Biofuel, risiko keamanan pangan

Risiko panganan biofuel

Panjaluk jagung kuning mundhak saben taun wiwit salah sawijine Saiki panggunaan utamane yaiku produksi biofuel.

Sanajan mangkono, sawetara organisasi internasional ngelingake manawa, miturut analisis beda sing diterbitake antara 2010 lan 2017, efek sing disebabake dening alokasi produksi pertanian kasebut kanggo bahan bakar tinimbang panganan.

Ing laporan "Masa Depan Pangan lan Pertanian: Tren lan Tantangan”Diterbitake dening Organisasi Pangan lan Pertanian PBB (FAO), kira-kira ing taun 2050, tetanen kudu ngasilake luwih saka 50% panganan lan biofuel saka sing diprodhuksi saiki kanggo memenuhi permintaan jagad.

Sanajan duwe lahan produksi pertanian sing signifikan tegese luwih akeh panganan, iki uga menehi efek negatif.

Dokumen kasebut kasebut nyatakake yen, kanthi produksi panganan sing luwih dhuwur, uga ana pengaruh langsung marang lingkungan.

Sajrone 20 taun kepungkur, ekspansi pertanian tetep dikelola kanthi rata-rata 4 milyar ha ing jagad iki, uga ngelingi hilangnya tutupan alas sing wis mudhun antara 900 lan 2010.

FAO, Nanging nerangake manawa ana beda regional sing indikatif, wiwit nalika ing wilayah tropis lan subtropis padha ilang alas 7 yuta hektare saben taun sajrone 20 taun iki, paningkatan ing lahan pertanian duwe tingkat 6 yuta ha saben taun.

Kerugian wilayah alas sing paling dhuwur saben taun wis dialami dening negara-negara kanthi penghasilan paling murah uga bathi taunan paling dhuwur ing wilayah pertanian.

CFS, Komite Keamanan Pangan Dunia, ngelingake yen wiwit wiwitan taun 2013, yaiku wiwit produksi biofuel kalebu risiko ing aspek lingkungan, sosial lan ekonomi, Kompetisi wis digawe ing antarane taneman kanggo tujuan iki lan kanggo digunakake ing produksi panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.