Biogas diasilake saka residu tanduran sing nyerang

Bunga matahari Meksiko sing ngasilake biogas

Saiki ana macem-macem cara ngasilake energi liwat kabeh jinis sampah. Panggunaan sampah minangka sumber daya kanggo ngasilake energi minangka cara sing apik kanggo ngirit bahan baku lan mbantu mungkasi katergantungan karo bahan bakar fosil.

Bunga matahari Meksiko dianggep minangka tanduran invasi ing macem-macem wilayah ing Afrika, Australia, lan pulau-pulau liyane ing Samodra Pasifik. Peneliti saka rong universitas Nigeria wis ngupayakake panelitian sing promosi kasebut produksi biogas lan paningkatan efisiensi saka kotoran peternakan unggas lan kembang srengenge sing nyerang.

Gawe biogas lan tambahake efisiensi

njupuk kauntungan saka kotoran unggas

Ngasilake biogas saka kotoran unggas lan kembang srengenge Meksiko minangka ide sing apik, amarga ana rong masalah gedhe: perawatan residu pertanian lan ancaman kanggo spesies pribumi sing disebabake kembang srengenge Meksiko. Sadurunge, ing Nigeria lan China, riset wis ditindakake kanggo nggunakake biogas iki. Gagasan iki kanggo ngilangi invasi tanduran iki ing papan-papan sing ngalihake flora asli amarga loro peneliti universitas lan klompok khusus IUCN (Uni Internasional kanggo Konservasi Alam) nuduhake spesies invasi nuduhake manawa kembang srengenge kasebut mbebayani banget ing sawetara wong sing dilindhungi. wilayah alam.

Nigeria minangka salah sawijining negara sing paling kena pengaruh tanduran iki lan mulane dheweke ora mandheg golek alternatif kanggo mungkasi ekspansi. Kajaba iku, dheweke ora mung nyoba mungkasi tanduran iki nanging uga nyoba nggunakake sampah. Panaliten sing ditindakake dening universitas Landmark lan Kovenan, diterbitake ing jurnal kasebut Energi & Bahan Bakar, nuduhake manawa residu kembang srengenge iki duwe efisiensi gedhe ing produksi biogas. Iki kedadeyan amarga pencernaan co-sunflower Meksiko lan residu peternakan unggas kanthi perawatan sadurunge.

Efisiensi sing luwih gedhe kanthi pre-treatment

generasi biogas kanthi pre-treatment

Ana macem-macem cara ngasilake biogas. Biogas bisa digunakake kanggo ngasilake energi amarga nduweni nilai kalori sing dhuwur. Panaliten kasebut nyelidiki pra-perawatan sampah unggas lan sisa kembang matahari Meksiko menyang nambah panen produksi biogas luwih saka 50%. Kesimpulan saka panelitian nggambarake paningkatan 54,44% ing asil biogas sing asale saka eksperimen ing endi pre-treatment ditindakake lan dibandhingake karo sing sadurunge durung diobati.

Kanggo ngerteni manawa efisiensi nutupi energi sing digunakake ing pre-treatment, keseimbangan energi ditindakake. Ing saldo energi, energi sing mlebu ing sistem ditliti, uga sing dibutuhake kanggo kabeh proses produksi biogas, lan energi sing ninggalake sistem kasebut uga diukur. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngontrol total produksi lan panggunaan energi kapan wae.

Dadi, ing saldo energi sing ditindakake, diamati manawa energi bersih positif lan cukup kanggo menehi ganti rugi kanthi cukup kanggo energi termal lan listrik sing digunakake kanggo nindakake pre-perawatan termo-alkalin.

Elinga yen kotoran unggas bisa uga ana nutrisi, hormon, antibiotik lan logam abot sing diencerke ing lemah lan banyu. Kabeh iki bisa gawe kontaminasi lemah lan banyu nalika dibuwang. Pramila panggunaan bahan-bahan iki kanggo produksi biogas bisa dibenerake, sanajan dicathet manawa ora duwe bathi kanggo ngonversi dadi biogas. Supaya luwih efisien, bahan kasebut kudu dicampur karo bahan baku sayuran, kayata kembang srengenge Meksiko.

Pungkasan, ana uga tanduran invasi liyane ing negara liya kayata Meksiko utawa Taiwan sing ngrencanakake bakal malih dadi biofuel kayata etanol lan uga digunakake kanggo nyinaoni panggunaan biomethane.

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lazaro ngandika

    Wis banget migunani.Manungsane kurang budaya ekologis.Matur nuwun