Biofuel generasi kaping pisanan

ing biofuel Dheweke bisa diklasifikasikake dadi generasi kaping pisanan, nomer loro lan kaping telu miturut jinis bahan baku sing digunakake kanggo nggawe bahan bakar.

ing biofuel generasi kaping pisanan Iki minangka sing pertama diprodhuksi lan minangka sing nyebabake keprihatinan amarga tanduran panganan digunakake minangka bahan baku. Antarane yaiku jagung, tebu, kedele, lan liya-liyane bioethanol y biodiesel.

AS lan Brasil minangka pionir ing jinis biofuel lan minangka produsen paling gedhe wiwit nggawe bahan bakar alternatif iki luwih awal tinimbang ing negara liya.

Jenis biofuel iki bisa digunakake ing jangka pendek amarga panggunaan lahan pertanian kanggo tanduran sing nuli digunakake kanggo ngasilake biofuel tanpa ngasilake diwatesi. rasa ora aman panganan utawa masalah rega panganan kanggo sektor paling miskin ing populasi. Uga masalah lingkungan kayata kekurangan lemah, deforestasi, lan liya-liyane.

Kaajab, sajrone sawetara taun, mung proporsi minimal saka produksi biofuel kanggo generasi pertama lan generasi kaping loro lan kaping telu bakal paling akeh digunakake amarga kelestarian sing luwih suwe amarga ora nggunakake tanduran panganan. .

Variabel penting sing kudu dielingi yen owahan iklim mengaruhi asil panen mula ora disaranake meksa nindakake budidaya intensif kanggo ngasilake bahan bakar.

PBB nyengkuyung panggunaan lan produksi biofuel, nanging ing sawetara laporan nuduhake keprihatinane supaya ora ana krisis panganan global asale saka bahan bakar biofuel sing menehi rekomendasi kanggo negara lan perusahaan pangembangan jinis bahan bakar ing jangka menengah lan jangka panjang.

Kemajuan teknologi penting digayuh ing generasi kaping kalih lan kaping telu amarga paling cocog kanggo ngganti bahan bakar fosil sing dominasi pasar saiki.

Penting, mupangatake bathi kanggo bioenergi tanpa nggawe masalah sosial lan lingkungan anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.