Bangunan kanthi konsumsi energi meh nol

sertifikat efisiensi energi

Miturut portal kasebut inarquia.es, kanggo njaluk Sertifikat Passivhaus, bangunan kudu matesi permintaan pendinginan utawa pemanasan nganti maksimal 15 kilowatt jam saben meter persegi saben taun. Energi utami ora bisa ngluwihi 120 kWh / m² saben taun lan alangi dalan udhara kudu kurang utawa padha karo 0,6 nganyari / jam (volume udara ing bangunan pasif kudu diperbarui 60 persen saben jam).

Ing wulan Agustus 2014, Energiehaus Arsitek dadi perusahaan Spanyol pertama sing disetujoni kanggo negesake bangunan miturut standar Passivhaus. Akreditasi iki nggawe Energiehaus Arsitek minangka referensi kanggo sertifikasi bangunan konsumsi energi murah

La Sertifikasi Passivhaus Ora mung ngantisipasi peraturan bangunan Eropa ing dasawarsa sabanjure, nanging uga menehi jaminan kanggo para pangembang sing pengin entuk bangunan kanthi kinerja termal, energi lan kenyamanan sing dhuwur banget. Standar Passivhaus wis diwasa sajrone rong puluh taun kepungkur, dadi referensi internasional kanggo bangunan energi sing sithik banget (nZEB).

Ing Spanyol, saiki ana 44 bangunan sing nyukupi sarat kasebut, kanthi Catalonia ing timbal. Ing endi 13 saka 44 konsentrasi miturut Platform Bangunan Passivhaus. Papan nomer loro dituduhake dening Madrid lan Navarra, kalorone duwe lima. Asturias, Cantabria, Negara Basque, Castilla y León lan Kepulauan Balearic duwe loro ing saben negara, dene Galicia, Komunitas Valencian, Aragon lan Kepulauan Canary nambah siji masing-masing.

 

Sawetara conto karo sertifikasi Passivhaus

Omah Mediterania, Catalonia

Struktur omah iki dununge ing kotamadya Castelldefels kabeh digawe saka kayu, lan kalorone ing njero struktur kasebut, kayata jampel fleksibel eksterior wis dipasang uga digawe saka serat kayu (panel kaku ing njaba). Kanthi orientasi Kidul-Lor, jendhela gedhe ing sisih Kidul lan Wétan, nganggo kaca pindho kanggo ngontrol surya sing bebarengan karo rana lan tirai, nglindhungi saka kedadeyane srengenge nalika musim panas.

Passivhaus

Kualitas udara njero ruangan dijamin karo sistem ventilasi mekanik aliran loro kanthi kuwarasan panas, sing wis ditambahake baterei sawise perawatan kanggo hawa sing didhukung, dadi panas utawa adhem lan sing dadi utama AC saka omah.

Omah Antarane Encinas, Asturias

Omah iki nggabungake konsep efisiensi energi saka omah pasif kanthi panggunaan bahan lan sistem konstruksi kanthi pengaruh lingkungan sing kurang. Kanggo pambangunan, radioaktivitas alami lingkungan ditliti, sithik banget nalika ana ing medan watu gamping, lan panaliten geobiologis ditindakake ing situ kanggo nemokake wilayah istirahat.

Kabeh bahan dipilih kanthi kriteria biokonstruktif, umume asale organik, 100% bisa dianyari, kayata kayu salib kanggo struktur; jampel gabus kanggo fasad lan atap; jampel kaca seluler ing papan; pipa polipropilena, kabel lan bahan listrik; instalasi listrik biokompatibel; jeruk nipis ing fasad. Iki uga prioritas nggunakake energi surya lan nggunakake maneh banyu udan kanggo jamban, mesin cuci lan irigasi.

Tesla

Gedung kantor, Komunitas Valencian

Minangka bangunan pertama kantor kanthi sertifikat Passivhaus ing Spanyol. Jembaré 1.436 m2 sumebar ing telung jubin. Desain bioklimatik kasebut penting banget amarga orientasi ing sisih lor lan lVolumetry dileksanakake dening kahanan plot lan program fungsional. Mula, dheweke kerja, ing dhasar, kanggo ngoptimalake bukaan, nyoba golek keseimbangan antara kontribusi cahya alami lan pengurangan kerugian transmisi.

Papan dununge, dipasang ing permukaan kidul gudang industri sing ana, nyegah wengi dadi adhem kanthi ventilasi silang alam; Kanggo nyuda permintaan iki, dirancang kanggo rong teras interior, sing nguatake kontribusi cahya alami.

Bangunan Valdecero, Madrid

El Bangunan Valdecero, dununge ing Valdemoro, minangka bangunan pertama sing meh konsumsi nol ing Spanyol. Bangunan unik, pelopor babagan efisiensi energi, komitmen lingkungan lan panggunaan bahan bangunan ekologis prihatin.

Proyek kasebut duwe 27 omah, ing bangunan 8 jubin kanthi 20 papan parkir lan 2 papan komersial. Omah kanthi 1, 2 lan 3 kamar turu uga 3 penthouse kanthi teras gedhe ing atap, kanthi distribusi sing sukses lan proposal desain modern lan elegan.

Bangunan Valdecero

Nduwe sistem jampel termal eksterior (SATE) lan amplop ijo sing nambah kualitas udara lan insulasi bangunan saliyane nyuda emisi Co2. Uga duwe sistem aktif sing nggunakake elemen proteksi surya kanggo ngontrol sinar srengenge kanthi efisien. Iki diprodhuksi energi fotovoltaik lan AC Ditanggulangi liwat pemanasan aeroterma lan lantai ngisor.

Banyu udan uga digunakake maneh kanggo atap lan irigasi. Udara njero ruangan terus dianyari lan njaba disaring. Bahan sing digunakake ing konstruksi kasebut dheweke luwih alami lan tanpa bahan kimia


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.