Sampeyan kabeh kudu ngerti babagan bioethanol

Bahan bakar ijo

Ana bahan bakar sing digawe saka biomassa planet kita, mula dianggep bahan bakar bakar bakar utawa bahan bakar terbarukan. Ing kasus iki, kita bakal ngomong babagan bioethanol.

Bioethanol minangka macem-macem bahan bakar hayati iku, beda karo minyak, dudu bahan bakar fosil sing wis pirang-pirang yuta taun dibentuk. Babagan a bahan bakar ekologis sing bisa ngganti bensin kanthi sampurna dadi sumber energi. Yen sampeyan pengin sinau kabeh sing ana gandhengane karo bioethanol, terus maca 🙂

Tujuan panggunaan biofuel

bahan baku kanggo bioetanol

Panganggone biofuel duwe siji tujuan utama: nyuda emisi gas omah kaca menyang atmosfer. Gas omah kaca bisa nahan panas ing atmosfer lan nambah suhu rata-rata planet iki. Fenomena kasebut nyebabake perubahan iklim global kanthi konsekuensi serius.

Panganggone energi kanggo manungsa ora bisa diendhani. Nanging, energi iki bisa asale saka sumber sing bisa dianyari lan resik. Ing kasus iki, bioetanol dadi bahan bakar transportasi kanggo ngirangi emisi gas omah kaca sing nyepetake pemanasan global.

Saliyane, konsumsi uga cukup nyenengake amarga ora mung nyuda emisi panggunaan, nanging uga nyuda impor mentah. Nalika bioethanol digunakake minangka bahan bakar, kita nyumbang kanggo pangembangan kegiatan pertanian lan industri, nambah swasembada ing negara kita. Lan ing Spanyol, kita duwe perusahaan pionir pertama sing digawe kanggo ngasilake bioethanol ing level Eropa.

Entuk proses

Preparasi bioetanol ing laboratorium

Bioethanol, kaya sing wis kasebut sadurunge, nyebabake kegiatan pertanian lan industri amarga dipikolehi fermentasi bahan organik lan biomassa sing akeh karbohidrat (gula, utamane). Bahan baku iki umume: sereal, panganan sing akeh tepung, tebu lan pomace.

Gumantung saka jinis bahan organik sing digunakake kanggo produksi bioetanol, macem-macem produk sampingan bisa digawe kanggo industri panganan lan energi (mula bisa dadi sektor produksi iki). Bioethanol uga dikenal minangka bioal alkohol.

Kanggo opo iki

Nggunakake bioethanol kanggo dadi panas ing omah

Nggunakake bioethanol kanggo dadi panas ing omah

Panganggone utamane yaiku minangka sulih langsung bahan bakar. Iki asring diarani bahan bakar ijo kanggo nyuda emisi gas omah kaca. Biasane diganti bensin amarga ditondoi kanthi nomer oktan sing dhuwur. Kanggo ngindhari pangowahan mesin mobil lan ora sithik, sampeyan bisa nggunakake bioethanol kanthi bensin 20%. Kanthi cara iki, saben-saben kita butuh bahan bakar sepuluh liter, contone, kita bisa nggunakake wolung liter bioetanol lan mung rong liter bensin.

Sanajan duwe nilai kalori luwih murah tinimbang bensin, iki asring digunakake kanggo nambah jumlah oktan. Bensin oktan sing luwih dhuwur, kualitas sing luwih dhuwur nyumbang kanggo nyopir lan efisiensi sing luwih dhuwur. Mula, bensin 98 oktan luwih larang tinimbang 95 bensin oktan.

Bioethanol digunakake minangka bahan bakar ing Brasil, ing endi kemungkinan bahan bakar bahan bakar ing pom bensin umum banget. Bahan bakar iki ora mung winates kanggo panggunaan lapangan transportasi, nanging uga Iki digunakake kanggo pemanasan lan panggunaan domestik.

Pengaruh lingkungan

Pabrik produksi bioetanol

Sanajan diarani bahan bakar biofuel utawa ijo, pengaruh lingkungane ngasilake kontroversi ing antarane para pendukung lan detractor. Nalika pembakaran etanol ngasilake emisi CO2 sing luwih murah dibandhingake karo bensin sing asale saka minyak bumi, bioetanol sing bakal diproduksi kalebu konsumsi energi.

Ngonsumsi bioethanol ing kendaraan sampeyan ora ateges sampeyan bebas emisi, nanging luwih murah. Nanging, kanggo ngasilake energi bioetanol uga dibutuhake, mulane emisi uga digawe. Ana panelitian sing nganalisa babagan ngasilake energi investasi (ERR) saka bioethanol. Yaiku, jumlah energi sing dibutuhake kanggo generasi mbandhingake karo energi sing bisa ngasilake sajrone digunakake. Yen bedane duwe bathi lan dibandhingake karo total emisi, bioetanol bisa dianggep bahan bakar kanthi pengaruh lingkungan sing luwih murah.

Bioethanol uga bisa mengaruhi rega panganan lan deforestasi, amarga gumantung banget karo palawija sing kasebut ing ndhuwur. Yen regane bioethanol luwih larang, regane panganan sing diangkut uga larang.

Proses produksi

Produksi bioetanol kanggo pompa bensin lan transportasi

Kita bakal ndeleng langkah demi langkah babagan cara nggawe bioethanol ing tanduran. Gumantung saka jinis bahan baku sing digunakake, proses produksi beda-beda. Langkah-langkah sing paling umum digunakake yaiku:

  • Dilusi. Ing proses iki, banyu ditambahake kanggo nyetel jumlah gula sing dibutuhake kanggo campuran utawa jumlah alkohol ing produk. Tahap iki perlu kanggo nyegah hambatan ragi sajrone proses fermentasi.
  • Konversi. Ing proses iki, pati utawa selulosa sing ana ing bahan baku diowahi dadi gula sing bisa difermentasi. Supaya bisa kedadeyan, sampeyan kudu nggunakake malt utawa nggunakake proses perawatan sing disebut hidrolisis asam.
  • Fermentasi Iki minangka langkah pungkasan kanggo produksi bioetanol. Iki minangka proses anaerobik nalika ragi (sing ngemot enzim sing diarani invertase sing tumindak minangka katalis) mbantu ngubah gula dadi glukosa lan fruktosa. Sabanjure, reaksi karo enzim liyane sing diarani Zymase kanggo ngasilake etanol lan karbon dioksida.

Kaluwihan saka bioetanol

mobil kanthi bioetanol minangka bahan bakar

Kauntungan sing paling penting yaiku produk sing bisa dianyari, dadi ora ana kuwatir nalika mbakar sampeyan mbesuk. Kajaba iku, nyumbang kanggo nyuda bahan bakar fosil sing saiki lan kurang gumantung.

Uga duwe kaluwihan liyane kayata:

  • Kurang polusi tinimbang bahan bakar fosil.
  • Teknologi sing dibutuhake ing produksi iku gampang, mula negara ing saindenging jagad bisa ngembangake teknologi kasebut.
  • Ngobong luwih resik, ngasilake kurang soot lan kurang CO2.
  • Iki dadi produk antijamur ing mesin, sing bisa ningkatake mesin adhem, uga nyegah pembekuan.

Bioethanol kudu diowahi kanthi sithik dadi bahan bakar sing luwih akeh dikonsumsi global kanggo nyuda konsumsi bahan bakar fosil lan katergantungan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.