Biodiesel

biofuel

Kanggo ngindhari panggunaan bahan bakar fosil sing nambah pemanasan global amarga emisi gas omah kaca, riset lan pangembangan jinis sumber energi alternatif liyane saya akeh, kayata energi terbarukan kaya sing wis dingerteni. Ana macem-macem jinis energi terbarukan: surya, angin, panas bumi, hidroelektrik, biomassa, lsp. Energi saka biofuel, kayata biodiesel, minangka sumber energi terbarukan sing dipikolehi saka bahan organik sing bisa ngganti bahan bakar fosil.

Biodiesel utawa ester metil asam lemak (FAME) bisa diprodhuksi saka macem-macem minyak lan lemak liwat proses esterifikasi, kalebu rapeseed lan kembang srengenge, kacang kedelai lan kenari ing tangan siji, lan minyak lan lemak sing digunakake liyane. Proses kasebut diwiwiti kanthi ngekstrak minyak saka tanduran berminyak. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan biodiesel? Ing kene kita nerangake kabeh marang sampeyan.

Pentinge biofuel

kaluwihan biodiesel

Wiwit revolusi industri, manungsa wis ndhukung lan ningkatake ilmu pengetahuan lan teknologi kanthi energi saka bahan bakar fosil. Yaiku minyak, batubara lan gas alam. Sanajan efisiensi lan energi energi kasebut dhuwur, bahan bakar iki diwatesi lan entek kanthi laju sing luwih cepet. Kajaba iku, panggunaan bahan bakar iki bakal ngasilake emisi gas omah kaca menyang atmosfer, saengga bisa nahan panas ing atmosfer lan nyebabake pemanasan global lan perubahan iklim.

Amarga alasan kasebut, masarakat nyoba golek sumber energi alternatif kanggo ngatasi masalah sing ana gandhengane karo nggunakake bahan bakar fosil. Ing kasus iki, biofuel dianggep minangka sumber energi terbarukan amarga diprodhuksi saka biomassa bahan tanduran. Biomassa tanduran, beda karo minyak, ora mbutuhake jutaan taun kanggo ngasilakeluwih becik, ing skala sing bisa dikendhaleni manungsa. Biofuel uga asring diprodhuksi saka tanduran sing bisa ditandur maneh. Antarane bahan bakar biofuel sing duweni etanol lan biodiesel.

Apa sing diarani biodiesel

biodiesel

Biodiesel minangka jinis biofuel liyane, digawe saka minyak sayur anyar lan bekas lan sawetara lemak kewan. Wiwit akeh wong wiwit ngasilake bahan bakar dhewe ing omah supaya ora kakehan mbayar bahan bakar, biodiesel wis misuwur lan nyebar ing saindenging jagad.

Biodiesel bisa digunakake ing akeh kendaraan sing nganggo solar tanpa modifikasi mesin. Nanging, mesin diesel sing luwih tuwa bisa uga mbutuhake sawetara perbaikan kanggo proses biodiesel. Ing taun-taun pungkasan, industri biodiesel cilik wis muncul ing Amerika Serikat lan sawetara stasiun layanan wis nyedhiyakake biodiesel.

Cara nggawe biodiesel

Proses kasebut diwiwiti kanthi ekstraksi minyak saka tanduran oleaginous. Sawise diresiki, minyak diowahi dadi FAME utawa biodiesel kanthi nambah metanol lan katalis. Amarga ciri khas sing padha karo bahan bakar diesel, biodiesel bisa digunakake ing mesin diesel kinerja tinggi. Kajaba iku, saliyane kaluwihan minangka bahan bakar cair, iki uga bisa digunakake kanggo produksi panas lan energi. Kasunyatan manawa bahan bakar iki ora ngemot hidrokarbon aromatik poliklikik supaya bisa disimpen lan diangkut tanpa ana risiko sing jelas. Amarga asale saka minyak nabati lan lemak kewan, iki minangka sumber energi sing bisa dianyari lan bisa diuripake.

Biodiesel bisa dicampur karo solar fosil kanthi proporsi sing beda tanpa owah-owahan mesin utama. Nanging, ora disaranake nggunakake campuran sakedhik solar tanpa ngganti karakteristik mesin, amarga prestasine ora bisa dijamin adhedhasar riset sing ditindakake nganti saiki.

Saliyane, biodiesel nduweni sifat pelumas sing apik banget amarga bahan bakar oksigenMula, kanthi proporsi sing sithik, bisa ningkatake kinerja bahan bakar solar, malah malah luwih akeh tinimbang gajine belerang. Mirip karo prekara sing luwih dawa umur rak. Proses lengkap kanggo entuk biodiesel yaiku efisien kaloro saka segi kuantitatif lan energi.

cacat

karakteristik biodiesel

Dibandhingake karo kinerja konvensional bahan bakar solar fosil, salah sawijining kekurangan nggunakake biodiesel yaiku nyuda tenaga. Kandhutan energi biodiesel sithik. Umume, liter solar ngemot 9.300 kkal energi, nalika jumlah biodiesel sing padha mung ngemot 8.600 kkal energi. Kanthi cara iki, luwih akeh biodiesel dibutuhake kanggo entuk tenaga sing padha karo solar.

Saliyane, ciri penting sing kudu dipikirake yaiku nomer cetane, sing kudu luwih saka 40 supaya bisa mlaku kanthi bener. Bahan bakar cetane sing dhuwur ngidini mesin diwiwiti kanthi cepet lan gampang lan dadi panas ing suhu sithik tanpa ana gangguan. Biodiesel duwe nomer cetane padha karo diesel, saengga bisa digunakake ing mesin sing padha tanpa nyebabake gangguan umum.

Masalah liyane sing kudu dipikirake nalika ngomong babagan bahan bakar yaiku pengaruh marang lingkungan lan kemungkinan pengaruh sing bisa ditularake menyang masyarakat. Ing kasus iki, bisa diarani panggunaan biodiesel minangka sulih utawa komponen campuran diesel-biodiesel Bisa nyuda gas polusi sing dipancarake menyang atmosfer, kayata nitrogen oksida (NOx) utawa karbon dioksida (CO2). Tabel ing ngisor iki nuduhake persentase pangurangan solar murni.

Kauntungan utama

  • Dibandhingake karo diesel sing asale fosil, Biodiesel duwe kaluwihan ekologis amarga bisa nyuda emisi gas omah kaca.
  • Dibandhingake karo solar petroleum, karbon monoksida net dikurangi 78%.
  • Nalika biodiesel ditambahake ing bahan bakar diesel tradisional, sanajan campuran kurang saka 1%, pelincir bahan bakar solar minyak bumi bisa ditambah kanthi nyata.
  • Iki minangka bahan bakar sing ora bahaya kanggo lingkungan.
  • Iki digawe saka bahan baku sing bisa dianyari.
  • Isine meh ora ana belerang. Aja emisi SOx (udan asam utawa efek omah kaca).
  • Nambah pembakaran lan nyuda emisi asap lan bledug kanthi signifikan (nganti meh 55%, ngilangi asap ireng lan ambu ora enak).
  • Iki ngasilake kurang karbon dioksida sajrone proses pembakaran tinimbang karbon dioksida sing diserep dening tuwuhing tanduran (siklus karbon dioksida tertutup).

Sing kelangan informasi iki bisa ngerteni luwih akeh babagan ciri khas biofuel.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.