Cara nggawe gelombang mikro lan ngirit energi

Oven gelombang mikro kanthi macem-macem program masak

Sithik iki peralatan rumah tangga sing sawetara wong mung nggunakake kanggo panas kopi esuk bisa dadi sekutu kita ngirit wektu lan energi. Miturut Institut Diversifikasi lan Ngirit Energi, IDAE, masak ing gelombang mikro minangka penghematan antara 60 lan 70 persen dibandhingake karo oven listrik konvensional.

Gelombang mikro kasebut migunani kanggo dadi panas, defrosting lan uga kanggo masak lan panggangan. Kanggo iki, luwih becik tuku a gelombang mikro kanthi sawetara program masak, kalebu panggangan kanggo coklat persiyapan lan dadi luwih nyenengake.

Nasi lan pasta uga padha karo masak tradisional. Nanging ing preparat daging liyane kayata pitik lan daging sapi Sampeyan kudu luwih ati-ati kanggo ngindhari dehidrasi, amarga iki, tutup lan bakal luwih lembab. Ngormati kaping masak lan istirahat sing dituduhake ing buku resep utawa manual instruksi peralatan.

ing sayuran Dheweke apik banget kanggo masak gelombang mikro, dipanggang ing kulit supaya awake tetep sehat lan ora garing. Yen gedhe banget, potong supaya masak luwih cepet lan luwih becik lan coba ora mbukak gelombang mikro kabeh supaya ora panas ing njero oven lan ora adhem nganggo hawa ing njaba.

Elinga yen siji menit ing gelombang mikro padha karo 7 menit ing oven konvensional mula nyuda wektu masak resep kanthi proporsi kasebut.

Nalika bumbu, elinga yen gelombang mikro luwih akeh konsentrasi rasa panganan, mula luwih ora uyah lan mrico biasane ditambahake.

Wadah sing cocog kanggo masak gelombang mikro yaiku kaca pyrex lan lempung tahan api, ora tau kontaner logam.

Ing Internet ana akeh portal pawon sing ngemot resep-resep gelombang mikro, iki sawetara kanggo sampeyan nyoba katrampilan kuliner. Sampeyan uga bisa entuk video ing youtube.

Deleng resep-resep masak gelombang mikro ing kene


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.