Keuntungan luar biasa saka energi panas bumi!

Kepiye cara kerjane? Ing energi panas bumi Iki minangka energi sing disimpen ing bentuk panas ing ngisor permukaan bumi.

Panas sing ana ing njero lemah digunakake kanthi nggunakake pompa panas panas bumi menyang panas ing mangsa adhem, adhem ing mangsa panas lan pasangkan banyu panas. Mula, ngasilake utawa ngasilake panas saka bumi gumantung apa kita pengin entuk adhem utawa pemanasan, liwat sirkuit sing dikubur ing lemah ngisor sing solusi banyu karo glikol beredar.

Punika a Sumber sing ora entek energi ing 365 dina taun iki 24 horas saben dina, lan ora kaya sistem liyane, kahanan meteorologi wektu iki (srengenge, angin, lsp) ora mengaruhi.

Iki minangka energi sing dianggep resik, bisa dianyari lan efisien banget, ditrapake kanggo bangunan gedhe, rumah sakit, pabrik, kantor, omah lan uga bangunan sing wis dibangun.

Energi panas bumi bisa nyediakake nganti 100% kebutuhan panas lan banyu panas domestik (DHW) kanggo omah, bangunan, lsp. suhu sanjabane sithik banget, uga nyedhiyakake adhem nalika musim panas, kabeh padha kanthi instalasi, liwat pemanas utawa koil penggemar.

Energi iki ngajeni karo lingkungan lan duweni pengaruh lingkungan nol, amarga para penukar panas ana ing lemah utawa dhasar bangunan kasebut.

aeroterma

Sanajan minangka salah sawijining sumber energi terbarukan sing kurang dingerteni, efeke dheweke hebat banget kanggo ngujo alam. Mesthi kita kabeh bisa ngelingi gambar gunung berapi Etna ing Sisilia nalika jeblugan lengkap, kita nate nyoba efek santai saka sumber banyu panas utawa fumarole lan geyser sing dikagumi, kayata ing taman Timanfaya ing Lanzarote, kayata.

Swedia minangka negara Eropa pertama sing nggunakake energi panas bumi, minangka akibat saka Krisis minyak 1979 . Ing negara liya kayata Finlandia, Amerika Serikat, Jepang, Jerman, Walanda lan Prancis, energi panas bumi minangka energi kondhang sing wis dileksanakake sajrone puluhan taun.

Sektor listrik duwe investasi luwih akeh

Aplikasi geoterma gumantung karo karakteristik saben sumber. Sumber daya panas bumi sing luwih dhuwur (ing ndhuwur 100-150ºC) umume digunakake kanggo produksi listrik . Nalika suhu waduk ora cukup kanggo ngasilake energi listrik, aplikasi utamane yaiku termal ing sektor industri, layanan lan perumahan. Mangkene, ing suhu ngisor suhu 100ºC, bisa digunakake langsung utawa liwat pompa panas panas bumi (pemanas lan pendinginan). Pungkasan, nalika nerangake sumber daya kanthi suhu sithik banget (ngisor 25ºC), kemungkinan panggunaan yaiku AC lan entuk banyu panas.

Pompa Panas Bumi (BCG)

Pompa Panas Bumi iku efisiensin banget lan ora gumantung karo perubahan suhu lan asor hawa sedina muput utawa musim.

Dheweke sambung karo sing ijol-ijolan sing tetep stabil ing suhu lan asor sepanjang taun.

pompa panas aeroterma udhara menyang banyu

Pompa panas udara panas, ora kaya pompa panas udara-to-banyu konvensional, dirancang lan dibangun kanthi energi maksimal saka njaba hawa kanthi kahanan iklim sing parah banget, ing musim salju lan musim panas.

Thanks kanggo komponen sing akeh banget, dheweke bisa njupuk luwih akeh energi saka njaba. Dheweke uga duwe kompresor sing dirancang khusus sing ngidini tekan suhu kerja ing ndhuwur 60ºC

Pangembangan saka pompa panas panas bumi nggawe dheweke bisa dadi alternatif sistem pemanas konvensional. Menawi mekaten, proses instalasi lan wiwitan luwih gampang lan aman lan sarat pangopènan jinis peralatan kasebut sithik banget.

Pemanasan lan Pendinginan kanthi sistem sing padha?

Ing mangsa adhem, omah digawe panas kanthi adhem lan ing mangsa panas digawe adhem kanthi panas, terus dipasang kanthi padha tanpa tambahan.

Lan kenapa ora panas uga kolam? sampeyan bisa nambah blumbang sawetara derajat lan entuk kenyamanan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.