Efek longsor kemungkinan keluhan babagan pemotongan sing bisa dianyari

california ngasilake akeh energi surya

Mantan bank umum Jerman WestLB, wis dadi entitas pungkasan sing nuntut tuntutan ukum marang Kerajaan Spanyol sadurunge ICSID (Pusat Penyelesaian Penyelesaian Investasi Internasional) dening potongan tenaga energi terbarukan sing ditindakake dening Pamrentah PP.

Kanthi iki, wis ana luwih saka 30 arbitrasi nglawan negara kita ing macem-macem organisasi internasional kanggo tuntutan hukum sing diajukake dening investor asing ing Spanyol: siji, sadurunge Uncitral (Komisi PBB); telu, sadurunge Institut Arbitrasi Kamar Dagang Stockholm, lan 28 sadurunge ICSID (Bank Dunia).

Wiwit tuntutan hukum pertama, sing diajukake 6 taun kepungkur, nglawan reformasi sektor sing ditindakake pamrentah Zapatero nganti saiki, mung telung arbitrase sing wis dirampungake. Loro ing Stockholm, disenengi kanggo negara kita, lan siji ing ICSID, sing paling anyar lan liya-liyane kaya komentar ing kaca web iki, luwih seneng dana investasi Eiser.

ICSID ngutuk Spanyol ing Mei pungkasan denda 128 yuta euro, ditambah bunga, amarga kerusakan sing disuda saka premi telung tanduran termal surya dununge ing sisih kidul Spanyol.

energi surya

Multiple nglereni tanpa ganti rugi

Miguel Angel Martinez-Aroca, presiden Anpier (Asosiasi Produsen Energi Photovoltaic Nasional), negesake manawa ana rong nuansa penting sing mbedakake loro penghargaan Pengadilan Stockholm saka ICSID. "Ing tangan siji, kasus Stockholm nuduhake reformasi sektor sing disetujoni dening pamrentah sosialis Rodríguez Zapatero lan ICSID kanggo reformasi PP paling anyar.

Ing pihak liyane, lan sing paling penting, pamrentah Zapatero menehi ganti rugi telung taun pemotongan karo limang taun maneh sing tetep dibayar, yaiku ganti rugi luwih unggul tinimbang ngethok. Nanging, Pamrentah Rajoy durung nemtokake ganti rugi amarga potongan kasebut dhuwur banget.

Pak Martínez nambahake, Konflik sing bisa dianyarake ndadekake Spanyol dadi salah siji saka telung negara ing jagad iki sing duwe tuntutan gedhe. Lan sing luwih penting, Negara bisa uga kudu menehi ganti rugi kanthi total 7.000 yuta yen arbitrase liyane setuju karo para investor. "Iki bakal ndadekake negara kita duwe gambar sing nuwun."

Kanggo bagean kasebut, Menteri Energi, Pariwisata lan Agenda Digital, Álvaro Nadal, wis umum ujar manawa kompensasi kasebut dheweke ora kuwatir banget, amarga bakal tetep luwih murah tinimbang tabungan sing digawe dening reformasi sektor listrik.

Sawise arbitrase ICSID sing ngutuk Karajan Spanyol dhendha 128 yuta, Pamrentah wis nyetujoni undang-undang sing bakal keluwihane sistem listrik digunakake kanggo mbayar akeh ora apa-apa kaya mbesuk.

rajoy lan esteban

Keputusan iki ora disenengi babar pisan ing sektor kasebut, sawise defisit rolas taun, sistem kasebut nglumpukake wiwit 2014 luwih saka 1.130 yuta nganti 2016. Miturut sawetara organisasi, «Nggunakake surplus sektor kanggo mbayar ganti rugi kanggo pemotongan investor internasional pancen ora disesali.

Saliyane, ing konflik iki ana paradoks serius manawa investor Spanyol ora bisa mbalekake investasi sing digawe ing pabrik terbarukan amarga Pengadilan Konstitusi lan Pengadilan Tinggi wis menehi alesan kanggo pamrentahNalika investor asing ing tanduran sing padha bisa nampa ganti rugi amarga arbitrase internasional (sing mung bisa digunakake dening entitas asing).

Ombudsman kanggo nylametake

Kahanan kasebut dikritik dening klompok wong sing kena pengaruh sadurunge Ombudsman, sing menehi saran supaya Pamrentah "nggunakake langkah-langkah sing dibutuhake supaya investor Spanyol ing energi fotovoltaik sing wis ndeleng potongan gaji ora nampa perawatan sing luwih ala tinimbang para investor saka negara-negara sing mlebu ing negara kasebut. Prajanjian ing Piagam Energi.

Kajaba iku, kudu nggawe mekanisme sing dianggep trep kanggo menehi ganti rugi kanggo korban tunggal sing diwenehake karyawan kanggo karyawan. Investor Spanyol".

Bahan LPP kanggo panel surya

ICSID

Babagan arbitrase internasional, kudu dielingake yen prosese alon banget lan resolusi kasebut final. Ing kasus ICSID, 27 saka 28 kasus wis nunjuk pengadilan sing gegandhengan, dibentuk dening presiden lan loro wasit, siji sing dipilih dening saben partai. Katelu saka negara sing beda lan beda. Biaya arbitrase ICSID paling anyar, sing menehi alesan kanggo Eiser Inggris, udakara meh 900.000 euro, sing 255.000 padha karo presiden pengadilan, American John Crook, 163.000 euro kanggo arbitrator Bulgaria Alexandrov, sing mbela penggugat, lan 114.000 kanggo wong New Zealand McLachlan, sing mbela kepentingan Kerajaan Spanyol.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.