Kepiye Energi Panas Bumi

cara kerjane energi panas bumi

Amarga daya saing sing dhuwur lan efisiensi energi terbarukan sing luwih gedhe, mula saya kosong ing pasar internasional. Ana macem-macem jinis energi terbarukan (rumangsa aku kabeh ngerti), nanging nyatane, sing bisa dianyari, kita nemokake sumber energi sing luwih 'misuwur', kayata energi surya lan angin, lan sumber energi liyane sing ora pati ngerti kayata energi panas bumi. Akeh wong sing isih durung ngerti cara kerjane energi panas bumi.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi katrangan babagan kabeh sing perlu dingerteni babagan kerjane energi panas bumi lan sepira pentinge.

Energi panas bumi

carane energi panas bumi bisa dianggo ciri

Sadurunge ngerti kerjane energi panas bumi, kita kudu ngerti sejatine. Energi panas bumi minangka sumber energi terbarukan adhedhasar panggunaan panas sing ana ing lemah ngisor lemah. Kanthi tembung liyane, nggunakake panas saka lapisan njero bumi lan ngasilake energi. Energi sing bisa dianyari asring nggunakake unsur eksternal kayata banyu, hawa, lan sinar srengenge. Nanging, energi panas bumi minangka siji-sijine sumber energi sing bebas saka norma eksternal iki.

Ana gradien suhu sing jero ing lemah sing kita lakoni. Kanthi tembung liyane, suhu bumi bakal saya cedhak karo inti bumi nalika mudhun. Sejatine manawa jerone swara paling jero sing bisa ditindakake manungsa ora ngluwihi 12 km, nanging kita ngerti sejatine gradien suhu bakal nambah suhu lemah 2 ° C nganti 4 ° C saben 100 meter. Lereng wilayah sing beda-beda ing planet iki luwih gedhe, amarga kerak iki bakal mudhun. Mula, lapisan bumi sing paling jero (kayata jubah sing paling panas) luwih cedhak karo permukaan bumi lan nyedhiyakake luwih akeh panase.

Cara Energi Panas Bumi: Ekstraksi

sumber energi panas bumi

Kita bakal dhaptar sing dadi sumber ekstraksi kanggo luwih ngerti cara kerjane energi panas bumi.

Wadhah panas bumi

Gradien termal sing jero ing wilayah tartamtu ing planet iki luwih jelas tinimbang liyane. Iki nyebabake efisiensi energi lan tenaga luwih gedhe liwat panas internal bumi. Umume, potensi produksi energi panas bumi luwih murah tinimbang energi surya (60 mW / m² kanggo energi panas bumi lan 340 mW / m² kanggo energi surya). Nanging, yen gradien suhu kasebut luwih dhuwur (diarani waduk panas bumi), potensial pembangkit listrik luwih dhuwur (nganti 200 mW / m²). Potensi produksi energi sing gedhe banget iki ngasilake akumulasi panas ing akuifer, sing bisa digunakake ing industri.

Kanggo ngekstrak energi saka waduk panas bumi, riset pasar sing bisa ditindakake luwih dhisik kudu ditindakake, amarga biaya pengeboran mundhak akeh banget kanthi jero. Yaiku, nalika ngebur luwih jero, upaya narik panas ing permukaan tambah. Antarane jinis celengan geologi, kita nemokake telung jinis: banyu panas, mineral garing lan geyser.

Waduk banyu panas

Ana rong jinis waduk banyu panas: banyu sumber lan banyu soko njero lemah. Tilas kasebut bisa digunakake minangka mandhi panas kanthi nyampur sethithik karo banyu adhem supaya bisa adus, nanging sing sadurunge duwe masalah aliran sithik. Saliyane, kita duwe akuifer lemah, yaiku waduk kanthi suhu sing dhuwur banget lan ambane sithik. Jinis banyu iki bisa digunakake kanggo ngekstrak panas internal sampeyan. Kita bisa nyebar banyu panas liwat pompa kanggo njupuk kauntungan saka panase.

Simpenan garing minangka area ing watu kasebut garing lan panas banget. Ing reservoir jinis iki, ora ana cairan sing nggawa energi panas bumi utawa jinis bahan permeabel. Para ahli sing ngenalake jinis faktor kasebut kanggo mindhah panas. Bidang kasebut duwe produksi luwih murah lan biaya produksi luwih dhuwur. Kerugian lapangan jinis iki yaiku teknologi lan bahan kanggo praktik iki isih durung bisa diatasi kanthi ekonomi, mula kudu dikembangake lan ditambah.

Celengan Geyser

Geyser minangka sumber banyu panas sing alami ngasilake kolom uap lan banyu panas. Sawetara wong ing planet iki. Amarga kepekaan geyser, geyser kudu digunakake ing lingkungan sing nduweni nilai lan ati-ati supaya ora nyuda kinerja operasionale. Kanggo ngekstrak panas saka endapan geyser, panas kasebut kudu digunakake langsung karo turbin kanggo entuk tenaga mekanik.

Masalah karo ekstraksi iki yaiku yaiku rejeksi banyu ing suhu sing sithik bakal adhem magma lan nyuda. Uga dianalisis manawa injeksi banyu adhem lan adhem magma nyebabake gempa cilik lan asring.

Cara Kerja Energi Panas Bumi: Pabrik Tenaga Panas Bumi

tanduran listrik panas bumi

Kanggo ngerti cara kerja energi panas bumi kita kudu pindhah menyang pembangkit listrik tenaga panas bumi. Iki minangka papan sing digawe jinis energi kasebut. Operasi pembangkit listrik tenaga panas bumi adhedhasar operasi sing cukup kompleks sing bisa digunakake sistem tanduran-lapangan. Yaiku, energi diekstraksi saka njero Bumi lan digawa menyang tanduran ing endi listrik digawe.

Gradien panas bumi ing lapangan panas bumi sing sampeyan kerja luwih dhuwur tinimbang ing bumi normal. Yaiku, suhu ing jerone mundhak luwih akeh. Wilayah iki kanthi gradien panas bumi sing luwih dhuwur umume amarga ana akuifer sing diwatesi dening banyu panas, lan akuifer dilestarikan lan diwatesi dening lapisan sing ora bisa dibuwang sing matesi kabeh panas lan tekanan. Iki minangka waduk panas bumi, sing diarani panas kanggo ngasilake listrik.

Sumur ekstraksi panas bumi sing ana gandhengane karo tanduran listrik ana ing wilayah panas bumi kasebut. Uap diekstrak liwat jaringan pipa lan diarahake menyang pabrik sing energi termal saka uap kasebut diowahi dadi energi mekanik banjur dadi energi listrik. Sawise duwe energi listrik, kita mung kudu ngeterake menyang papan panggunaan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan cara kerja energi panas bumi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.