Biofertilizers marang rusak lemah

pupuk hayati

Tetanèn wis nambah panggunaan pupuk kimia sajrone pirang-pirang taun supaya bisa nyukupi panjaluk panganan sing kuwat saka populasi. Masalah karo pupuk kimia iki yaiku rusake lemah sing nyebabake. Supaya kanggo ngenthengake masalah iki, ing pupuk hayati. Biofertilizers iki nyoba kanggo ngurangi impact lingkungan saka tetanèn, ngindhari rusak lemah lan nambah kualitas.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe carane biofertilizers digunakake kanggo rusak lemah lan apa kaluwihan padha karo tradisional.

Biofertilizers marang rusak lemah

pupuk organik

Degradasi lemah minangka masalah serius lan tuwuh amarga panggunaan maneh, manajemen sing ora apik lan eksploitasi sumber daya alam sing ora rasional. Dikira-kira luwih saka 70% lemah ing negara kasebut rusak sacara fisik, kimia utawa biologis Amarga tetanèn sing intensif, panggunaan input tetanèn sing ora nyukupi, mbusak sisa-sisa potong lan ora ana pupuk organik, lemahé saya rusak saben dina.

Masalah utama ing degradasi sumber daya alam iki ana hubungane karo erosi, salinisasi lan pengurangan stok organik, uga pemadatan sing disebabake overcropping mesin pertanian. Iki mesthi nyebabake masalah degradasi fisik. Sistem produksi tetanèn duweni pangaruh sing wigati marang lingkungan, aktivitas lan keanekaragaman hayati organisme lemah. Gangguan lan panggunaan input pertanian wis nyuda jumlah lan jumlah spesies biologi sing manggon ing kana.

Sawise owah-owahan panggunaan lahan ing ekosistem darat, jumlah spesies tanduran suda drastis lan jumlah lan kualitas sumber daya beda-beda karo sistem oyod sing beda. Iki nyebabake kandungan bahan organik lemah sing luwih murah, sing mbatesi keanekaragaman hayati lemah lan kasedhiyan pangan.

Mikroorganisme pupuk hayati

pupuk kimia

Adhedhasar pratelan ing ndhuwur, perlu ngembangake teknologi sing bisa nambah cadangan organik lemah, ngirit kelembapan lemah, ningkatake efisiensi panggunaan pupuk, lan nyuda polusi lemah lan banyu. Akeh panaliten sing ditindakake babagan panggunaan pupuk hayati minangka pilihan kanggo nambah kahanan lemah lan nambah asil. Iku wis rampung sing aplikasi saka pupuk organik positif banget kanggo nambah kahanan lemah diwenehi jumlah mikroorganisme sing diduweni.

Mikroorganisme duwe macem-macem mekanisme sing ningkatake wutah tanduran liwat simbiosis rhizosphere, sing paling penting yaiku: tambah panggunaan nutrisi lan banyu, introduksi nitrogen menyang sistem tanduran-lemah kanthi biofixation dening bakteri saka genus Rhizobium, lsp.

Biofertilizers iki entuk lemah tinimbang pupuk umum amarga dampak lingkungan saya suda. Thanks kanggo panggunaan mikroorganisme sing bisa ningkatake kahanan lemah lan kualitase, bisa uga ngasilake asil panen tanpa perlu ngrusak lemah.

Kaluwihan saka biofertilizers

nggunakake biofertilizers

Kauntungan utama sing ditawakake biofertilizers yaiku:

  • Ngurangi panggunaan pupuk kimia. Minangka alternatif kanggo pupuk kimia, biofertilizers duwe impact positif ing lingkungan kanthi ngurangi panggunaan amonia ing produksi pupuk kimia, ngurangi konsumsi energi global.
  • Pangembangan tanduran lan pangopènan lemah. Panggunaan mikroorganisme iki ndadekake kesuburan tanah lan tanduran, nyegah erosi lan ndhukung struktur lemah sing bener.
  • Ningkatake kapasitas nutrisi tanduran. Panganggone pupuk organik jinis iki bisa nambah penyerapan nutrisi tanduran, kayata nitrogen, seng utawa fosfor.
  • Dheweke ngidini panggunaan sampah organik.
  • Ngasilake mundhak 30%. Pangopènan lemah sing luwih apik mbantu tetanduran tuwuh luwih apik nalika mangsa garing.

Bedane utama

Akeh petani ora ngerti babagan sifat regeneratif biofertilizers dibandhingake karo bahan kimia, nggawe mitos palsu lan nolak panggunaane. Pupuk tradisional nambahake bahan kimia ing lingkungan, kayata logam abot sing ditemokake ing komposisi dhewe. Ing sisih liya, nggunakake nyoto biofertilizers ora duwe impact negatif ing lingkungan amarga komposisi ora ngemot unsur mbebayani.

Kajaba iku, panggunaan biofertilizers ndhukung tumindak antiparasit lan nambah utawa nglindhungi tanduran saka hama. Ing sisih liya, pupuk kimia nyumbang kanggo desertifikasi lan bisa nyebabake mundhut lemah sing meh permanen. Kajaba iku, nggunakake biofertilizers mbantu ing regenerasi lemah lan crops, ing ngendi bahan organik lan mikroorganisme bisa ndandani nutrisi lan nambah struktur lemah.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan panggunaan biofertilizers nglawan rusake lemah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.