Évolusi biomassa ing Spanyol

Biomass minangka salah sawijining sumber daya sing bisa dianyari masa depan lan potensi sing luwih gedhe ing negara kita, amarga kita duwe cara kanggo ngasilake: sumber daya pertanian, kehutanan… Nanging, kita isih adoh saka level sing dikarepake lan ora ngeksploitasi kaya sing bisa. Ngopo Kita ing ngendi?

Untunge, biomassa saiki saya akeh lan duwe masa depan janjeni banget. Iki dibayangke ing data saka AVEBIOM Biomass Observatory, sing diandharake ing ngisor iki.

 

Biomassa

Nanging luwih dhisik, kita bakal nemtokake apa sing kalebu energi terbarukan iki. Sing diarani biomassa yaiku bahan organik utawa industri sing digunakake kanggo ngasilake energi terbarukan asale saka panggunaan proses pembakaran perkara sing padha. Biasane, biomassa digawe karo zat saka makhluk urip utawa sisa lan residu. Bisa digawe saka godhong, lebu kayu, lebu, lan liya-liyane.

biomassa
Nerangake kanthi cara sing sederhana, yen kanggo petani nyingkirake residu panen mesthi dadi masalah, panggunaan biomassa minangka cara metu, amarga kabeh sampah iki bisa digunakake kanggo ngasilake listrik, ing tingkat domestik utawa industri. Produk saka biomassa sing digunakake kanggo tujuan energi diarani biofuel, lan bisa dadi padhet (kanggo tujuan termal lan listrik) utawa cair (biofuel). Saiki sampeyan bisa nggunakake energi saka biomassa kanthi macem-macem cara, saka tanduran pembangkit listrik lan panas nganti aplikasi lalu lintas lan transportasi.

Sabanjure kita bakal ndeleng grafik sing beda-beda, sing nuduhake evolusi telu faktor utama sektor energi: perkiraan tenaga ing kW, jumlah instalasi lan energi sing digawe ing GWh. Sumber data sing digunakake yaiku web khusus ing sektor iki: www.observatoriobiomasa.es.

Apa Observatoriobiomasa.es?

La Asosiasi Spanyol kanggo Valorisasi Energi Biomassa (AVEBIOM) nggawe situs web iki ing taun 2016 dadi nggawa data biomassa lan perkiraan kanggo akeh wong, kanthi tujuan utama kanggo nggabungake, ing platform sing padha, informasi babagan panggunaan biomassa termal ing Spanyol.

Thanks kanggo data AVEBIOM dhewe lan sing diwenehake dening National Boiler Biomass Observatory lan Indeks Harga Biofuel, saliyane kolaborasi perusahaan lan entitas ing sektor biomassa, bisa ngasilake evolusi, mbandhingake lan menehi data lan prakiraan.

Grafik 1: Évolusi nomer instalasi biomassa ing Spanyol

Conto sing jelas babagan ledakan teknologi iki yaiku nambah nomer instalasi jinis energi terbarukan iki.

Data paling anyar sing kasedhiya nuduhake manawa ing 2015 ana 160.036 instalasi ing Spanyol. Tambah 25 poin persentase dibandhingake taun sadurunge, ing endi angka kasebut mung luwih saka 127.000.

8 taun kepungkur, ora ana 10.000 instalasi lan ing 2015 wis ngluwihi 160.000, jelas yen evolusi lan paningkatan biomassa ing negara kita yaiku kasunyatan sing bisa diverifikasi lan katon jelas.

Ketel

ketel biomassa kanggo omah

Kita kelingan yen ketel kasebut digunakake minangka sumber energi biomassa lan kanggo ngasilake panas ing omah lan bangunan. Dheweke nggunakake sumber energi bahan bakar alami kayata pelet kayu, jugangan zaitun, residu alas, cangkang kacang, lsp. Iki uga digunakake kanggo panas banyu ing omah lan bangunan.

Grafik 2: Évolusi perkiraan tenaga biomassa ing Spanyol (kW)

Konsekuensi sing jelas saka kenaikan jumlah instalasi yaiku kenaikan perkiraan daya.

Total listrik sing dipasang ing Spanyol yaiku 7.276.992 kW ing 2015. Mbandhingake karo periode sadurunge, total tenaga sing diinstal tambah 21,7% dibandhingake 2014, ing ngira kW mung kurang saka 6 yuta.

Kaya sing bisa dideleng ing grafik, nambah bobot biomassa ing metrik iki tuwuh saka cara pancet liwat taun.

Wutah sing dialami saka total tenaga sing dipasang saka 2008 nganti data pungkasan sing disedhiyakake ing 2015 yaiku 381%, wiwit 1.510.022 kW nganti luwih saka 7.200.000.

Grafik 3: Evolusi energi sing digawe ing Spanyol (GWh)

  

Kanggo ngrampungake grafik, kita bakal nganalisa evolusi sajrone 8 taun kepungkur saka energi sing digawe dening energi iki ing Spanyol.

Kaya rong metrik sadurunge, tuwuh terus-terusan sajrone taun 2015, kanthi 12.570 GWh, taun kanthi volume GWh paling dhuwur. 20,24% luwih saka ing taun 2014. Tambah energi sing digawe biomass wiwit taun 2008 yaiku 318%.

Integrasi biomassa ing antarane sumber energi utama ing negara kasebut terus maju. Kanggo ndeleng kanthi cetha evolusi sing positif mung deleng data 2008.

Ing periode kasebut ana 9.556 panginstalan sing ngasilake kira-kira energi 3.002,3 ​​GWh kanthi perkiraan daya 1.510.022 Kw lan ing 2015, pungkasan data kasedhiya, wis nambah dadi 12.570 GWh energi sing diasilake, instalasi 160.036 lan 7.276.992 Kw perkiraan daya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.