Bangunan ing Madrid duwe instalasi panas bumi paling gedhe ing Spanyol

bangunan energi panas bumi

La energi panas bumi Iki minangka jinis energi terbarukan sing asale saka njero bumi. Mula iku energi sing bisa diekstraksi saka endi wae. Matur suwun, akeh bangunan sing bisa digawe panas ing mangsa adhem lan adhem ing mangsa panas instalasi panas bumi. Amarga suhu lemah bumi tetep, ing mangsa adhem, panas sing disimpen ing njero lemah digunakake lan dikirim menyang bangunan lan ing mangsa panas, bangunan kasebut dikirim menyang lemah ngisor. Kabeh iki rampung amarga pompa panas panas bumi.

Bangunan sing dununge ana ing Kantor Perencanaan Kota sing lawas, ing distrik Chamartín (Madrid), minangka salah sawijining bangunan sing dibangun kanthi efisiensi energi paling dhuwur amarga wis ana fasilitas tenaga panas bumi sing gedhe. Ana luwih saka 200 koperasi ing Madrid sing bakal mbukak bangunan kanthi efisiensi energi sing dhuwur iki. Ing tenaga energi sing digawe dening gedhong kasebut yaiku 540 Kw, ngungkuli bangunan liyane ing ibukutha sing ngasilake 430 kW uga kanthi energi panas bumi.

Kanggo mbangun instalasi iki, 70 bolongan digawe ing ruang paling ngisor bangunan kanthi ambane nganti 130 meter. alberto rubini, arsitek bangunan kasebut, ujar manawa ing jerone jerone kasebut ana sirkuit banyu sing tetep stabil ing 18 derajat sepanjang taun. Dheweke duwe pompa panas sing ana ing sisih ngisor bangunan sing ngasilake banyu panas ing musim salju lan adhem nalika musim panas.

Kauntungan saka inovasi energi jinis iki yaiku:

  • Apa gratis emisi CO2 (nganti bisa ngasilake CO nganti 19 kali luwih sithik2 tinimbang properti konvensional).
  • Energi sing digunakake yaiku iso dianyari.
  • Bisa dadi salah sawijining bangunan sing paling lestari amarga langkah-langkah liyane sing ditindakake kayata fasad berventilasi, dobel orientasi omah, bahan bangunan kanthi kapasitas isolasi tinggi, ruang garasi kanthi pangisi daya mobil listrik, lsp
  • Penghematan ekonomi sing gedhe dibandhingake karo bangunan konvensional (konsumsi energi saka 15 Kw / m2 ing ngarepe 248Kw / m2 konvensional).

Mula, jinis bangunan iki minangka model energi sing kudu ditindakake ing omah mbesuk amarga Spanyol duwe komitmen kanggo nyuda emisi saka sektor sing nyebar nganti 30% ing taun 2030 gegayutan karo level sing diterbitake ing taun 2005 gegayutan karo Perjanjian Iklim Paris.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.