Bioplastik digawe saka wulu pitik

El plastik Iki minangka salah sawijining bahan sing paling akeh digunakake ing donya. Ana macem-macem produk sing digawe saka plastik sing digawe adhedhasar petroleum.

Nanging ing sawetara dasawarsa, minyak bakal entek lan regane bakal dadi luwih larang, mula ora bisa digunakake kanggo nggawe plastik maneh. Amarga alasan iki, macem-macem opsi ditliti lan dikembangake kanggo digawe bioplastik kanggo ngganti sing digawe adhedhasar minyak bumi.

Dheweke golek bahan baku sing murah, yaiku ekologis lan biodegradable saengga sampah ora dadi masalah.

Ing Universitas Nebraska-Lincoln lagi nyelidiki kemungkinan ngasilake bioplastik adhedhasar wulu pitik. Barang iki minangka sampah industri panganan amarga ora digunakake.

Peneliti seneng karo bulu amarga ngemot protein sing dikenal minangka keratin sing nduweni kualitas kayata kuat lan awet.

Proses pikantuk bioplastik iki kalebu nindakake perawatan panas kanggo ngresiki, banjur diencerke nganti diowahi dadi bubuk bubuk. Banjur ditambahake sawetara bahan kimia supaya keratin kasebut dadi polimer.

Bahan sing dipikolehi bisa digawe panas, mula bisa digunakake kanggo macem-macem panggunaan lan bentuk kayata plastik tradisional.

Fitur positif liyane yaiku bisa didaur ulang kaping pirang-pirang lan biodegradable mula pancen ramah lingkungan.

Jinis panaliten iki penting banget amarga minyak utawa minyak mengko bakal ora digunakake maneh kanthi pirang-pirang produk. Dadi alternatif kudu digoleki amarga produk sing digawe saka plastik dibutuhake.

Ana macem-macem kemungkinan pangembangan bioplastik kanthi macem-macem bahan, sing angel yaiku bahan baku sing akeh lan biayane produksi irit amarga produk plastik murah.

SUMBER: Blog ijo


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.