Bahan sing bisa dibuwang

bahan biodegradable kanggo panganan

Ngadhepi masalah serius ing saindenging jagad babagan polusi plastik, ing bahan biodegradable. Iki minangka bahan sing bosok amarga intervensi makhluk urip kayata jamur lan mikroorganisme liyane sing ana ing alam. Amarga iki, dheweke ora bakal macet ing lemah utawa media apa wae lan ora bisa ngotorake. Proses dekomposisi diwiwiti karo bakteri sing ngekstrak enzim lan seneng transformasi produk awal dadi elemen sing luwih gampang. Pungkasane, kabeh mikropartikel lemah alon-alon digunakke.

Amarga alasan iki, amarga bahan-bahan biodegradasi dadi penting banget, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi katrangan babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

Apa bahan biodegradable

bahan biodegradable

Bahan biodegradable dianggep kabeh bahan sing bosok amarga intervensi jamur lan mikroorganisme liyane sing ana ing alam. Nalika zat diserang bakteri, proses dekomposisi diwiwiti, sing ngekstrak enzim kanggo mbantu ngowahi produk awal dadi elemen sing luwih gampang. Tahap pungkasan kasusun saka nyedhot partikel saka lemah.

Saliyane, bahan sing ora bisa diurai mung tetep ing lemah lan ngrusak ekosistem ing sakiwa-tengene. Umume bahan sintetis modern ora duwe bakteri sing bisa disederhanakake, mula tetep tetep suwe, dadi polusi lingkungan.

Untunge, kemajuan ilmiah uga mbantu kita ing bidang iki, nggawe bahan ekologis sing lestari lan biodegradable sing bisa ngganti sing saiki wis usang lan mbebayani. Kanggo nyegah akumulasi senyawa non-biodegradable ing alamLoro solusi sing saiki diteliti: nggunakake akar utawa galur mikroba sing bisa nyerang produk sing dianggep ora rusak, utawa ngembangake bahan sing bisa dibiodruksi dening galur biasa.

Kanthi cara iki, akumulasi bahan sing ditindakake saben dina ing planet kita, lan akeh wong sing ora sadhar, bisa rampung sepisan, utawa nyuda sawetara kemasan, kertas, bahan, lsp. Sampeyan ora perlu ngenteni pirang-pirang taun nganti ilang kanthi organik.

Jinis bahan biodegradable

polusi plastik

Ayo goleki bahan biodegradable sing paling umum lan kondhang:

Plastik saka pati lan rai

Plastik biodegradable digawe saka pati jagung utawa gandum saiki diproduksi kanthi skala industri, kayata nggawe tas sampah. Kerusakan plastik kasebut bisa ditindakake 6 nganti 24 wulan, lemah utawa ing banyu, gumantung saka kacepetan nalika pati dipasang.

Kajaba iku, plastik kanthi biodegradable digawe saka serat rai utawa serat sing bisa ngompres bisa ngganti plastik sing adhedhasar petroleum. Salah sawijine didhasarake karo pati rai lan arupa bahan butiran sing digunakake kanggo nggawe piring. Ing pangowahan komposisi lan proses plastisisasi, karakteristik teknis kayata kapadhetan, modulus elastis, kekuatan tarik, deformasi bisa dipikolehilsp. Bahan-bahan kasebut meh padha karo polimer konvensional sing asale petrokimia.

Plastik sintetis lan alami sing bisa dibiji

Ing klompok iki, ana sawetara jinis polimer sintetis sing bisa diremehake kanthi alami utawa kanthi nambah zat sing bisa nyepetake degradasi. Plastik kasebut kalebu plastik sing bisa dibiji oksigen lan poli (cap-caprolactone) (PCL). Plastik oksidatif biodegradable yaiku plastik sintetik, ing endi aditif kimia sing ningkatake oksidasi ditambahake ing komposisi kanggo miwiti utawa nyepetake proses degradasi oksidatif kanggo ngasilake produk sing bisa dibiodegradasi. PCL minangka poliester termoplastik biodegradable lan biocompatible sing digunakake ing aplikasi medis.

Polimer biodegradable alami, uga diarani biopolymer, diprodhuksi saka sumber daya sing bisa dianyari. Sawetara produk sing wis kasebut kalebu polisakarida sing diprodhuksi dening tanduran (pati jagung, singkong, lsp), poliester sing diprodhuksi dening mikroorganisme (umume macem-macem bakteri), karet alam, lsp.

Kain kertas lan alami

Kita nggunakake kertas kanthi cara tartamtu ing saben dinane, sing uga bisa dadi bahan biodegradable. Dheweke bisa uga andhuk kertas, serbet, notebook, koran, surat pos, tas kertas kraft, kuitansi, tiket parkir, piring kertas lan cangkir, formulir lan aplikasi, utawa malah artikel sing migunani. Amarga kabeh diubengi karo kertas, kenapa ora digunakake maneh?

Sampeyan bisa ngalih menyang sandhangan sing digawe saka bahan kimia lan katun, jute, linen, wol, utawa kain sutra sing populer. Saliyane sutra, kain alami luwih murah, nyaman dipakai, lan bisa napas. Beda karo kain sintetis, kain alami biodegradable lan ora prelu ngalami proses sintetis. Keuntungan akeh saka produk kasebut yaiku gampang rusak lan ora ngasilake produk toksik. Saliyane, nilon, poliester, lycra, lsp. Pabrik kasebut diproduksi kanthi proses sintetis lan minangka kain sing ora bisa diborosi.

Kaluwihan saka bahan biodegradable

Slogan

Ana macem-macem kaluwihan nggunakake bahan biodegradable. Ayo deleng apa sejatine:

  • Ora ngasilake sampah: Bahan kasebut minangka bahan alami sing bisa dikonsumsi dening mikroorganisme tanpa kasusahan, mula aku nggunakake kanggo ngoperasikake siklus urip. Mula ora ngasilake sampah amarga ora suwe tetep ing TPA utawa TPA.
  • Ora ngasilake akumulasi landfill: Iki minangka solusi apik kanggo masalah ruang angkasa sing ana ing TPA, amarga akumulasi bahan sing ora biodegradable.
  • Gampang digawe lan dimanipulasi: Sampeyan bisa nggawe meh kabeh bahan nganggo bahan biodegradable tanpa nyuda kualitase.
  • Dheweke ora ngemot racun-racun: panggunaan bahan biodegradable ora ngidini katergantungan kaya mengkene nggunakake bahan liyane sing mbutuhake konsumsi energi sing luwih dhuwur lan polusi sing luwih serius.
  • Dheweke gampang didaur ulang: kabeh bisa digunakake maneh lan ora mbutuhake proses rumit kanggo perawatan.
  • Trendi: Iki minangka pasar sing saya rame lan saya akeh sing ngerti babagan iki.
  • Dheweke ora ngotorake: Yen kita ngomong babagan sampah, bahan-bahan biodegradable ora bakal mengaruhi lanskap lan ekosistem.
  • Nggawe sampeyan luwih dhukungan: minangka cara tumindak sing apik ing ngarep alam lan urip amarga kita menehi sumbangan kanggo ngrawat lingkungan lan mbantu mbantu pembangunan berkelanjutan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan bahan biodegradable lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.