Biaya ngasilake listrik ing angka

Mung minggu kepungkur, Badan Internasional kanggo Energi sing bisa dianyari (IRENA) nganakake Majelis VIII. Ing babagan iki, luwih saka 1.000 perwakilan saka 150 negara sing melu lan pentinge energi terbarukan ing dekarbonisasi sistem listrik sing diperlokake.

Saliyane mbantu transportasi, lan iku bakal penting kanggo pangembangan kutha cerdas. Sekretaris Negara Energi makili Kerajaan Spanyol.

Biaya sing luwih murah

Kurva sinau sing bisa dianyari yaiku dadi penting ing taun-taun pungkasan, iki nyebabake nyuda biaya ngasilake listrik.

Iki mbantu saben wektu dileksanakake proyek ing macem-macem wilayah ing donya kanthi rasio biaya generasi luwih murah.

Energi Surya Photovoltaic

Kuwi kaya energi angin ing pantai sing wiwit taun 2010 nyumurupi biayane dikurangi udakara 25%, dene energi surya fotovoltais nindakake 75% kanthi spektakuler.

Rega rekaman ing fotovoltaik

Sawetara minggu kepungkur, kita wis menehi komentar babagan iki kaca web yen ana cathetan anyar didegaké dening Meksiko. Listrik paling murah ing donya bakal digawe, ing taun 2020, ing negara bagian Coahuila Meksiko (sisih lor negara kasebut)

Menteri Energi (SENER) lan Pusat Kontrol Energi Nasional (CENACE) dheweke wis ngerti asil pertama Lelang Listrik jangka panjang 2017 sing regane dadi rekor sejarah

46 penawar ngirim tawaran, 16 sing dipilih cocog. Lelang iki bakal ngidini perusahaan pembangkit listrik entuk kontrak adol energi lan tenaga bersih. A investasi 2,369 yuta dolar ing 15 pembangkit listrik anyar.

Sajrone 16 taun kasebut, wong Italia Daya Ijo ENEL kang nawakake rega paling murah1.77 sen saben kWh sing diasilake kanthi energi fotovoltaik, ngilangi rekor sadurunge sing ditawakake perusahaan Arab Saudi, yaiku 1.79 sen saben kWh.

Yen ramalan wis kawujud, samesthine ing saindhenging taun 2019 utawa pungkasan taun 2018 tarif bakal saya mudhun nganti tekan 1 sen saben kWh

rega energi surya lan cahya

Ngurangi biaya kanthi energi terbarukan

Nyatane, IRENA nerbitake ora suwe kepungkur laporan babagan biaya generasi listrik kanthi teknologi sing beda sing bisa dianyari ing 2017 (Biaya pembangkit listrik sing bisa dianyari ing 2017), ing endi dijamin kabeh energi terbarukan bakal kompetitif ing taun 2020.

california ngasilake akeh energi surya

Panliten iki nemtokake manawa biaya ngasilake listrik kanthi energi surya fotovoltaik bakal dikurangi nganti setengah ing taun 2020.

Untunge, energi terbarukan mlebu pasar energi dunia. Akeh negara sing totoan nggunakake sing bisa dianyari lan kurang saka bahan bakar fosil. Paling ora, ujare panelitian ing Madrid, sing nuduhake investasi energi global mudhun 12% ing 2016, minangka taun penurunan nomer loro kaping pindho.

Panliten kasebut wis disiapake dening ahli IEA lan diarani Investasi Energi Tembung. Isine informasi sing nggambarake investasi ing efisiensi energi tansaya 9%. Apa bener ana efisiensi energi sing luwih akeh lan kurang bahan bakar fosil?

Kajaba iku, teknologi kayata biomassa, panas bumi, panas bumi utawa hidrolik saya saingan karo sumber konvensional.

Investasi

Umume jumlah sing diinvestasikan sacara global kanggo efisiensi energi yaiku ndandani bangunan, kalebu peralatan efisien lan pemanas. Kajaba iku, wis ditemtokake luwih saka 65.000 yuta dolar tindak menyang R&D ing saindenging jagad ing taun 2015. Nanging, jumlah sing digunakake kanggo riset lan pangembangan energi durung nambah sajrone patang taun kepungkur, malah pangsa sing cocog karo energi terbarukan.

Untunge, saiki kita duwe kahanan sing beda banget karo kahanan sawetara taun kepungkur, babagan perbandingan biaya generasi listrik kanthi teknologi terbarukan dibandhingake karo teknologi konvensional, sing regane kisaran 5 sen AS saben kWh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.