Sampeyan kudu ngerti babagan energi bioenergi utawa biomassa

biomassa

Ing artikel sadurunge aku ngomong energi panas bumi lan aku menehi komentar manawa energi terbarukan sing ana ing jagad iki, ana sawetara sing luwih dikenal lan digunakake, kayata energi surya lan angin, lan liyane sing kurang dikenal (kadang meh ora dingerteni) kayata energi panas bumi lan sing saka biomassa.

Energi biomassa utawa uga diarani bioenergi iku kurang dingerteni lan digunakake tinimbang jinis energi terbarukan liyane. Ing kiriman iki kita bakal ngerti kabeh sing ana gandhengane karo jinis energi terbarukan lan panggunaan sing bisa digunakake.

Apa sing diarani energi biomassa utawa bioenergi?

Energi biomassa minangka jinis energi terbarukan sing dipikolehi lumantar pembakaran senyawa organik sing dipikolehi liwat proses alami. Iki minangka sisa-sisa organik kayata sisa pruning, watu zaitun, cangkang kacang, sisa kayu, lsp. Sing asale saka alam. Sampeyan bisa ujar manawa sampah alam.

sampah biomassa

Sisa organik iki diobong dening pembakaran langsung utawa bisa diowahi dadi bahan bakar liyane kaya alkohol, metanol utawa minyak, mula kita entuk energi. Kanthi sampah organik kita uga bisa entuk biogas.

Sumber liyane kanggo entuk bioenergi

Karakteristik utama bioenergi yaiku jinis energi terbarukan lan, mulane, sustainable kanggo masyarakat lan konsumsi energi. Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, energi iki dipikolehi liwat pembakaran macem-macem jinis sampah, apa alas utawa pertanian, sing ora digunakake babar pisan. Nanging, kita bakal ngerti jinis sumber biomassa sing digunakake kanggo generasi bioenergi lan apa sing digunakake:

  • Bioenergi bisa dipikolehi liwat taneman energi sing khusus dienggo. Iki minangka sawetara spesies tanduran sing nganti saiki ora nate duwe fungsi nutrisi utawa kanggo urip manungsa, nanging minangka produsen biomassa sing apik. Pramila kita nggunakake jinis tanduran iki kanggo produksi bioenergi.
  • Bioenergi uga bisa dipikolehi kanthi beda kegiatan eksploitasi alas, nalika residu alas ora bisa digunakake utawa didol kanggo fungsi liyane. Ngresiki residu alas iki duwe kaluwihan, kajaba menehi kontribusi kanggo reresik dhaerah lan produksi energi berkelanjutan, ngindhari kemungkinan kebakaran amarga kobongan sisa-sisa.

residu pertanian kanggo biomassa

  • Sumber sampah liyane kanggo produksi bioenergi bisa nggunakake llimbah proses industri. Iki bisa saka toko pertukangan utawa pabrik sing nggunakake kayu minangka bahan baku. Uga asale saka sampah sing dibuwang kayata jugangan zaitun utawa cangkang almond.

Kepiye cara ngasilake energi biomassa?

Energi sing dipikolehi liwat sisa organik diprodhuksi liwat pembakaran. Pembakaran iki kedadeyan ing ketel sing bahane kobong sithik-sithik. Prosedur iki ngasilake awu sing bisa digunakake mengko lan digunakake minangka kompos. Akumulator uga bisa diinstal supaya bisa nyimpen panas sing digawe kanthi gedhe lan bisa nggunakake energi kasebut mengko.

Ketel biomassa

Ketel biomassa

Produk utama asale saka biomassa

Kanthi sampah organik, bahan bakar kayata:

  • Biofuel: Iki dipikolehi saka titah organik kewan lan tanduran. Sifat sisa-sisa kasebut bisa dianyari, yaiku, terus diproduksi ing lingkungan lan ora entek. Panganggone bahan bakar biologis bisa ngganti bahan bakar fosil sing dipikolehi saka minyak. Kanggo entuk biofuel, spesies kanggo pertanian, kayata jagung lan singkong, utawa tanduran oleaginous kayata kedele, kembang srengenge utawa telapak tangan bisa digunakake. Spesies alas kayata kayu putih lan pinus uga bisa digunakake. Kauntungan lingkungan nggunakake biofuel yaiku siklus karbon sing ditutup. Kanthi tembung liya, karbon sing dipancarkan sajrone pembakaran bahan bakar hayati sadurunge wis diserap dening tanduran sajrone tuwuh lan produksi. Sanajan saiki lagi dirembug amarga keseimbangan CO2 sing diserep lan dipancarkan ora seimbang.

biofuel

  • Biodiesel: Iki minangka biofuel cair alternatif sing diprodhuksi saka sumber daya terbarukan lan domestik kayata minyak nabati utawa lemak kewan. Ora ngemot minyak bumi, biodegradable lan ora beracun amarga bebas saka senyawa belerang lan karsinogenik.
  • Bioethanol: Bahan bakar iki diprodhuksi minangka asil fermentasi lan distilasi pati sing ana ing biomassa, sing sadurunge diekstraksi kanthi proses enzimatik. Iki dipikolehi liwat bahan baku ing ngisor iki: pati lan sereal (gandum, jagung, rye, singkong, kentang, beras) lan gula (molase tebu, molase bit, sirup gula, fruktosa, whey).
  • Biogas: Gas iki minangka produk dekomposisi anaerobik bahan organik. Ing TPA sing dikubur, biogas diekstraksi liwat sirkuit pipa kanggo nggunakake energi mengko.

Apa sing digunakake biomassa lan apa konsumsi ing wilayah kita?

Umume lan luwih kurang padha karo energi panas bumi, biomassa digunakake kanggo ngasilake panas. Ing level industri, kita bisa nemokake panggunaan panas kasebut kanggo ngasilake energi listrik, sanajan luwih rumit lan larang. Kanggo njupuk kauntungan saka panas sing digawe dening pembakaran sampah organik, boiler biomass dipasang ing omah supaya dadi panas lan uga dadi panas banyu.

Ing wilayah kita, Spanyol ana ing nomer papat ing negara sing nggunakake biomassa paling dhuwur Spanyol minangka pimpinan Eropa ing produksi bioethanol. Statistik nuduhake manawa biomassa ing Spanyol tekan meh 45% produksi energi terbarukan. Andalusia, Galicia lan Castilla y León minangka komunitas otonom kanthi konsumsi paling dhuwur amarga ana perusahaan sing ngonsumsi biomassa. Évolusi konsumsi biomassa ngasilake opsi teknologi anyar lan saya dikembangake kanggo digunakake ing produksi energi listrik.

Ketel biomassa lan operasine

Ketel biomassa digunakake minangka sumber energi biomassa lan kanggo ngasilake panas ing omah lan bangunan. Dheweke nggunakake bahan bakar alami kayata pelet kayu, jugangan zaitun, residu alas, cangkang kacang, lsp. Iki uga digunakake kanggo panas banyu ing omah lan bangunan.

Operasi kasebut padha karo boiler liyane. Ketel kasebut ngobong bahan bakar lan ngasilake semangat horisontal sing mlebu sirkuit banyu ing penukar panas, saengga entuk banyu panas kanggo sistem kasebut. Kanggo ngoptimalake panggunaan ketel lan sumber daya organik kayata bahan bakar, akumulator bisa dipasang sing nyimpen panas sing diproduksi kanthi cara sing padha karo panel surya.

Ketel biomassa

Ketel biomassa kanggo bangunan. Sumber: http://www.solarsostenible.org/tag/calderas-biomasa/

Kanggo nyimpen sampah organik sing bakal digunakake dadi bahan bakar, dandang kudu wadhah kanggo disimpen. Saka wadhah kasebut, kanthi nggunakake sekrup utawa feeder sedhot, banjur nggawa menyang ketel, ing endi pembakaran. Pembakaran iki ngasilake awu sing kudu dikosongi kaping pirang-pirang taun lan nglumpukake asbak.

Jinis ketel biomassa

Nalika milih jinis ketel biomassa sing bakal dituku lan digunakake, kita kudu nganalisa sistem panyimpenan lan sistem transportasi lan penanganan. Sawetara ketel ngidini ngobong luwih saka siji jinis bahan bakar, dene liyane (kayata ketel pelet) mung ngidini siji jinis bahan bakar bisa kobong.

Boiler sing ngidini ngobong luwih saka siji kebutuhan bahan bakar kapasitas panyimpenan tambah amarga ukurane luwih gedhe lan kuwat. Iki biasane kanggo panggunaan industri.

Ing sisih liyane, kita nemokake dhewekeminangka ketel pelet sing paling umum kanggo kekuwatan medium lan digunakake kanggo dadi panas lan banyu panas domestik nggunakake akumulator ing omah nganti 500 m2.

Kaluwihan nggunakake energi biomassa

Antarane kaluwihan sing ditemokake nggunakake biomassa minangka energi sing diduweni:

  • Iki minangka energi terbarukan. Kita ngomong babagan panggunaan sampah sing digawe alami kanggo ngasilake energi. Pramila kita duwe sumber energi sing ora bisa entek, amarga alam ngasilake jinis sampah kasebut kanthi terus-terusan.
  • Nyuda emisi gas omah kaca. Kaya sing wis kasebut sadurunge, emisi sing diprodhuksi sajrone pembakaran sadurunge wis diserap dening panen nalika tuwuh lan produksi. Saiki kontroversial, amarga keseimbangan CO2 sing dipancarkan lan diserep ora seimbang.
Tanduran biomas

Tanduran pangobatan biomassa. Sumber: http://www.fundacionsustrai.org/incineracion-biomasa

  • Regane pasar regane murah. Panggunaan energi sing ana ing biomassa pancen ekonomi yen dibandhingake karo bahan bakar fosil. Biasane regane kurang luwih katelu.
  • Biomassa minangka sumber akeh ing saindenging jagad. Ing meh kabeh panggonan ing planet iki, sampah digawe saka alam lan bisa digunakake. Kajaba iku, umume, prasarana gedhe ora prelu nggawa sampah kasebut nganti tekan pembakaran.

Kerugian nggunakake energi biomassa

Kerugian nggunakake energi iki sithik, nanging kudu dipikirake:

  • Ing sawetara wilayah, amarga ekstraksi biomassa sing luwih angel, bisa larang. Iki uga biasane kedadeyan ing proyek-proyek pemanfaatan sing nglibatake koleksi, pangolahan lan panyimpenan sawetara jinis biomassa.
  • Wilayah gedhe dibutuhake kanggo proses sing digunakake kanggo entuk energi biomassa, utamane kanggo panyimpenan, amarga residu cenderung kurang kerapatan.
  • Kadhangkala panggunaan energi iki bisa nyebabake kerusakan ekosistem utawa fragmentasi amarga kegiatan koleksi biomassa lan perubahan ruang alam kanggo entuk sumber daya.

Kanthi ide kasebut, sampeyan bisa duwe visi sing luwih jembar babagan jinis energi terbarukan iki. Nanging, ing acara liyane, aku bakal ngandhani luwih akeh babagan jinis ketel biomassa, operasine, jinis lan kaluwihan, lan kontroversi kasebut babagan emisi menyang atmosfer.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.