Biomethane

biomethane

Kaya dene manungsa sing golek sumber energi sing bisa dianyarake kanggo digunakake minangka alternatif bahan bakar fosil, lair biofuel. Salah sijine yaiku biomethane. Biomethane muncul saka biogas, sing dipikolehi amarga macem-macem macem-macem substrat. Nanging, kanggo nggunakake biogas iki, kudu diresiki. Mangkene lair biomethane.

Ing kene kita critakake babagan biofuel iki.

Apa sing diarani biomethane lan kepiye cara ngasilake

produksi biogas

Sampeyan kudu nganalisa pentinge sumber energi alternatif kanggo energi sing ora bisa dianyari, wiwit polusi udara saya parah akibat saka perubahan iklim. Kita mbaka sethithik kudu pindhah menyang transisi energi sing sumber energi asale saka macem-macem asal lan entuk campuran sing luwih lengkap ing endi energi terbarukan sing penting banget.

El biogas Iki minangka salah siji sing diproduksi saka macem-macem landasan biologis. Kita bisa ndeleng mbentuk ing residu pertanian kayata tanduran, pupuk, jerami, lsp. Iki uga dibentuk ing lumpur limbah lan limbah organik liyane, domestik lan industri. Wis dingerteni manawa produksi biogas kalebu limbah limbah sing dikontrol. Ing landfill kasebut, upaya kanggo nyelehake macem-macem lapisan kanggo ngubur sampah lan nggawe pipa kanggo mbentuk maneh hawa sing diasilake ing dekomposisi sampah kasebut. Gas iki diarani biogas.

Nanging, biogas iki ora bisa digunakake nalika dibentuk, nanging luwih dhisik kudu diresiki. Ayo goleki asal usul biogas kanggo ngerti asale biomethane. Produksi biogas dibentuk saka asil pencernaan anaerob. Iki tegese, yen ora ana oksigen. Ana akeh bakteri sing tumindak ngrusak bahan organik lan ora mbutuhake oksigen. Liwat proses kasebut, gas energetik sing durung ditambani pisanan muncul.

Komposisi gas iki antara 50 lan 75% metana lan sisane CO2 lan jumlah uap banyu, nitrogen, oksigen, lan hidrogen sulfida. Gas primer iki sing wis digawe bisa ngekstrak uap banyu sing saliyane komponen cilik sing bisa ngasilake panas lan listrik.

Nanging, kanggo nggunakake biogas kanthi cara apa wae, kayata injeksi menyang jaringan gas alam utawa digunakake minangka bahan bakar ing kendaraan, kudu ngliwati proses pemurnian sadurunge. Proses kasebut kalebu ngilangi karbon dioksida ing komposisine, mula umume gas dadi metana. Paling Biasane, gas scrubbed ngemot 96% metana lan memenuhi standar tartamtu kanggo digunakake kaya gas alam.

Wiwit nalika gas duwe komposisi iki, mula wis diarani biomethane.

Dianggo lan kesinambungan

mobil nganggo biomethane

Kaya sing wis kasebut sadurunge, biomethane minangka alternatif sing bisa dianyari kanggo bahan bakar fosil. Komposisine lan tenaga energi padha banget karo gas alam. Mula, digunakake kanggo tujuan sing padha. Biomethane bisa disuntikake menyang jaringan gas lan digunakake minangka gas alam kanthi proporsi sing beda utawa digunakake dadi bahan bakar ing kendaraan.

Produksi gas iki luwih lestari, amarga macem-macem bahan baku digunakake. Iki ndadekake ciri lingkungane beda-beda, nanging nggunakake luwih apik tinimbang sumber bahan bakar fosil. Sajrone produksi ora ana kontaminasi lan, sanajan sajrone nggunakake, saldo total luwih murah tinimbang yen nggunakake gas alam konvensional. Kajaba iku, biomethane bisa dianyari liwat wektu.

Nalika nggunakake pencernaan, kayata pupuk organik lan perbaikan lemah, pangeluaran biaya produksi pupuk mineral liyane bakal entuk. Kanthi cara iki, kita ngindhari emisi sing ana gandhengane karo produksi. Kita bali menyang titik sadurunge, total keseimbangan emisi luwih murah. Kanggo menehi ide, kira-kira yen nggunakake pencernaan tinimbang pupuk mineral Emisi CO13 per ton bisa dikurangi nganti 2 kg.

Kaluwihan saka panggunaan

produksi biomethane

Kaya sing wis dingerteni, biomethane minangka pilihan energi alternatif sing apik kanggo sing ora bisa dianyari. Ana sawetara kaluwihan sing ditawakake gas iki. Khusus, salah sawijine yaiku produk sing bisa digunakake saka sudut pandang komersial. Bisa digunakake ing infrastruktur sing wis ana kanggo gas alam tanpa prelu mbangun sing anyar. Para ilmuwan negesake manawa teknologi pemurnian disetujoni lan berkelanjutan.

Babagan kaluwihan panggunaan kasebut, nyumbang kanggo nggayuh tujuan iklim amarga nyuda total emisi CO2. Iki ndadekake peningkatan kualitas udara lan menehi kamardikan energi sing luwih gedhe. Kanthi kamardikan energi sing luwih gedhe, kita ora kudu gumantung karo tuku energi saka negara liya amarga kita bisa ngasilake dhewe.

Keuntungan liyane yaiku proyek sing digawe sajrone produksi lan panggunaan biomethane ing wilayah pertanian lan kanthi bahan bakar hemat energi.

Kepiye cara ngasilake biomethane ing Eropa

Ana 15 negara kagungane Uni Eropa sing ngasilake lan nggunakake biomethane. Umume biomethane iki digunakake kanggo ngasilake panas lan listrik. Panganggone transportasi luwih penting lan ndadekake luwih akeh papan ing pasar. Contone, ing Swedia kita nemokake biomethane minangka bahan bakar kanthi persentase panggunaan sing luwih dhuwur tinimbang gas alam. Jerman uga nambah panggunaan gas iki kanthi pirang-pirang taun.

Diperkirakan, ing taun 2020, volume biogas produktif bakal luwih saka 14 milyar meter kubik, sing padha karo gas alam. Volume biomethane iki ora bakal duwe pengaruh negatif ing lahan pertanian sing digunakake kanggo produksi panganan lan panganan. Ing rotasi panen lan daur ulang nutrisi ing ekosistem, produktivitas nambah amarga panggunaan pencernaan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan biomethane lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.