macem-macem ukuran lan desain, supaya sampeyan bisa milih sing cocog karo selera sampeyan.

Paling apik, ngrungokake swara banyu sing tiba bakal nyenengake sampeyan, supaya sampeyan bisa entuk manfaat saka dekorasi, santai lan moisturizing karo siji produk.

Ngisor sawetara langkah bisa mbantu sampeyan entuk humidifikasi sing luwih apik ing wektu sing cendhak, nanging ngetutake sawetara langkah ing wektu sing padha bakal entuk tingkat kelembapan sing optimal ing omah kanthi cepet.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nglembabake lingkungan tanpa humidifier.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.