Brasil lan biofuel

Brasil Iki minangka salah sawijining negara sing paling penting ing Amerika Latin amarga ukuran lan ekonomi sing gedhe sing bisa nambah sumber daya alam. Nanging iki uga dadi salah siji sing pertama ing wilayah kasebut sing golek alternatif kanggo bahan bakar fosil.

Wiwit taun 2005 Brasil pabrik biofuel lan nyengkuyung industri iki kanggo nyuplai mayoritas pasar domestik, utamane kanggo mesin pertanian lan kendaraan berat. Iki minangka produsen bioethanol paling gedhe nomer loro ing donya kanthi 26 milyar liter lan 1,1 milyar liter biodiesel ing taun 2009.

Ing taun 2010 diramal bakal ngasilake 2400 milyar liter biofuel.

Brasil ngrencanakake dadi salah sawijining produsen biofuel paling penting ing saindenging jagad. Mula akeh investasi ing industri iki, nanging uga mbantu petani supaya bisa melu rantai produksi karo produke.

Ing Brasil, macem-macem tanduran digunakake kanggo nggawe biodiesel kayata kedele, tebu, singkong, jatropha lan uga sisa-sisa pisang, rumput laut, lan liya-liyane.

Brasil ora pengin nyelehake keamanan pangan Mula, setuju karo para petani supaya ora ngowahi produksi nanging saben wong nyuplai sektor.

Negara Brasil nindakake macem-macem kabijakan promosi kanggo nambah produksi, panyimpenan, lan transportasi biofuel sing tambah akeh bathi lan bisa ngganti biofuel. bahan bakar fosil, uga nggawe lapangan kerja ing sektor iki.

Amarga dorongan negara, akeh perusahaan asing sing nandur modal ing biofuel ing negara iki, saengga ngaktifake ekonomi.

Brasil bakal dadi pemain utama ing pasar biofuel ing taun-taun mbesuk amarga kabeh potensi lan kekayaan alam sing ana ing wilayah kasebut lan kemampuan kanggo nggunakake kauntungan komparatif lan kompetitif.

Entuk a tetanen berkelanjutan lan ekologis, njaga keamanan pangan lan ngasilake bahan bakar hayati sing akeh banget sajrone jangka panjang yaiku sawetara tantangan sing kudu diraih Brasil lan negara-negara pamilih bahan bakar alternatif kanggo njaga keseimbangan ekonomi, sosial lan lingkungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   sisih ngandika

    Sajrone proses evolusi, manungsa wis nguwasani alam, dheweke wis dadi sumber panganan lan energi. Luwih saka 20000 taun kepungkur, dheweke ngerti yen dheweke bisa nggunakake kayu lan tanduran garing kanggo masak panganan lan menehi panas nalika hawa adhem. Proses iki alami amarga ora ngowahi substansi energi, ekologis lan keseimbangan lingkungan. Sajrone revolusi industri ing endi, kanggo manungsa, salah sawijining masalah sing bisa nyebabake kepunahan diwiwiti, amarga sajrone sawetara taun kepungkur, kerusakan sing disebabake karo alam wis saya katon, mung kudu dipikir ing sekitar kita ngerti yen ana sing salah. Ketidakseimbangan sing disebabake ora utamane lingkungan, nanging uga kalebu aspek sosial, eksploitasi sumber daya sing berlebihan bakal dadi puncak musnah kita, saiki manungsa minangka spesies ngadhepi kahanan sing angel banget, sumber energi sing dipercaya dadi Unlimited saiki Mung butuh sawetara taun supaya entek. Tenaga fosil sing diarani saiki ngalami kekurangan, sing bakal nyebabake, kaya samesthine, salah sawijining krisis ekonomi sing paling tragis ing jaman saiki. Ing saindenging jagad, utamane negara-negara miskin, bakal nemoni pirang-pirang bencana, rega produk bakal mundhak nganti level sing ora dikarepake lan jagad iki bakal ngalami paceklik sing paling parah. Sistem ekonomi saiki sing mrentah ing pirang-pirang negara pungkasane bakal dadi generator krisis iki, kayadene omah kertu sing bakal cepet-cepet tiba. Amarga globalisasi sing nyawiji saben negara karo saindenging jagad, kabeh bakal kena cara siji utawa liyane lan sawetara uga luwih kuwat tinimbang liyane. Penting banget kanggo negara utawa negara kanggo ngetrapake kabijakan energi jangka panjang sing mbebasake ketergantungan marang sumber fosil, utamane minyak. Sumber energi sing ora konvensional nduweni peranan penting banget. Ana akeh energi sing kasedhiya ing planet kita, energi srengenge dhewe ngasilake 15 kali energi sing dikonsumsi sajrone sedina. Sumber energi iki lan akeh liyane kayata angin, laut lan biomassa bisa dadi solusi kanggo bencana iki. Nanging tanpa kabijakan sing jelas, ora bisa diarepake, contone, Brasil, nutupi 50% konsumsi energi kanthi energi terbarukan, umume biofuel. Brasil wis ngerti sadurunge yen negara bisa makmur kanthi nggunakake sumber daya alam lan sumber daya sing bisa dianyari kanthi cara sing cocog. Nggumunake yen meh 90% konsumsi energi asale saka minyak, 7% saka energi nuklir lan mung 3% sing ditutupi energi sing ora bisa dianyari, amarga ora bakal kaget banget para pengusaha minyak, amarga sumber energi Ora Konvensional ora ngasilake bathi gedhe, uga minyak.