Brussel ngedhunake target produksi sing bisa dianyari nganti 27%

energi sing luwih anyar Dewan Uni Eropa ratifikasi sawetara dina kepungkur tujuane kanggo nggayuh paling ora 27% energi terbarukan ing konsumsi pungkasan ing taun 2030, dibandhingake karo 35% sing dibela Parlemen Eropa lan uga Komisi kasebut dhewe.

Keputusan kasebut nggumunake, mung siji minggu mengko manawa sawetara pimpinan Eropa utama, ing antarane bisa disorot, Mariano Rajoy utawa presiden Prancis, Emmanuel Macron, mbela ing Paris anane energi bersih ing rapat One Planet Summit.

Tantangan energi sing bisa dianyari

Dewan kasebut nggawe mekanisme penting kanggo ngontrol lan koordinasi kabijakan Negara Anggota, ing framework pamrentahan Uni Energi, kanthi tujuan asuransi pangujan tujuan kasebut.

Spanyol kanthi positif ngurmati kerangka peraturan sing wis diusulake ing pedoman umum kasebut, sing wis maju penting ing simplifying ing tata cara administratif kanggo instalasi sing bisa dianyari, komitmen anyar kanthi penetrasi terbarukan ing transportasi lan panyiapan kriteria obyektif kanggo ngevaluasi kemajuan Negara-negara Anggota sing beda-beda.

lelang sing bisa dianyari

Menteri Energi nerangake manawa nuduhake pandhuan Dewan, sing jelas nuduhake manawa ora ana diskriminasi utawa subsidi ing antarane konsumen lan dheweke kudu nanggung biaya sistem kanthi adil, ora preduli apa dheweke nggunakake awake dhewe utawa ora.

Negara kudu menehi tandha ing Energi Nasional lan Rencana Iklim strategi sing dikembangake kanthi kerja sama karo negara-negara tetangga kanggo maju ing sesambungan lan nggayuh target 2030% ing taun 15.

Saben rong taun, Komisi bakal ngevaluasi kemajuan negara liya kanggo nggayuh tujuan interkoneksi, sing bakal dadi elemen penting kanggo Spanyol lan, yen ora ana kemajuan sing cukup, Komisi lan Negara kudu kerja sama kanggo ngrampungake solusi. Kajaba iku, interkoneksi uga kalebu nalika mbiji biaya sing dianggep negara, ngakoni yen entuk level interkoneksi 15% minangka kunci, kaya sing diwajibake Pamrentah Spanyol.

Target sing bisa dianyari

Target energi terbarukan UE minangka bagean saka peraturan sing ngetrapake Perjanjian Paris nglawan perubahan iklim, lan sing ngupayakake nyuda emisi gas rumah kaca paling ora 40% ing taun 2030 relatif ing level 1990. Perjanjian Paris bisa nggawe paningkatan suhu 2º C dibandhingake karo jaman pra-industri.

Spanyol ora nyuda emisi CO2

Jaran Trojan liyane ing serikat kerja yaiku subsidi sing bisa ditampa tanduran termal, kanggo menehi ganti rugi marang pamilike kanggo ndhukung dhukungan ora ana sumber energi liyane (nalika angin mandheg utawa ora ana srengenge ...) lan amarga kasedhiya kanggo memenuhi puncak permintaan listrik.

CO2

Pembayaran kapasitas, eufemisme sing ndhelikake subsidi sing ditampa sumber energi kasebut (batubara, gas ...), minangka salah sawijining tenaga kerja organisasi sosial sing ngerteni pitulung kasebut marang bahan bakar fosil bertentangan karo tujuan mitigasi perubahan iklim amarga emisi sing dhuwur.

Komisioner Arias Cañete (CE) ngusulake manawa tanduran sing ana ora bisa nampa pembayaran kasebut yen ngasilake CO luwih saka 550 gram2saben kilowatt jam ing taun 2020. Nanging, menteri mung nampa yen pembayaran kasebut nyuda wiwit taun 2025, lan diilangi 5 taun mengko.

CO2

Kajaba iku, Komisi Eropa ngusulake manawa tanduran termal anyar ora bisa nampa bantuan kasebut nalika ngasilake luwih saka 550 gram CO2/ kWh diwiwiti ing taun 2020. Nanging, Dewan kasebut wis entheng lan menehi usul supaya jam iki mung diwiwiti ing taun 2025. Prancis, Denmark, Portugal lan Walanda ndhukung target sing paling angel tumrap batu bara.

Biofuel

Menteri energi uga ngajokake nganti 2030 14% bahan bakar transportasi dadi bahan bakar hayati. Nyatane, iki nuduhake dorongan pinunjul kanggo biofuel saka generasi kaping pisanan (minyak sawit, kedele ...), ditakokake banget nalika kompetisi karo nyedhiyakake panganan. Amarga alasan iki, Komisi ngusulake mbatesi kuota 3,8% ing taun 2030. Kelompok lingkungan percaya manawa rata-rata bisa ngrusak penyebaran mobil listrik kasebut.

biofuel

Greenpeace lan SEO / BirdLife nyalahake "blokade menyang transisi energi" Menteri Álvaro Nadal ing Dewan kasebut, lan dheweke menilai dheweke "didelegasi kanggo memimpin Pangowahan iklim”. "Persetujuan Paris bakal diwiwiti dadi pakta kanggo galeri.

Energi biofuel


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.