Sampeyan kudu ngerti babagan biogas

biogas

Ana macem-macem sumber energi terbarukan kajaba sing kita kenal minangka angin, solar, panas bumi, hidrolik, lsp. Dina iki kita bakal nganalisa lan sinau babagan sumber energi sing bisa dianyari, bisa uga ora dikenal minangka liyane, nanging duwe kekuwatan sing gedhe. Babagan biogas.

Biogas minangka gas sing kuat sing diekstrak saka sampah organik. Saliyane akeh mupangate, minangka wujud energi sing bersih lan bisa dianyari. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan biogas?

Karakteristik biogas

Biogas minangka gas sing digawe ing lingkungan alami utawa ing piranti tartamtu. Iki minangka asil reaksi biodegradasi saka bahan organik. Biasane diproduksi ing TPA amarga kabeh cacat bahan organik sing disimpen. Nalika bahan organik kasebut kena pengaruh agen eksternal, tumindak mikroorganisme kayata bakteri methanogenik (bakteri sing muncul nalika ora ana oksigen lan feed gas metana) lan faktor liyane bakal ngrusak.

Ing lingkungan kasebut sing ora ana oksigen lan bakteri kasebut mangan bahan organik, produk sampah yaiku gas metana lan CO2. Mula, komposisi biogas iku campuran saka 40% lan 70% metana lan sisane CO2. Uga duwe proporsi gas liyane kayata hidrogen (H2), nitrogen (N2), oksigen (O2) lan hidrogen sulfida (H2S), nanging ora dhasar.

Cara ngasilake biogas

produksi biogas

Biogas diproduksi kanthi dekomposisi anaerobik lan migunani banget kanggo ngobati sampah biodegradable, amarga ngasilake bahan bakar regane dhuwur lan ngasilake efluen sing bisa ditrapake minangka kondisioner lemah utawa kompos umum.

Kanthi gas iki tenaga listrik bisa diasilake kanthi maneka cara. Kapisan nggunakake turbin kanggo mindhah gas lan ngasilake listrik. Liyane yaiku nggunakake gas kanggo ngasilake panas ing oven, kompor, pengering, ketel utawa sistem pembakaran liyane sing mbutuhake gas.

Amarga diasilake minangka asil saka bahan organik sing wis bosok, dianggep minangka jinis energi terbarukan sing bisa ngganti bahan bakar fosil. Kanthi iki, sampeyan uga bisa entuk energi kanggo masak lan dadi panas kaya dene gas alam. Kajaba iku, biogas disambungake karo generator lan nggawe listrik liwat mesin pembakaran internal.

Potensi energi

Ekstraksi Biogas ing TPA

Ekstraksi Biogas ing TPA

Supaya bisa diarani biogas duweni potensi kanggo ngganti bahan bakar fosil amarga pancen kudu duwe tenaga gedhe. Kanthi meter kubik biogas bisa ngasilake cahya nganti 6 jam. Lampu sing digawe bisa nganti padha karo bohlam 60 watt. Sampeyan uga bisa mbukak kulkas meter kubik sajrone sakjam, inkubator sajrone 30 menit, lan motor HP suwene 2 jam.

Mula, biogas dianggep gas sing kuat kanthi kapasitas energi sing luar biasa.

Sejarah Biogas

nggayuh biogas krasan

Sebutan pisanan sing bisa dideleng saka gas iki wiwit taun 1600, nalika sawetara ilmuwan ngenali gas iki minangka sing asale saka dekomposisi bahan organik.

Pirang-pirang taun, ing taun 1890, dibangun biodigester pertama sing diproduksi biogas lan ana ing India. Ing taun 1896 lampu-lampu ing Exeter, Inggris, didhukung dening gas sing dikoleksi saka pencernaan sing ngasilake fermentasi lumpur saka kutha kasebut.

Nalika rong perang donya rampung, pabrik-pabrik sing ngasilake biogas wiwit nyebar ing Eropa. Ing pabrik kasebut digawe biogas kanggo digunakake ing mobil nalika semana. Tangki Imhoff dikenal minangka sing bisa ngobati perairan limbah lan fermentasi bahan organik kanggo ngasilake biogas. Gas sing digawe digunakake kanggo operasi tanduran, kanggo kendaraan kotamadya lan ing sawetara kutha disuntikake menyang jaringan gas.

Difusi biogas diganggu dening akses gampang lan kinerja bahan bakar fosil lan, sawise krisis energi ing taun 70an, riset lan pangembangan biogas diwiwiti maneh ing kabeh negara ing saindenging jagad, sing luwih fokus ing negara-negara Amerika Latin.

Sajrone 20 taun kepungkur, pangembangan biogas duwe kemajuan penting amarga ditemokake babagan proses mikrobiologis lan biokimia sing tumindak lan amarga diselidiki prilaku mikroorganisme sing melu-melu kahanan anaerob.

Apa sing diarani biodigesters?

tanduran biogas

Biodigesters kalebu jinis kontainer tertutup, hermetik lan anti banyu ing endi bahan organik dilebokake lan diidini bisa bosok lan ngasilake biogas. Biodigester kudu ditutup lan hermetik saéngga bakteri anaerob bisa tumindak lan ngrusak bahan organik. Bakteri methanogenik mung tuwuh ing lingkungan sing ora ana oksigen.

Reaktor kasebut nduweni dimensi kapasitas luwih saka 1.000 meter kubik lan bisa digunakake ing kahanan suhu mesofilik (antara 20 lan 40 derajat) lan thermophilic (luwih saka 40 derajat).

Biogas uga diekstrak saka landfill, ing endi lapisan bahan organik diisi lan ditutup, lingkungan bebas oksigen digawe ing bakteri methanogenik ngrusak bahan organik lan ngasilake biogas sing diekstrak liwat tabung konduktif.

Keuntungan sing diduweni biodigester tinimbang fasilitas pembangkit listrik liyane yaiku pengaruh lingkungan sing kurang lan ora mbutuhake personel sing trampil. Kajaba iku, minangka produk sampingan saka bahan organik, pupuk organik bisa dipikolehi sing digunakake maneh kanggo pupuk pari ing tetanen.

Jerman, China lan India minangka sawetara negara pelopor kanggo ngenalake jinis teknologi kasebut. Ing Amerika Latin, Brasil, Argentina, Uruguay lan Bolivia nuduhake kemajuan sing penting sajrone kalebu.

Aplikasi Biogas saiki

panggunaan biogas saiki

Ing Amerika Latin, biogas digunakake kanggo ngobati meneng ing Argentina. Stillage minangka residu sing diasilake ing industrialisasi tebu lan ing kahanan anaerobik mudhun lan ngasilake biogas.

Jumlah biodigester ing jagad iki durung mesthi ditemtokake. Ing Eropa mung ana 130 biodigesters. Nanging, iki bisa digunakake kaya lapangan energi terbarukan liyane kayata surya lan angin, yaiku, nalika teknologi ditemokake lan dikembangake, biaya produksi mudhun lan reliabilitas generasi biogas saya apik. Mula, dipercaya manawa bakal duwe bidang pangembangan sing amba mbesuk.

Penerapan biogas ing deso penting banget. Tilas kasebut bisa ngasilake pupuk energi lan organik kanggo petani ing wilayah paling pinggiran sing duwe penghasilan luwih sithik lan akses sing angel menyang sumber energi konvensional.

Kanggo deso, teknologi wis dikembangake supaya bisa entuk pencernaan kanthi biaya minimal lan gampang diopeni. Energi sing kudu diprodhuksi ora akeh kaya ing wilayah kutha, mula ora kondisional yen efisiensine dhuwur.

Wilayah liya sing digunakake biogas saiki Yaiku ing sektor pertanian lan agro-industri. Tujuan biogas ing sektor kasebut yaiku nyedhiyakake energi lan ngatasi masalah serius amarga polusi. Kanthi biodigesters, kontaminasi bahan organik bisa dikontrol luwih apik. Biodigesters iki duwe efisiensi lan aplikasi sing luwih akeh, saliyane duwe biaya awal sing akeh, duwe sistem pangopènan lan operasi sing luwih kompleks.

Kemajuan anyar ing peralatan koogenerasi ngidini panggunaan gas sing luwih efisien kanthi luwih maju lan teknik fermentasi terus-terusan njamin pembangunan berkelanjutan ing bidang iki.

Nalika jinis teknologi iki dilebokake, wajib produk sing dibuwang menyang jaringan selokan kutha-kutha kalebu organik. Yen ora, operasi pencernaan bisa kena pengaruh lan produksi biogas angel. Iki wis kedadeyan ing sawetara negara lan biodigesters ditinggal.

Laku sing nyebar banget ing saindenging jagad iki yaiku TPA sanitary. Tujuan praktik iki yaiku yaiku ngilangi sampah sing akeh digawe ing kutha-kutha gedhe lan kanthi iki, kanthi teknik modern, sampeyan bisa ngekstrak lan ngresiki gas metana sing digawe lan puluhan taun kepungkur nggawe masalah serius. Masalah kayata pati vegetasi sing ana ing wilayah sing cedhak karo rumah sakit, ambune ora enak lan bisa uga bisa njeblug.

Kemajuan teknik ekstraksi biogas ndadekake akeh kutha ing jagad iki, kayata Santiago de Chile, nggunakake biogas minangka sumber daya ing jaringan distribusi gas alam ing pusat kutha.

Biogas ngarep-arep banget ing mbesuk, amarga energi terbarukan, energi sing bisa ngatasi masalah polusi lan perawatan sampah. Kajaba iku, nyumbang kanthi positif kanggo tetanen, menehi pupuk organik sampingan sing mbantu siklus urip produk lan kesuburan panen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ec Jorge Bussi ngandika

    Boas,
    Aku riset kanggo nggawe biodigester.
    Makarya ing peternakan babi kanthi 8000 endhas, aku butuh perusahaan sing duwe pengalaman babagan konstruksi biodigesters.
    Sampeyan bakal ngerti apa sing sampeyan lakoni.
    Tulus
    G.Bussi