Biofuel selulosa

Biofuel selulosa

Ana macem-macem jinis biofuel sing asale saka bahan baku sing bisa direnovasi. Dina iki kita bakal ngomong babagan biofuel selulosa. Bahan bakar jinis iki asale saka residu pertanian, kayu lan suket sing tuwuh kanthi cepet sing bisa diowahi dadi macem-macem bahan bakar bahan bakar kalebu bahan bakar jet.

Ing artikel iki, kita bakal njlentrehake babagan biofuel selulosik lan ciri khas sing ana.

Apa sing diarani biofuel selulosa

Selulosa

Kanggo masyarakat saiki, mesthine kudu jelas yen kita kudu metu saka bidang minyak. Ketergantungan bahan bakar fosil iki nyebabake risiko sing ora bisa ditoleransi tumrap keamanan nasional, ekonomi utawa lingkungan. Nanging, model ekonomi saiki ora nyetop panggunaan kasebut bahan bakar fosil. Kanggo nemokake sumber energi terbarukan sing anyar, kudu golek agen anyar sing bisa nyurung armada kendaraan global, amarga iki minangka sumber utama emisi gas omah kaca menyang atmosfer.

Sampeyan kanthi praktis bisa nyaring bahan bakar biofuel saka apa wae sing wis dadi sayuran. Generasi kaping pisanan asale saka biomassa sing bisa dipangan, umume jagung lan kedele, tebu lan bit, lan liya-liyane. Woh-wohan kasebut minangka woh-wohan sing luwih bisa digunakake ing alas biofuel potensial amarga teknik sing dibutuhake kanggo ngekstrak.

Sampeyan kudu dikandhani bahan bakar biofuel iki dudu solusi awet suwe-suwe. Sawijining lahan sing bisa ditanduri iku dibutuhake lan mung bahan bakar bakar sing bisa diproduksi kanggo nutupi 10% kabeh kebutuhan bahan bakar cair ing negara-negara maju. Kanthi nuntut panen sing luwih gedhe, pakan ternak dadi luwih larang lan regane sawetara panganan, sanajan ora sepira utawa kaya pers yen sampeyan percaya sawetara taun kepungkur. Sawise total emisi sing ana ing biofuel generasi pertama dipertanggungjawabake, mula ora bakal mupangate lingkungan kaya sing kita karepake.

Keseimbangan emisi gas omah kaca

Gula tebu

Kekurangan keseimbangan gas omah kaca ing atmosfer antarane panyerepan lan generasi bisa disuda nganggo biofuel generasi kaping pindho sing asale saka bahan selulosa. Bahan selulosa kasebut yaiku: residu kayu kayata ampas serbuk gergaji lan konstruksi, pertanian kayata gagang jagung lan jerami gandum. Uga ditemokake panen energi, yaiku tanduran sing tuwuh kanthi cepet lan duweni bahan ing gas utawa disebar khusus kanggo produksi biofuel.

Keuntungan utama sing ana ing tanduran energi kasebut yaiku regane sithik sajrone produksi. Mung akeh lan ora mengaruhi produksi panganan, sing penting banget digatekake. Umume panen energi bisa ditandur ing lahan marginal sing ora digunakake kanggo tani. Sawetara panenan willow sing bisa dianyari kanthi cepet, bisa ngrusak lemah nalika tuwuh.

Produksi biofuel selulosa

Bahan biofuel

Biomassa sing akeh bisa dipanen kanthi lestari kanggo produksi bahan bakar. Ana sawetara panliten sing negesake, paling ora, ing Amerika Serikat, paling ora 1.200 yuta ton biom selulosa garing bisa diproduksi saben taun tanpa nyuda biomassa sing kasedhiya kanggo konsumsi manungsa, ternak lan ekspor. Kanthi iki luwih saka 400.000 yuta liter biofuel bisa dipikolehi saben taun. Jumlah iki padha karo setengah saka konsumsi bensin lan solar saben taun ing Amerika Serikat.

Biomassa sing digawe iki bisa diowahi dadi jinis biofuel: etanol, bensin biasa, solar lan uga bahan bakar jet. Luwih gampang fermentasi kernel jagung tinimbang bosok gagang selulosa sing disumbang, nanging akhir-akhir iki ana kemajuan gedhe. Insinyur kimia duwe model komputer kimia kuantum sing kuat kanggo mbangun struktur sing bisa ngontrol reaksi ing level atom. Penyelidikan iki dimaksudake supaya bisa nambah teknik konversi menyang lapangan kilang. Jaman bahan bakar selulosa saiki durung bisa kita gunakake.

Pungkasan, tujuan alami selulosa yaiku mbentuk struktur tanduran. Struktur iki kalebu scaffolds kaku kanggo molekul sing dikunci sing ndhukung wutah vertikal sing tahan tahan bosok biologis. Supaya bisa ngeculake energi sing ana selulosa kanggo ngatasi simpul molekul sing digawe dening evolusi.

Proses pembangkit listrik liwat biomassa selulosa

Proses kasebut diwiwiti kanthi ngilangi biomassa dadi molekul sing luwih cilik. Molekul kasebut ditapis luwih akeh dadi bahan bakar. Cara kasebut biasane diklasifikasikake miturut suhu. Kita duwe cara ing ngisor iki:

  • Metode suhu sithik: Cara iki bisa digunakake kanthi suhu antara 50 lan 200 derajat lan ngasilake gula sing bisa difermentasi dadi etanol lan bahan bakar liyane. Iki kedadeyan kanthi cara sing padha karo perawatan sing digunakake kanggo tanduran jagung lan tebu.
  • Cara suhu dhuwur: Cara iki bisa digunakake ing suhu antara 300 lan 600 derajat lan dipikolehi minyak bio sing bisa disaring kanggo ngasilake bensin utawa solar.
  • Metode suhu sing dhuwur banget: Cara iki bisa digunakake ing suhu luwih saka 700 derajat. Ing operasi iki, ngasilake gas sing bisa diowahi dadi bahan bakar cair.

Saiki, ora dingerteni metode apa sing bakal ngonversi jumlah energi sing disimpen maksimal saka bahan bakar cair kanthi biaya paling murah. Jalur sing beda bisa uga kudu ditrapake kanggo macem-macem bahan biom selulosa. Perawatan kanggo suhu sing dhuwur bisa uga optimal kanggo alas, dene suhu sing sithik bisa digunakake ing suket. Kabeh gumantung saka jumlah materi sing kudu dikurangi kanggo ngasilake biofuel.

Ringkesan, selulosa kasusun saka atom karbon, oksigen, lan hidrogen. Bensin, yaiku bagean saka karbon lan hidrogen. Konversi selulosa dadi biofuel kasusun, nalika ngilangi oksigen saka selulosa kanggo entuk molekul kapadhetan energi tinggi sing mung ngemot karbon lan hidrogen.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan biofuel selulosa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.